Постанова
від 27.09.2006 по справі 2/366-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/366-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

27 вересня 2006 р.                                                                                Справа № 2/366-06

Господарський суд Вінницької області у складі:  судді  Мельника П.А., при секретарі  судового засідання  Воробйовій І.А., розглянувши в приміщенні суду  з участю представників сторін

 

позивача          - Павлов В.Г.

відповідача      - не з'явився

прокурора        - Гущіна Н.В.

справу за позовом: Прокурора Теплицького району Вінницької області в інтересах держави –Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності,   уповноваженого державою здійснювати відповідні функції в спірних правовідносинах в особі виконавчої дирекції  Вінницького обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Вінниця   

до:Теплицької районної міжгосподарської шляхо-будівельної пересувної  механізованої колони №50, смт. Теплик  

про стягнення 1265,47 грн.

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення  1265,47 грн. заборгованості, що підлягає сплаті до фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у тому рахунку 320 грн. пені, 945,47 грн. штрафних санкцій.

Відповідач заперечення проти позову та витребувані судом докази не надав, повноважного представника у судове засідання не направив. Про час і місце розгляду справи відповідач був повідомлений ухвалою суду від 21.07.06 р. , що направлена відповідачу рекомендованим листом, який підприємством зв'язку до суду не повертався. Оскільки вказана ухвала судом була направлена відповідачу за місцем його реєстрації, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.  

Представником позивача та прокурором в судовому засіданні заявлено клопотання про розгляд справи за наявними матеріалами, так як вважає, що відповідач був належним чином повідомлений про час і місце слухання. Отже, суд вважає за можливе розглянути справу без участі  представника відповідача відповідно до положень ст.128 КАС України.

Заслухавши представника позивача і прокурора, дослідивши надані докази та матеріали справи, в судовому засіданні встановлено, що відповідно до акту перевірки правильності нарахування, своєчасності і повноти сплати страхових внесків до Фонду від 21.05.04 та рішення №108 від 21.05.04 про застосування сум штрафних санкцій,  заборгованість відповідача складає 1265,47 грн.

Вказана заборгованість  підтверджується також звітом відповідача та розрахунками позивача.

Згідно ст. 30 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" страхувальник-роботодавець   несе   відповідальність    за ухилення   від   реєстрації   як   платника   страхових   внесків, несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків,  у тому числі  страхових  внесків,  що  сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців,  а також за порушення  порядку  використання страхових коштів. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальником, у тому числі через ухилення від реєстрації як  платника  страхових внесків,   або  неповної  їх  сплати  страхувальник  сплачує  суму донарахованих контролюючим органом страхових  внесків  (недоїмки), штраф та пеню.   За порушення  строку  реєстрації  страхувальника  як платника страхових внесків або несвоєчасність сплати страхових  внесків  на нього  накладається  штраф у розмірі 50 відсотків суми належних до сплати страхових внесків за весь період,  який минув з  дня,  коли страхувальник повинен був зареєструватися.

За неповну   сплату   страхових   внесків  на  страхувальника накладається  штраф  у   розмірі   прихованої   (заниженої)   суми заробітної плати,  на яку відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески,  а в разі повторного порушення  -  у  трикратному розмірі зазначеної суми.     За порушення порядку витрачання страхових коштів накладається штраф у розмірі 50 відсотків належної  до  сплати  суми  страхових внесків.  Пеня обчислюється  виходячи  з 120 відсотків облікової ставки Національного  банку  України,  що   діяла   на   момент   сплати,  нарахованої  на  повну  суму  недоїмки (без урахування штрафів) за весь її строк.

Строк давності  в  разі стягнення страхових внесків,  пені та фінансових санкцій, відповідно до вказаного Закону, не застосовується.

Доказів погашення боргу або оскарження у встановленому порядку вимог, на день розгляду справи у суді відповідачем не надано.

Оцінивши надані позивачем докази, суд дійшов висновку, що вимоги позивача обґрунтовані, відповідають обставинам справи та наявним матеріалам, у зв'язку з чим позов підлягає задоволенню відповідно до чинного законодавства та у межах заявлених вимог, в сумі 1265,47 грн.

Керуючись ст.ст.69, 70, 86-98, 159-163, 167, прикінцевими та перехідними  положеннями КАС України, -

П О С Т А Н О В И В :

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути з Теплицької районної міжгосподарської шляхо-будівельної пересувної  механізованої колони №50 (вул. І.Франка, 8, смт Теплик, Теплицький район, Вінницька область, 23800, код ЄДРПОУ 03579408, р/р 260063101838 в ВОД АППБ «Аваль»м. Вінниця, МФО 302247) 945,47 грн. (дев'ятсот сорок п'ять грн. сорок сім коп. ) фінансових санкцій, 320 грн. (триста двадцять грн.) пені  на користь Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції Вінницького обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  (вул. Зодчих, 22, Вінниця, 21036, код ЄДРПОУ 20097734, р/р 2560461920100 в АППБ «Аваль», МФО 302247 ).

3.          Постанову направити сторонам та прокурору.

Судове рішення набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАСУ після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано  заяву  про  апеляційне  оскарження,  але апеляційна  скарга  не  була  подана  у  строк,  встановлений  цим Кодексом,  постанова або  ухвала  суду  першої  інстанції  набирає законної сили після закінчення цього строку

Відповідно до ст.186. КАСУ про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі, яка подається до суду апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі.

Апеляційна  скарга  на  постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти  днів  після  подання  заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова складена у повному обсязі

відповідно до ч.3 ст.160 КАС України 28.09.06р.

          

Суддя                                                    Мельник П.А.

Дата ухвалення рішення27.09.2006
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу140585
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/366-06

Ухвала від 20.03.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Судовий наказ від 10.11.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Мельник П.А.

Постанова від 27.09.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Мельник П.А.

Рішення від 03.08.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп'яненко О.Ю.

Ухвала від 10.07.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп'яненко О.Ю.

Ухвала від 23.06.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп'яненко О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні