Ухвала
від 10.03.2011 по справі 4/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/16

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

          10.03.2011 року                                                                                         Справа № 4/16

          за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Івановоселищенський",               с. Іванове Селище Глобинського району Полтавської області, ідент. код 30951223

          про  визнання банкрутом                                                                                    

                                                                                                                     Суддя  Білоусов С.М.

          Представники сторін:

          від прокуратури: Лисенко Н.М., посв.№ 218 від 14.02.2007 року

          від кредиторів: Лісіченко О.В., дов.№ 1-11-3098 від 09.02.2011 року (ВАТ КБ "Надра")

          ліквідатор: арбітражний керуючий Бончак С.А.

          Розглядається справа про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Івановоселищенський" в порядку ст.51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”(далі - Закон).

Від представника ВАТ КБ "Надра" надійшло клопотання (вх.№ 15712д від 20.12.2010 року) про припинення повноважень ліквідатора ТОВ  "Івановоселищенський" Бончака С.А. та призначення нового ліквідатора - арбітражного керуючого Гусар І.О.

В судовому засіданні арбітражний керуючий- ліквідатор ТОВ  "Івановоселищенський" Бончак С.А. проти клопотання заперечив, так як вважає, що належним чином виконує повноваження ліквідатора, передбачені Законом. Крім того ліквідатором до суду подано звіт про проведену роботу в процедурі ліквідації станом на 15.02.2011 року (вх. № 2769д). Звіт розглянуто та залучено до матеріалів справи.

Прокуратура Полтавської області на виконання вимог ухвали суду письмових міркувань з приводу клопотання ВАТ КБ "Надра"про припинення повноважень ліквідатора Бончака С.А. не надала, прокурор в судовому засіданні повідомила, що по даному питанню покладається на розсуд суду.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, прокуратури, встановив:

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 21.05.2010 року порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Івановоселищенський", с. Іванове Селище Глобинського району Полтавської області згідно ст.51 Закону.

Господарським судом Полтавської області постановою від 10.06.2010 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Івановоселищенський" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором - арбітражного керуючого Бончака С.А.

В ході ліквідаційної процедури, 20.12.2010 року представником ВАТ КБ "Надра" подано до суду клопотання про припинення повноважень ліквідатора Бончака С.А. та призначення новим ліквідатором ТОВ "Івановоселищенський" арбітражного керуючого Гусар І.О..

26.11.2010 року були проведені збори комітету кредиторів ТОВ "Івановоселищенський", в порядок денний яких включено питання щодо заміни ліквідатора - арбітражного керуючого.

Відмовляючи в задоволенні клопотання про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Полтаваекопродукт" - арбітражного керуючого Бончака С.А., суд виходив з наступного.

Постановою господарського суду від 10.06.2010 року ТОВ "Івановоселищенський" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Бончака С.А.

В ході ліквідаційної процедури ТОВ "Івановоселищенський" представником ВАТ КБ "Надра" подано до суду клопотання про припинення повноважень арбітражного керуючого - ліквідатора ТОВ "Івановоселищенський" Бончака С.А. та призначення нового ліквідатора - арбітражного керуючого Гусар І.О. При цьому, підстав для заміни ліквідатора в клопотанні не зазначено.

Згідно ст.16 п.8 Закону, прийняття рішення про припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого віднесено до компетенції комітету кредиторів.

          Матеріалами справи підтверджується, що 26.11.2010 року проведено засідання комітету кредиторів ТОВ "Івановоселищенський" з порядком денним:      

1. Продаж майна банкрута - ТОВ  "Івановоселищенський" .

2. Щодо заміни арбітражного керуючого.

          На засіданні присутні: представник ВАТ КБ "Надра", ліквідатор - Бончак С.А.

Частиною другою статті 16 Закону встановлено, що збори кредиторів вважаються повноважними незалежно від кількості голосів кредиторів, які беруть участь у зборах, якщо всіх кредиторів було письмово повідомлено про час і місце проведення зборів відповідно до частини першої цієї статті.

Представником ВАТ КБ "Надра" не надано господарському суду докази повідомлення всіх членів комітету кредиторів про час і місце проведення зборів, а тому, суд дійшов висновку, що збори комітету кредиторів від 26.11.2010 року не є повноважними, та такими, що були проведені без дотримання вимог Закону.

          Крім цього, статтею 16 п.9 Закону встановлено, що рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої ст.16 Закону.

          Як вбачається з наявного в матеріалах справи протоколу засідання комітету кредиторів від 26.11.2010 року по другому питанню виступив представник ВАТ КБ "Надра" - єдиний присутній на зборах кредитор, який запропонував змінити ліквідатора на іншого арбітражного керуючого. Проте, зазначеним протоколом підтверджується, що рішення комітету кредиторів з цього приводу не приймалось.

Оскільки, звернення до господарського суду з клопотанням про припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого є виключно компетенцією комітету кредиторів, то суд вважає, що окремий кредитор не має повноважень для звернення з таким клопотанням до суду.

Враховуючи вищевикладені обставини, суд дійшов висновку, що підстави для задоволення клопотання відсутні.

Керуючись ст.ст. 82-85 Господарського процесуального Кодексу України, ст.ст. 16, 24 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд, -

УХВАЛИВ :

    В задоволенні клопотання про припинення повноважень арбітражного керуючого – ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Івановоселищенський" Бончака С.А. - відмовити.

                                      Суддя                                                        Білоусов С. М.

СудГосподарський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.03.2011
Оприлюднено18.03.2011
Номер документу14215420
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/16

Ухвала від 24.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Судовий наказ від 03.06.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Судовий наказ від 03.06.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Судовий наказ від 03.06.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Судовий наказ від 03.06.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 01.06.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 24.05.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.10.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні