Постанова
від 24.02.2011 по справі б-24/212-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідац ійного балансу

"24" лютого 2011 р. Справа № Б-24/212-10

вх. № 9798/2-24

Суддя господарського суд у Кононова О.В.

при секретарі судового за сідання Дородіна І.А.

За участю:

ліквідатора - арбітражного керуючого Севостьянова Є.В . , ліц. серії НОМЕР_1 від 30.1 1.2006 року

По справі за заявою Товари ства з обмеженою відповідаль ністю Українсько - польської фірми "Лехса", м. Харків

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю Українсько - польської фірми "Лехса", м. Ха рків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарс ького суду Харківської облас ті від „17” січня 2011 по справі № Б -24/212-10 року визнано юридичну осо бу - Товариство з обмеженою ві дповідальністю українсько-п ольська фірма "ЛЕХСА", код 23468289, п ризначено ліквідатором борж ника арбітражного керуючого Севостьянова Євгена Вікто ровича, ліцензія серії НО МЕР_1 від 30.11.2006р., адреса: АДРЕ СА_1.

Ліквідатора зобов' язано в строк до “17” липня 2011 року вик онати ліквідаційну процедур у та надати суду ліквідаційн ий звіт, ліквідаційний балан с та інші докази, що свідчать п ро виконання ліквідаційної п роцедури.

11.02.2011 року до канцелярії госп одарського суду від ліквідат ора ТОВ УПФ "Лехса" надійшло кл опотання про призначення спр ави до розгляду для затвердж ення звіту ліквідатора, лікв ідаційного балансу та звіту про оплату послуг, відшкодув ання витрат арбітражному ке руючому Севостьянову Є.В. по справі № Б-24/212-10.

23.02.2011 року до канцелярії госп одарського суду від Голови к омітету кредиторів надійшло клопотання, в якому він проси ть суд схвалити звіт ліквіда тора та ліквідаційний баланс , визнати його роботу задовіл ьною. Не задоволені за недост атністю майна банкрута вимог и кредиторів Фонду соціа льного страхування від нещас них випадків на виробництві та професійних захворювань України. Відділення виконавч ої дирекції Фонду у Дзерж инськом районі м. Харкова на с уму 2,57 грн., фізичної особи - під приємця ОСОБА_3 на суму 15125, 0 0 грн., фізичної особи - підприє мця ОСОБА_3 на суму 15125,00 грн., фізичної особи - підприємця ОСОБА_4 на суму 390125,00 грн., вимог и кредиторів щодо виплати за робітної плати на суму 6600,00 грн . вважати погашеними. Затверд ити звіт про оплату послуг, ві дшкодування витрат арбітраж ному керуючому Севостьяно ву Є.В.

Також 23.02.2011 року до канцелярі ї господарського суду за вх. № 3447 надійшов звіт ліквідатора .

24.02.2011 року до канцелярії госп одарського суду надійшло кло потання ФОП ОСОБА_4, ві яко му він просить суд здійснюва ти розгляд справи в судовому засіданні без його участі.

Також, 24.02.2011 року через канцел ярію суду за вх. № 5037 надійшло к лопотання від Голови комітет у кредиторів ФОП ОСОБА_3, в якому останній у зв'язку з нем ожливістю з'явитися в призна чене судове засідання просит ь суд провести засідання суд у за його відсутності.

Ліквідатор в судовому засі данні просив суд затвердити ліквідаційний баланс та лікв ідаційний звіт, припинити пр овадження по справі.

Розглянувши в судовому зас іданні наданий суду звіт про роботу ліквідатора і докуме нти, що свідчать про виконанн я ліквідаційної процедури, з аслухавши пояснення ліквіда тора, суд встановив, що після в изнання Товариства з обмежен ою відповідальністю Українс ько - польської фірми "Лехса" б анкрутом та відкриття ліквід аційної процедури ліквідато ром були здійснені заходи ві дповідно до ст. ст. 22-32 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” (далі - Закон).

Після визнання товариства з обмеженою відповідальніст ю українсько-польська фірма "ЛЕХСА" банкрутом, у офіційном у друкованому органі - газеті “Голос України” №14 від 26 січня 2011 року було опубліковано ого лошення про визнання товарис тво з обмеженою відповідальн істю українсько-польська фір ма "ЛЕХСА" банкрутом. Докази п ублікації були надані в мате ріали справи про банкрутство .

З метою виявлення майна, яке можна було включити до склад у ліквідаційної маси, ліквід атором відповідно до вимог І нструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріа льних активів, товарно-матер іальних цінностей, грошових коштів і документів та розра хунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів Украї ни від 11 серпня 1994 р. № 69, було здій снено інвентаризацію, про що складено відповідний акт.

При проведені інвентариза ції майнових активів було ви явлено що банкрут має оборот них активів (майна) загальною балансовою вартістю 1000,00 грн., а саме, стілець офісний в кільк ості п' яти штук, крісло для п ерсоналу в кількості одна шт ука, банкрут має залишок на по точному рахунку в сумі 4,40 грн., банкрут не має грошових кошт ів в касі підприємства, банкр ут не має необоротних активі в. В ході здійснення інвентар изації недостачі та ізлишок не виявлено. В ході здійсненн я інвентаризації інших актив ів банкрута не виявлено.

Під час здійснення ліквіда ційної процедури до установ, які здійснюють реєстрацію т а облік майна та майнових пра в, були направлені запити щод о наявності даних про майно ч и майнові права банкрута.

З отриманих відповідей вба чається, що іншого майна чи ма йнових прав, окрім тих, що були виявлені в ході здійснення л іквідаційної процедури, у ба нкрута не має.

Керівник банкрута передав ліквідатору документацію, п ечатку та штамп підприємства .

На підтвердження факту при ймання-передачі документаці ї, печатки та штампу підприєм ства було складено відповідн і акти.

Директор банкрута був звіл ьнений із займаної посади у в ідповідності з вимогами чинн ого законодавства України.

Було здійснено дії, необхід ні для набуття ліквідатором права розпорядження грошови ми коштами банкрута.

Майно банкрута, що увійшло д о складу ліквідаційної маси було оцінено у відповідност і до діючого законодавства У країни. Загальна ліквідаційн а вартість майна склала 1011,76 гр ивень.

Майно банкрута, що увійшло д о складу ліквідаційної маси було реалізовано згідно з рі шенням комітету кредиторів т а в порядку встановленому ко мітетом кредиторів за загаль ною ліквідаційною вартістю 1 011,76 гривень про що був укладени й відповідний договір купівл і продажу майна.

Грошові кошти, які знаходил ися на поточному рахунку та н адходили на ліквідаційний ра хунок від продажу майна, що ув ійшло до складу ліквідаційно ї маси, витрачалися виключно у відповідності з вимогами З акону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом» та рішеннями комітету кр едиторів.

Підтвердженням цільового використання коштів є довід ка банку про рух грошових кош тів по ліквідаційному рахунк у банкрута.

У архівних установах було п роінвентаризовано документ ацію, що підлягає довгострок овому зберіганню. Після чого документи, що підлягають дов гостроковому зберіганню бул и передані на зберігання до а рхівної установи, що підтвер джується відповідним актом п риймання передачі документі в.

Загальна сума, яка підлягал а сплаті арбітражному керуюч ому у справі, на оплату послуг становила 6534,97 грн.

У зв' язку з недостатністю грошових коштів на ліквідац ійному рахунку після заверше ння ліквідаційної процедури на виплату вказаної суми арб ітражному керуючому, за його згодою, було сплачено частко во вартість його послуг в сум і 414, 73 грн.

Вимоги кредиторів всіх чер г у зв' язку з недостатністю коштів не були задоволені.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом» в важаються погашеними вимоги , не задоволені за недостатні стю майна банкрута.

До таких вимог, зокрема, нал ежать:

вимоги кредиторів, які були включені до реєстру вимог, на загальну суму 411 852, 57 грн., а саме такі вимоги:

- Фонд соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України. Від ділення виконавчої дирекції Фонду у Дзержинськом рай оні м. Харкова на суму 2, 57 грн.;

- ФОП ОСОБА_3 на суму 15125,00 гр н.;

- ФОП ОСОБА_4 на суму 390125,00 гр н.;

- вимоги кредиторів щодо вип лати заробітної плати на сум у 6600,00 грн.

Вимоги поточних кредиторі в під час провадження справи про банкрутство до банкрута не надходили.

Рахунки банкрута були закр иті у встановленому законода вством порядку, що підтвердж ується довідкою з банківсько ї установи про закриття раху нків.

Органам ДПС України, органа м Пенсійного фонду і фондів с оціального страхування було направлено повідомлення про завершення ліквідаційної пр оцедури.

Заяви щодо укладення миров ої угоди, а також пропозицій щ одо санації Банкрута під час провадження справи про банк рутство не надходило.

Розглянувши клопотання го лови комітету кредиторів про затвердження звіту про опла ту послуг та відшкодування в итрат арбітражного керуючог о Севостьянова Є.В., суд ви знає його обґрунтованим, так им, що відповідає ст. 3-1 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" та за довольняє заявлене клопотан ня.

Розглянувши наданий суду з віт про виконану роботу по лі квідації банкрута і наданий суду ліквідаційний баланс, в раховуючи, що ліквідатор вик онав всі дії по ліквідації ба нкрута, суду надані документ и, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури, у т ому числі, ліквідаційний бал анс з непогашеною кредиторсь кою заборгованістю в зв' язк у з відсутністю активів, які м ожна було б направити на пога шення кредиторської заборго ваності, при таких обставина х, суд вважає за необхідне зат вердити звіт ліквідатора і л іквідаційний баланс, припини ти провадження по справі і сп овістити державні органи про ліквідацію банкрута.

Керуючись ст. 86 ГПК України, с т. 32, 40 Закону України “Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”; -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт про о плату послуг та відшкодуванн я витрат арбітражного керуюч ого Севостьянова Є.В.

2. Затвердити наданий суду з віт ліквідатора і ліквідацій ний баланс товариства з обме женою відповідальністю укра їнсько-польська фірма "ЛЕХСА ", м. Харків, код 23468289.

3. Ліквідувати юридичну особ у - Товариство з обмеженою в ідповідальністю українсько -польська фірма "ЛЕХСА", м. Харк ів, код 23468289, зареєстровану 11.07.1995 р . виконавчим комітетом Харкі вської міської ради, № запису про заміну свідоцтва 14801050002017543, мі сцезнаходження: 61166, м. Харків, п роспект Леніна, буд. 9

4. Визнати вимоги кредиторів фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків на в иробництві та професійних за хворювань України. Відділенн я виконавчої дирекції Фонд у у Дзержинськом районі м. Х аркова на суму 2,57 грн., фізичної особи - підприємця ОСОБА_ 3 на суму 15125,00 грн., фізичної ос оби - підприємця ОСОБА_4 на суму 390125,00 грн. та грошові вимог и щодо виплати заробітної п лати на суму 6600,00 грн. які не задо волені за недостатністю майн а банкрута, погашеними.

5. Зобов' язати державного р еєстратора провести державн у реєстрацію припинення юрид ичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців запис про проведення державної реєстр ації припинення юридичної ос оби товариства з обмеженою в ідповідальністю українсько -польська фірма "ЛЕХСА", м. Харк ів, код 23468289 та передати органам державної статистики, держа вної податкової служби, Пенс ійного фонду України, фондів соціального страхування пов ідомлення про проведення дер жавної реєстрації припиненн я для знаття юридичної особи з обліку.

6. Зобов'язати державні орга ни, в яких знаходився на облік у банкрут, зняти з обліку Това риство з обмеженою відповіда льністю українсько-польська фірма "ЛЕХСА", м. Харків, код 23468289.

7. Провадження по справі при пинити.

8. Ухвалу направити ліквідат ору, кредиторам, Харківськом у обласному управлінню держа вної статистики, для виключе ння юридичної особи з Єдиног о державного реєстру підприє мств і організацій України, д ержавному органу з питань ба нкрутства, державному реєстр атору.

Суддя Кононова О.В.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення24.02.2011
Оприлюднено17.03.2011
Номер документу14158796
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-24/212-10

Ухвала від 08.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 22.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 17.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 20.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Постанова від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Постанова від 24.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні