Ухвала
від 22.02.2011 по справі 25/39-10-860
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГО СПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про припинення провадженн я

"22" лютого 2011 р. Справа № 25/39-10-860

Колегія суддів Одес ького апеляційного господар ського суду у складі:

Голо вуючого судді: Воронюка О.Л.

Суддів: Єрмілова Г.А.

Лашина В.В.

При секретарі: Хом`я к О.С.

(склад колегії суддів зм інено згідно розпоряджегння голови суду № 148 від 21.02.2011р.)

За участю представни ків сторін:

від ПАТ „Комерційний банк „Надра” - Ільчук В.Л., дов іреність № 13-11-3345 від 09.02.2011р.

від ТОВ „Ремпетрол Україна ”- Бронецький К.В., довірен ість № 10 від 07.06.2010р.

Арбітражний керуючий Ра тушний А.І.

Представник ТОВ „ПІВДЕНЬН АФТАРЕСУРС” в судове засідан ня не з' явився. Про час і місц е його проведення повідомлен ий належним чином.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляцій ну скаргу

ВАТ комерційний банк „Над ра”

на ухвалу господарського суду Одеської області від 18.06.2 010р.

у справі № 25/39-10-860

за заявою ТОВ „ПІВДЕНЬНАФТ АРЕСУРС”

до ТОВ „ТАЛА-НАФТА”

про визнання банкрутом

Відповідно до ст.44 ГПК Укр аїни здійснювалась фіксація судового процесу технічними засобами.

Встановила:

Ухвалою господарського суду Одеської області від 09.03.20 10р. за заявою ТОВ „ПІВДЕНЬНАФТ АРЕСУРС” було порушено прова дження у справі про визнання банкрутом ТОВ „ТАЛА-НАФТА”. В ведено мораторій на задоволе ння вимог кредиторів.Заборон ено органам управління боржн ика та уповноваженим ним осо бам без згоди розпорядника м айном вчиняти дії щодо реорг анізації, ліквідації боржник а, відчуження нерухомого май на та розпорядженя ним будь-я ким чином, у тому числі переда вати в користування, оренду, з аставу.

Ухвалою підготовчого засі дання від 19.04.2010р. визнано кредит орські вимоги ТОВ „ПІВДЕНЬНА ФТАРЕСУРС” до ТОВ „ТАЛА-НАФТ А” в сумі 410 498,28 грн., які складают ься з 406 320,78 грн. заборгованості , 4059,50 грн. державного мита, 118 грн. витрат на інформаційно-техн ічне забезпечення судового п роцесу. Введено процедуру ро зпорядження майном боржника . Призначено розпорядником м айна ТОВ „ТАЛА-НАФТА” арбітр ажного керуючого Демченко Геннадія Геннадійовича. Зо бов' язано ТОВ „ПІВДЕНЬНАФТ АРЕСУРС” подати в десятиденн ий строк, з моменту винесення даної ухвали, оголошення про порушення провадження у спр аві про банкрутство ТОВ „ТАЛ А-НАФТА” у офіційний друкова ний орган (газети “Голос Укра їни” чи “Урядовий кур`єр”) з ме тою виявлення всіх кредиторі в та можливих санаторів. Огол ошення повинно відповідати в имогам п.5 ст. 11 Закону “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” та надати суду дока зи подачі оголошення.

07.05.2010р. в газеті „Урядовий кур `єр” № 82 було надруковано огол ошення про порушення провадж ення у справі про банкрутств о ТОВ „ТАЛА-НАФТА” та відкрит тя відносно нього процедуру розпорядження майном (а.с. 11, т.2 ).

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 18.06.2010р. у попередньому засіданні суд у затверджено реєстр вимог к редиторів ТОВ „ТАЛА-НАФТА” в наступних розмірах вимог до банкрута з вказівкою чергов ості задоволення вимог: вимо ги четвертої черги: ТОВ „ПІВД ЕНЬНАФТАРЕСУРС” у сумі 406 320,78 г рн.; ТОВ „Ремпетрол Україна” - в сумі 349 237,81 грн.; вимоги шостої черги: - ТОВ „ПІВДЕНЬНАФТАРЕС УРС” - витрати по оплаті держа вного мита та інформаційно-т ехнічного забезпечення суд ового процесу у розмірі 4177,5 грн .

Зобов' язано розпорядника майном ТОВ „ТАЛА-НАФТА” орга нізувати проведення зборів к редиторів у відповідності зі ст. 16 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”, протокол зборів на дати суду.

Постановою господарськог о суду Одеської області від 13. 07.2010р. визнано банкрутом Товари ство з обмеженою відповідаль ністю „ТАЛА-НАФТА”, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру.

Припинено повноваження р озпорядника майна - арбітраж ного керуючого Демченка Ге ннадія Геннадійовича. Лікв ідатором Товариства з обмеже ною відповідальністю „ТАЛА-Н АФТА” призначено арбітражно го керуючого Ратушного Анд рія Івановича.

Припинено повноваження ор ганів управління банкрута що до управління банкрутом та р озпорядження його майном.

Зобов' язано керівництво Товариства з обмеженою відпо відальністю „ТАЛА-НАФТА” про тягом п' ятнадцяти днів з дн я призначення ліквідатора за безпечити передачу ліквідат ору бухгалтерської та іншої документації боржника, печат ок, штампів, матеріальних та і нших цінностей.

Оголошення про визнання ба нкрутом ТОВ „ТАЛА-НАФТА” та в ідкриття відносно нього лікв ідаційної процедури надруко вано в газеті „Урядовий кур`є р” № 135 від 24.07.2010р.

В порядку ст. 32 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” ліквідато ром ТОВ „ТАЛА-НАФТА” було под ано звіт по ліквідації підпр иємства банкрута та ліквідац ійний баланс ТОВ „ТАЛА-НАФТА ” станом на 13.09.2010р.

Ухвалою господарського су ду Одеської області від 13.09.2010р. затверджено звіт ліквідатор а та затверджено ліквідаційн ий баланс Товариства з обмеж еною відповідальністю „ТАЛА -НАФТА” станом на 13.09.2010р. Припин ено юридичну особу - Товарис тво з обмеженою відповідальн істю „ТАЛА-НАФТА”. Припинено повноваження ліквідатора ар бітражного керуючого Рату шного Андрія Івановича.

Провадження у справі припи нено, на підставі п.6 ст.40 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”.

Ухвала суду мотивована тим , що ліквідатором боржника ви конані вимоги, передбачені р озділом ІІІ Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”.

Вищазазначена ухвала суду не оскаржувалась, а отже є чи нною.

Не погоджуючись з ухвало ю господарського суду Одеськ ої області попереднього засі данні суду від 18.06.2010р. про затве рдження реєстру вимог кредит орів ТОВ „ТАЛА-НАФТА”, ВАТ ком ерційний банк „Надра” зверну лося з апеляційною скаргою, в якій просить її скасувати в ч астині не включення до реєст ру вимог кредиторів кредитор ських вимог ВАТ КБ „Надра” у с ум і 26 295 827,62 грн., посилаючись на п орушення місцевим господарс ьким судом норм матеріальног о і процесуального права, а са ме: ст.ст. 31, 14, 25, 32 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”, роз' яснен ь Пленуму Верховного суду Ук раїни від 29.12.76р. № 11 „Про судове р ішення”.

Ліквідатор ТОВ „ТАЛА-НА ФТА”- арбітражний керуючий Ратушний А.І. не погоджуючи сь з доводами, викладеними в а пеляційній скарзі, просить с уд залишити ухвалу господарс ького суду Одеської області від 18.06.2010р. без змін, а апеляційн у скаргу ВАТ комерційний бан к „Надра” без задоволення, ос кільки вважає її незаконною та необґрунтованою, поданою без правових підстав, з мотив ів викладених у запереченні.

Представник ТОВ „ПІВДЕНЬ НАФТАРЕСУРС” в судове засід ання не з' явився, про час і мі сце розгляду справи повідомл ений належним чином, про прич ини неявки суд не повідомив.

При цьому слід відзначити , що ухвала суду апеляційної і нстанції про призначення спр ави до розгляду надсилались кредитору ТОВ „ПІВДЕНЬНАФТА РЕСУРС” рекомендованою коре спонденцією з повідомленням про вручення поштового відп равлення на фізичну адресу, я кою, згідно наявних в матеріа лах справи документів, є: 65009, м. О деса, вул. Черняхівського, 13. За значена ухвала повернулася н а адресу Одеського апеляційн ого господарського суду з ві дміткою поштової установи пр о те, що адресат за даною адрес ою не найден.

Втім, враховуючи відсутні сть даних про інше місцезнах одження, а також те, що до повн оважень господарських судів не віднесено встановлення ф актичного місцезнаходження юридичних осіб або місця про живання фізичних осіб - учасн иків судового процесу на час вчинення тих чи інших процес уальних дій, примірники пові домлень про вручення рекомен дованої кореспонденції, пове рнуті органами зв'язку з позн ачкою “адресат не найден” мо жуть вважатися належними док азами повідомлення учасникі в судового процесу про час та місце проведення судових за сідань.

Враховуючи строки розгляд у справи в апеляційній інста нції, передбачені ст. 102 ГПК Укр аїни, судова колегія вважає, щ о не явка всіх представників сторін у справі про банкрутс тво ТОВ „ТАЛА-НАФТА” не переш коджає розгляду апеляційної скарги за наявними в справі м атеріалами відповідно до ст. 75 ГПК України.

Розглянувши в судовому зас іданні апеляційну скаргу та перівіривши матеріали справ и, судова колегія вважає, що ап еляційне провадження з перег ляду оскаржуваної ухвали під лягає припиненню з наступних під став.

Відповідно до частини 2 ст атті 41 ГПК України, провадженн я у справах про банкрутство з дійснюється у порядку, перед баченому цим кодексом з врах уванням вимог Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”, норми яког о, як спеціальні норми права, п ревалюють у застосуванні над загальними нормами ГПК Укра їни.

Згідно ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” провадженн я у справах про банкрутство р егулюється цим Законом, Госп одарським процесуальним код ексом України, іншими законо давчими актами України.

Відповідно до пункту 6 части ни 1 статті 40 Закону України „П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом” (надалі - За кон про банкрутство), господа рський суд припиняє провадже ння у справі про банкрутство , якщо затверджено звіт лікві датора в порядку, передбачен ому ст. 32 цього Закону.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою господарськ ого суду Одеської області ві д 13.09.2010р. (яка є чинною) затвердже но наданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс ТОВ „ТАЛА-НАФТА” станом на 13.09.2010р., п рипинено юридичну особу Това риство з обмеженою відповіда льністю „ТАЛА-НАФТА”.

Провадження у справі № 25/39-10-860 п рипинено.

Отже, судова колегія вважає , що вищезазначена ухвала гос подарського суду від 13.09.2010р. про припинення провадження у сп раві в зв'язку з затвердження м звіту ліквідатора та лікві даційного балансу на підстав і п. 6, ч. 1, ст. 40 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” є процесуальн им документом, який завершує процедуру ліквідації боржни ка, яка передбачена Законом У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”.

Однак, ВАТ комерційний ба нк „Надра” подало апеляційну скаргу на ухвалу господарсь кого суду Одеської області в ід 18.06.2010р. попереднього засідан ня, якою затверджено реєстр в имог кредиторів боржника з в казівкою черговості задовол ення вимог та у відповідних р озмірах вимог до банкрута, вж е після припинення юридичної особи боржника та припиненн я провадження у справі про ба нкрутство ТОВ „ТАЛА-НАФТА”, щ о виключає можливість його о скарження.

Керуючись п.1-1 ч.1 ст. 80, ст. 86 Г осподарського процесуально го кодексу України, колегія с уддів -

ухвалила:

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою ВАТ к омерційний банк „Надра” на у хвалу господарського суду Од еської області від 18.06.2010р. у спр аві №25/39-10-860 за заявою ТОВ „ПІВДЕ НЬНАФТАРЕСУРС” про визнання банкрутом ТОВ „ТАЛА-НАФТА” - припинити.

Головуючий суддя Воронюк О.Л.

Суддя Єрмілов Г.А.

Суддя Лашин В.В.

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення22.02.2011
Оприлюднено15.03.2011
Номер документу14104057
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —25/39-10-860

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 07.02.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 17.01.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 19.04.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

Постанова від 13.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні