Постанова
від 01.03.2011 по справі 13/2б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


ПОСТАНОВА

Іменем України

01.03.11 С права № 13/2б/2011.

Розглянувши матеріали за заявою товариства з обмеж еною відповідальністю «Луг інком»м. Луганськ

про визнання банкрутом

Суд дя Яресько Б.В.

Представники:

Від боржника Шапіка А.В. дов. б/н від 28.02.2011 р.

У засіданні брали участь: Секретар судового засідан ня Чорна І.М.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ: За заявою ТОВ «Лугінком»01.02.2011 р. с удом була винесена ухвала пр о порушення провадження у сп раві про банкрутство зазначе ного підприємства в порядку передбаченому ст. 51 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», та при значено слухання на 17.02.2011 р.

17.02.2011 р. розгляд справи було ві дкладено за клопотанням борж ника на 28.02.2011 р.

28.02.2011 р. в судовому засіданні б ула оголошена перерва до 01.03.2011 р .

З' ясувавши фактичні обст авини справи, докази на їх пі дтвердження, надавши правову кваліфікацію відносинам ст орін і виходячи з фактів, вста новлених у процесі розгляду справи та правової норми, яка підлягає застосуванню, прий маючи до уваги доводи учасни ків судового процесу, суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 11 0 Цивільного кодексу України юридична особа ліквідується за рішенням її учасників або органу юридичної особи, упов новаженого на це установчими документами, в тому числі, у з в' язку із закінченням строк у, на який було створено юриди чну особу, досягнення мети, дл я якої її створено, а також в і нших випадках, передбаченими установчими документами.

Учасниками товариства з об меженою відповідальністю « Лугінком»було прийняте ріше ння про ліквідацію підприємс тва та створення ліквідаційн ої комісії (протокол №2 від 23.07.201 0р.)

28.07.2010 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців був внесений запис № 13821100005011752 про рі шення засновників (учасників ) юридичної особи або уповнов аженого ними органу щодо при пинення юридичної особи.

Відповідно до ст. 33, 34, 35 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців" держав ний реєстратор при внесені з апису про рішення засновникі в (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними орг ану щодо припинення юридично ї особи та в той же день зобов' язаний повідомити органи ста тистики, державної податково ї служби, Пенсійного фонду Ук раїни, фондів соціального ст рахування відомості про внес ення такого запису.

За приписом ч. 4 ст. 105 Цивільно го кодексу України комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких пу блікуються відомості про дер жавну реєстрацію юридичної о соби, що припиняється, повідо млення про припинення юридич ної особи та про порядок і стр ок заявлення кредиторами вим ог до неї.

17.11.2010р. в Бюлетені державної р еєстрації № 155(15) від 10.08.2010 р. була з дійснена публікація оголоше ння про ліквідацію боржника за рішенням засновника та ст ворення ліквідаційної коміс ії.

Відповідно до п. 5 ст. 7 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” б оржник зобов'язаний звернути ся в місячний строк до господ арського суду з заявою про по рушення справи про банкрутст во у разі виникнення таких об ставин: задоволення вимог од ного або кількох кредиторів приведе до неможливості вико нання грошових зобов'язань б оржника в повному обсязі пер ед іншими кредиторами; орган боржника, уповноважений від повідно до установчих докуме нтів або законодавства прийн яти рішення про ліквідацію б оржника, прийняв рішення про звернення в господарський с уд з заявою боржника про пору шення справи про банкрутство ; при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрут ства встановлено неможливіс ть боржника задовольнити вим оги кредиторів у повному обс язі; в інших випадках, передба чених цим Законом.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатн ьою для задоволення вимог кр едиторів, юридична особа лік відується в порядку, встанов леному Законом України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

Крім того, відповідно до п. 1 ст. 51 Закону України „Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” якщо вартості майна боржника - юридичної особи, що до якого прийнято рішення пр о ліквідацію, недостатньо дл я задоволення вимог кредитор ів, така юридична особа лікві дується в порядку, передбаче ному цим Законом. У разі виявл ення зазначених обставин лік відатор (ліквідаційна комісі я) зобов'язані звернутися в го сподарський суд із заявою пр о порушення справи про банкр утство такої юридичної особи .

У відповідності до п. 6 ст. 51 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” власник майна боржника (уп овноважена ним особа), керівн ик боржника, голова ліквідац ійної комісії (ліквідатор), як і допустили порушення вимог частини першої цієї статті, н есуть солідарну відповідаль ність по незадоволених вимог ах за грошовими зобов'язання ми та зобов'язаннями щодо спл ати страхових внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування та інші в иди загальнообов'язкового де ржавного соціального страху вання, податків і зборів (обов 'язкових платежів) боржника.

У відповідності до ч. 1 ст. 111 ЦК України ліквідаційна комісі я після закінчення строку пр ед' явлення вимог кредитора ми складає проміжний ліквіда ційний баланс, який містить в ідомості про склад майна юри дичної особи, що ліквідуєтьс я перелік пред' явлених кред иторами вимог, а також про рез ультати їх розгляду.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 60 Г осподарського кодексу Украї ни, яка регулює загальний пор ядок ліквідації суб' єкта го сподарювання, ліквідаційна к омісія оцінює наявне майно с уб' єкта господарювання, яки й ліквідується і розраховуєт ься з кредиторами, складає лі квідаційний баланс та подає його власнику або органу, яки й призначив ліквідаційну ком ісію. Достовірність та повно та ліквідаційного балансу по винні бути перевірені у вста новленому законодавством по рядку.

Ліквідаційною комісією бу ла проведена інвентаризація майна боржника, складений пр оміжний ліквідаційний балан с станом на 01.01.2011р., який був затв ерджений загальними зборами учасників товариства з обме женою відповідальністю «Лу гінком»28.01.2011р.

При дослідженні наданих су ду документів встановлено на ступне:

Згідно відомостей інвента ризаційних описів та проміжн ого ліквідаційного балансу с таном на 01.01.2011р. залишкова варті сть основних фондів становит ь 22,3 тис. грн., дебіторська забо ргованість, інші активи відс утні.

Заборгованість по заробіт ній платі станом на 01.01.2011 р. стан овить 56183 грн. 76 коп.

Безспірна кредиторська за боргованість становить 1390240 гр н. 31 коп. У тому числі

Таким чином майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

У зв' язку з вищевикладени м ліквідаційною комісією бул о прийняте рішення про зверн ення до господарського суду із заявою про порушення спра ви про банкрутство боржника.

Відповідно до ст. 4-3 Господар ського процесуального кодек су України судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

За приписом ст. 33 Господарсь кого процесуального кодексу України кожна сторона повин на довести обставини, на які в она посилається в обґрунтува ння своїх вимог або заперече нь.

При цьому, з урахуванням вим ог ст. 43 Господарського процес уального кодексу України, го сподарський суд оцінює доказ и за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об' єктив ному розгляді в судовому про цесі всіх обставин справи в ї х сукупності, керуючись зако ном.

При дослідженні матеріалі в справи судом встановлено, щ о боржник не має активів та гр ошових коштів, достатніх для погашення кредиторської заб оргованості.

З урахуванням вищевикладе ного суд дійшов до висновку п ро неможливість погашення то вариством з обмеженою відпов ідальністю «ЛУГІНКОМ»(ідент ифікаційний код 21772882) наявної к редиторської заборгованост і.

У відповідності з вимогами ст.51 Закону України „Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” за результатами роз гляду заяви про порушення сп рави про банкрутство юридичн ої особи, майна якої недостат ньо для задоволення вимог кр едиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквід ується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, при значає ліквідатора.

За таких підстав, господарс ький суд вважає за необхідне задовольнити заяву товарист вом з обмеженою відповідальн істю «ЛУГІНКОМ» (ідентифікац ійний код 21772882) про визнання йог о банкрутом у відповідності з вимогами ст.51 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”.

Згідно рішення загальних з борів товариства з обмеженою відповідальністю «ЛУГІНКО М»від 01.02.2011 р. (протокол № 6) боржн иком запропоновано призначи ти ліквідатором Шипіку Андрі я Васильовича.

Від Шипіка А.В. надійшла пис ьмова згода про призначення його ліквідатором боржника.

За таких підстав, керуючись ст.ст. 2, 22-34, 51 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”, ст.ст. 4-3, 33, 43 Госпо дарського процесуального ко дексу України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом бор жника - товариство з обмежен ою відповідальністю «ЛУГІНК ОМ»(ідентифікаційний код 21772882) , що зареєстроване за адресою : 91055 Луганськ, вул. Дзержинсько го б. 35

2. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру строком на 3 місяця до 01.06.2011 року та призначити ліквід атором товариства з обмежено ю відповідальністю «ЛУГІНКО М»(ідентифікаційний код 21772882) г олову ліквідаційної комісії Шипіка Андрія Васильовича АДРЕСА_1. за його згодою.

3. Ліквідатору Шипіку А.В. зді йснити публікацію оголошенн я про визнання боржника банк рутом в офіційних друкованих органах Верховної Ради Укра їни або Кабінету Міністрів У країни (газети “Голос Україн и” або “Урядовий Кур'єр”) в пор ядку, передбаченому п.п. 3, 5 ст. 23 та п.3 ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”, із зазначення м порядку та строків пред' я влення кредиторами вимог до ліквідатора, примірник газет и з надрукованим оголошенням подати до суду.

Ліквідатору організувати проведення ліквідаційної пр оцедури, подати до суду звіт п ро роботу та ліквідаційний б аланс банкрута відповідно до вимог ст.ст. 32, 51 Закону, в строк до 3-х місяців з дня винесення даної постанови.

4. Дану постанову надіслати :

ѕ боржнику та його засновникам за адресою борж ника;

ѕ ліквідатору Шип іку А.В.;

ѕ Ленінський МДПІ м. Луганськ ;

ѕ Ленінському ДВС Луганського міського управл іння юстиції;

ѕ Відділу з питан ь банкрутства у Луганській о бласті (до відома);

ѕ Державному реєс тратору виконавчого комітет у Луганської міської ради (м. Л уганськ вул. Коцюбинського 14).

Суддя Б.В . Яресько

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення01.03.2011
Оприлюднено09.03.2011
Номер документу13975024
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/2б/2011

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 01.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 08.06.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 15.04.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Постанова від 01.03.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні