Постанова
від 21.02.2011 по справі 2а-1128/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

21 лютого 2011 року 10:57 № 2а-1128/11/2670

Окружний адміністрат ивний суд м. Києва у складі:

Суддя Добрянська Я.І.

секретар судового засідан ня Пономарьов Д.Г.,

За позовом Київського транспорт ного прокурора в інтересах д ержави в особі Головної держ авної інспекції на автомобіл ьному транспорті Міністерст ва транспорту та зв' язку Ук раїни

до КМП «ПАН і Ко»

про стягнення штрафу в розмір і 3 400, 00 грн.

Представники:

від позивача Кузьміна К.Г. (згідно посв ідчення прокуратури)

Литвинець Л.Р. (довіреніс ть № 41/2-8-9к від 05.01.2011 р.)

від відповідача не прибув

Відповідно до п. 3 ст. 160 Коде ксу адміністративного судоч инства України 21.02.2011р. у судовом у засіданні оголошено вступн у та резолютивну частину пос танови.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач Київський транспортний прокурор в інт ересах держави в особі Голов ної державної інспекції на а втомобільному транспорті Мі ністерства транспорту та зв' язку України звернувся в Окр ужний адміністративний суд м іста Києва з позовом до відпо відача КМП «ПАН і Ко»про стяг нення штрафу в розмірі 3 400, 00 грн .

Представники позивача поз ов підтримали, посилаючись н а те, що відповідач має заборг ованість перед державним бюд жетом в сумі 3 400, 00 грн., що виникл а на підставі несплати КМП «П АН і Ко»штрафних санкцій, виз начених в Постанові Терито ріального управління Голо вавтотрансінспекції в м. Киє ві від 21.09.2010 р. № 113820 про застосува ння штрафних санкцій в розмі рі 1700 грн. та Постанові Терит оріального управління Гол овавтотрансінспекції в м. Ки єві від 21.09.2010 р. № 113821 про застосув ання штрафних санкцій в розм ірі 1700 грн. за порушення законо давства про автомобільний тр анспорт згідно абз.3 ч.1 ст.60 Зак ону України «Про автомобільн ий транспорт».

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся та не скерував свого предс тавника, хоча належним чином був повідомлений про дату, ча с та місце судового засіданн я.

Судова кореспонденція, над іслана на адресу відповідача , відповідно до адресної част ини позовної заяви, повернул ась до суду з відміткою пошто вого відділення «за зазначен ою адресою не зареєстровано» .

Розглянувши подані сторо нами документи і матеріали, з аслухавши пояснення предста вників позивача, всебічно і п овно з' ясувавши всі фактичн і обставини, на яких ґрунтуєт ься позов, об' єктивно оціни вши докази, які мають юридичн е значення для розгляду спра ви і вирішення спору по суті, О кружний адміністративний су д міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Актами Територіальног о управління Головавтотра нсінспекції в м. Києві щодо пр оведення перевірки додержан ня вимог законодавства про а втомобільний транспорт під ч ас виконання перевезень паса жирів і вантажів автомобільн им транспортом від 07.09.2010 р. вста новлено порушення КМП «ПАН і Ко»вимог ст. ст. 20, 34 Закону Укра їни «Про автомобільний транс порт», п.31 Правил дорожнього р уху, п.п.11.14, 11.15, ДСТУ 3649-97, щодо неуко мплектування медичної аптеч ки придатними для використан ня препаратами, використання вогнегасників із закінченим терміном зберігання.

Зазначені акті були без зау важень підписані водіями тра нспортних засобів відповіда ча ОСОБА_5 та ОСОБА_6

Листом Територіального у правління Головавтотрансін спекції в м. Києві № 7018 від 14.09.2010 р, відповідача було повідомлен о про розгляд справ щодо пору шення ним вимог законодавств а, норм і стандартів щодо орга нізації перевезень автомобі льним транспортом в приміщен ні Територіального упра вління Головавтотрансінспе кції в м. Києві 21.09.2010 р. та запропо новано прибути на їх розгляд .

Зважаючи на неприбуття від повідача за вказаним вище по відомленням, та відповідно д о встановлених у зазначених актах порушень відповідачем норм законодавства, Терито ріальним управлінням Голо вавтотрансінспекції в м. Киє ві були прийняті постанови в ід 21.09.2010 р. № 113820 про застосування штрафних санкцій в розмірі 1700 грн. та від 21.09.2010 р. № 113821 про застос ування штрафних санкцій в ро змірі 1700 грн. за порушення зако нодавства про автомобільний транспорт.

Листами Територіального управління Головавтотран сінспекції в м. Києві № 8043 від 22.0 4.2010 р. та № 8042 від 22.04.2010 р., відповідач а попереджено про обов' язко вість сплати накладених санк цій в розмірі 3400, 00 грн. протягом п' ятнадцяти днів після отр имання копії постанови, про щ о повідомити Територіальне у правління Головавтотрансін спекції в м. Києві.

Зважаючи на направлення за значених постанов від 21.09.2010 р. № 113820 та № 113821 на адресу КМП «ПАН і Ко»та не виконання від повідачем, визначених в дани х постановах грошових зобов' язань, а також не оскарження ц их постанов в судовому поряд ку, відповідач на час розгляд у даної справи має заборго ваність перед державним бюдж етом в розмірі 3400, 00 грн.

Дослідивши наявні у справ і докази, проаналізувавши ма теріали справи та заслухавши пояснення представників поз ивача, суд приходить до висно вку про те, що позовні вимоги п ідлягають задоволенню в повн ому обсязі.

Згідно п.1 Положення про Мін істерство транспорту та зв'я зку України, затвердженого П остановою Кабінету Міністрі в України від 6 червня 2006 р. № 789, Мі ністерство транспорту та зв' язку України (Мінтрансзв'язк у) є центральним органом вико навчої влади, діяльність яко го спрямовується і координує ться Кабінетом Міністрів Укр аїни.

Мінтрансзв'язку є головним (провідним) органом у системі центральних органів виконав чої влади з питань реалізаці ї державної політики в галуз і авіаційного, автомобільног о, залізничного, морського і р ічкового транспорту та у сфе рі використання повітряного простору України, забезпече ння безпеки руху, навігаційн о-гідрографічного забезпече ння судноплавства, торговель ного мореплавства, надання п ослуг поштового зв'язку, теле комунікацій та інформатизац ії, користування радіочастот ним ресурсом України.

Зазначений урядовий орган здійснює державний контроль за додержанням суб' єктами господарювання, що провадять діяльність у сфері автомобі льного транспорту, вимог зак онодавства про автомобільни й транспорт, норм та стандарт ів законодавчо регульованої сфери, що визначають організ ацію перевезення пасажирів і вантажів автомобільним тран спортом, а також державний ко нтроль за додержанням вітчиз няними та іноземними автомоб ільними перевізниками норм м іжнародних конвенцій і догов орів про міжнародне автомобі льне сполучення.

Пунктом 4 Положення про Голо вну державну інспекцію на ав томобільному транспорті, що затверджене Постановою Кабі нету Міністрів України від 8 в ересня 2004 р. № 1190, встановлено, щ о Головавтотрансінспекція в ідповідно до покладених на н еї завдань, здійснює державн ий контроль за додержанням с уб'єктами господарювання вим ог законодавства про автомоб ільний транспорт, норм та ста ндартів, що регулюють органі зацію перевезення пасажирів і вантажів.

Статтею 60 Закону України «П ро автомобільний транспорт» , передбачено, що за порушення законодавства про автомобіл ьний транспорт до автомобіль них перевізників застосовую ться санкції у вигляді штраф у. Накладають такі санкції ві д імені центрального органу виконавчої влади з питань ав томобільного транспорту упо вноважені посадові особи уря дового органу державного упр авління з питань контролю на автомобільному транспорті.

Цією ж статтею передбачено , що порядок стягнення у вигля ді штрафу за порушення, викла дені у цій статті, та порядок о скарження і опротестування п останови по справі про право порушення, визначає Кабінет Міністрів України.

Постановою Кабінету Мініс трів України від 8 листопада 20 06 р. № 1567 затверджено Порядок зд ійснення державного контрол ю на автомобільному транспор ті.

Згідно п.п.2, 3 зазначеного Пор ядку, державному контролю пі длягають усі транспортні зас оби вітчизняних та іноземних суб'єктів господарювання, що здійснюють автомобільні пер евезення пасажирів та вантаж ів на території України.

Органами державного контр олю на автомобільному трансп орті є Головавтотрансінспек ція, її територіальні управл іння в областях, Автономній Р еспубліці Крим, мм. Києві та Се вастополі.

Відповідно до п.4 мотивуваль ної частини рішення Конститу ційного суду від 08.04.1999 р. № 3-рп/99, п рокурор або його заступник в кожному конкретному випадку самостійно визначають в чом у є порушення інтересів держ ави, обґрунтовуючи в позовні й заяві захист, та визначають орган, який уповноважений де ржавою виконувати відповідн і функції у спірних правовід носинах.

Відповідно до ст. 20 Закону Ук раїни «Про прокуратуру», при виявленні порушень закону п рокурор або його заступник у межах своєї компетенції маю ть право звертатись до суду з заявами про захист прав і зак онних інтересів громадян, де ржави, а також підприємств та інших юридичних осіб.

Враховуючи, що обставини сп рави, які відповідно до закон одавства повинні бути підтве рджені певними конкретними з асобами доказування, не можу ть підтверджуватись іншими з асобами доказування, суд при йшов до висновку, що в позовні й заяві наведені обставини, я кі підтверджуються достатні ми доказами, які свідчать про обґрунтованість позовних ви мог. Докази, подані позивачем підтверджують обставини, на які він посилається.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодек су адміністративного судочи нства України кожна сторона повинна довести ті обставини , на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, крім випадк ів, встановлених статтею 72 цьо го Кодексу.

Оскільки позивач, як суб' є кт владних повноважень, дові в правомірність заявлених по зовних вимог, суд прийшов до в исновку про задоволення позо вних вимог позивача шляхом п римусового стягнення з КМП « ПАН і Ко»штрафу розмірі 3400, 00 гр н.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 69-71, 158-163 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, Окружний адміністра тивний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Позов задовол ьнити.

2. Стягнути з КМП «ПАН і Ко»(код ЄДРПОУ 16470268, адреса: 02094, м. Київ, вул. Заболотного, 100, кв.6 5) штраф у сумі 3400, 00 грн. до Держ авного бюджету України на ра хунок 32227106700011 в УДК у Шевченківсь кому районні м. Києва, МФО 820019, ко д ЄДРПОУ 26077968, код платежу 21081100 адм іністративні штрафи, зарахув авши його до Державного бюдж ету України.

Стягувач - Головна держав на інспекція на автомобільно му транспорті Міністерства т ранспорту та зв' язку Україн и (01135, м. Київ, пр-т Перемоги, 14).

Строк і порядок набран ня судовим рішенням законної сили встановлені у статті 254 К одексу адміністративного су дочинства України, якщо інше не встановлено цим Кодексом .

Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції за правилами, встанов леними ст. ст. 185-187 КАС України.

Суддя Я.І. До брянська

Дата складання та пі дписання постанови в повному обсязі 24.02.2011 р.

Дата ухвалення рішення21.02.2011
Оприлюднено09.03.2011
Номер документу13973970
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1128/11/2670

Ухвала від 10.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 26.01.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Постанова від 21.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні