Ухвала
від 18.02.2011 по справі 11/176
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"18" лютого 2011 р. № 11/176

Господарський суд Кіров оградської області в складі судді Деревінської Л.В. розгл янув справу № 11/176 від 11.06.2007 р.

за заявою кредитора - прив атного підприємства "Регіона льні Маркетологічні Дослідж ення", Кіровоградська област ь, м. Голованівськ, вул. Леніна , 52а,

до боржника - відкритого а кціонерного товариства "Груш ківське хлібоприймальне під приємство" (далі - ВАТ "Грушкі вське ХПП"), Кіровоградська об ласть, м. Ульяновка, вул. Проми слова,33,

про банкрутство

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - не з'явилися ;

від боржника - не з'явилися;

В засіданні суду приймала у часть розпорядник майна, арб ітражний керуючий Кнобл ох І.В.

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою від 19.03.10 р. господарс ький суд відмовив Державному комітету України з державно го матеріального резерву в з адоволенні скарги від 07.07.2008р. на результати розгляду заяви п ро грошові вимоги до ВАТ "Груш ківське хлібоприймальне під приємство". Вимоги Держкомре зерву України до боржника ВА Т "Грушківське ХПП" в сумі 3668164,96 грн. відхилив та виключив їх з реєстру вимог кредиторів бо ржника. Визнав грошові вимог и кредиторів та затвердити р еєстр вимог кредиторів боржн ика ВАТ "Грушківське ХПП".

Постановою від 25.05.10 р. Дніпроп етровський апеляційний госп одарський суд ухвалу господа рського суду Кіровоградсько ї області від 19.03.10 р. залишив без змін, а апеляційну скаргу Дер жавного комітету України з д ержавного матеріального рез ерву без задоволення.

Постановою від 20.10.10 р. Вищий г осподарський суд України кас аційну скаргу Державного ком ітету України з державного м атеріального резерву залиши в без задоволення, ухвалу гос подарського суду Кіровоград ської області від 19.03.10 р. та пост анову Дніпропетровського ап еляційного господарського с уду від 25.05.10 р. у справі № 11/176 залиш ив без змін.

Загальні збори кредиторів , на яких було обрано комітет к редиторів боржника, проведен і 14.02.2011 року (протокол від 14.02.2011 рок у). Комітет кредиторів на засі данні, яке відбулося 14.02.2011 року (протокол № 1 від 14.02.2011 року), прий няв рішення звернутися до го сподарського суду з клопотан ням про визнання боржника - ві дкритого акціонерного товар иства "Грушківське хлібоприй мальне підприємство" банкрут ом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення лік відатором банкрута арбітраж ного керуючого Кноблох І.В. До господарського суду надійшл о відповідне клопотання комі тету кредиторів.

Із матеріалів справи вбача ється, що загальна сума грошо вих вимог кредиторів, включе них до реєстру вимог кредито рів, складає 1610236,59 грн.

Згідно аналізу фінансово-г осподарської діяльності від критого акціонерного товари ства "Грушківське хлібоприйм альне підприємство" проведен ого на підставі наданої підп риємством фінансової та стат истичної звітності, а також а налітичних даних бухгалтерс ького обліку за 2004-2007 роки, відпо відно до Методичних рекоменд ацій щодо виявлення ознак не платоспроможності підприєм ства та ознак дій х приховува ння банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених на казом Міністерства економік и України від 19.01.06 р. № 14, Методики проведення поглибленого ана лізу фінансово-господарсько го стану підприємств та орга нізацій, затвердженої наказо м Агентства з питань запобіг ання банкрутству підприємст в і організацій від 27.06.97 р. № 81, зр облено висновок про наступне .

Ліквідність майна товарис тва знаходиться у край незад овільному стані. З одного бок у, це негативно впливає на йог о розрахунково-платіжну дисц ипліну, а, з іншого, свідчить п ро суттєве порушення фінансо вої рівноваги. Коефіцієнт за гальної ліквідності не знахо диться в межах норми, тобто і снуючі оборотні активи недос татні для задоволення поточн их зобов'язань.

Наявність ознак поточної н еплатоспроможності (фінансо вий стан підприємства, у яког о на початку та в кінці звітно го періоду є ознаки поточної неплатоспроможності відпов ідає законодавчому визначен ню боржника, який не може вико нати свої грошові зобов'язан ня зі сплати податків та збор ів, протягом трьох місяців пі сля настання встановленого т ерміну їх сплати); наявність о знак критичної неплатоспром ожності; відсутність ознак ф іктивного банкрутства; наявн ість ознак дій по доведенню д о банкрутства; відсутність о знак дій з приховування банк рутства. Зважаючи на перспек тиви надання послуг, надані д ля проведення аналізу керівн ицтвом підприємства, відсутн і будь-які плани по відновлен ню платоспроможності боржни ка та відсутні ефективні упр авлінські розробки по виходу із фінансової кризи.

Таким чином, майна суб'єкта господарювання - відкритого акціонерного товариства "Гру шківське хлібоприймальне пі дприємство" недостатньо для задоволення вимог визнаних с удом кредиторів.

Викладене свідчить про май нову неспроможність боржник а наявним майном задовольнит и вимоги визнаних судом кред иторів інакше, як через засто сування ліквідаційної проце дури. Вказані обставини відп овідно до ч. 4 ст. ст. 205, 209 Господар ського кодексу України є під ставою для визнання відкрито го акціонерного товариства " Грушківське хлібоприймальн е підприємство" банкрутом.

Враховуючи положення Зако ну України "Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців" та ст . 25 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом", господарський суд вваж ає за необхідне зобов'язати д ержавного реєстратора Ульян овської районної державної а дміністрації внести до Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців відповідні відомос ті про заміну керівника борж ника на ліквідатора банкрута .

Крім того, комітетом кредит орів відкритого акціонерног о товариства "Грушківське хл ібоприймальне підприємство " - протокол зборів від 14.02.2011 року , встановлено оплату послуг р озпоряднику майна та ліквіда тору в розмірі двох мінімаль них заробітних плат щомісячн о, починаючи з 20.05.08 р.

У відповідності до ст. 3-1 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" - о плата послуг арбітражного ке руючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквід атора) за кожен місяць здійсн ення ним своїх повноважень в становлюється та виплачуєть ся в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і зат вердженому господарським су дом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше дво х мінімальних заробітних п лат та не більше середньом ісячної заробітної плати кер івника боржника за останні д ванадцять місяців його робот и перед порушенням проваджен ня у справі про банкрутство.

Вказаний розмір оплати пос луг арбітражного керуючого в ідповідає вимогам ст. 3-1 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 3-1, 22-24, 26, 32 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", ст. ст. 4-1, 86 Господарського процесуальн ого кодексу України, господа рський суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати відкрите акціоне рне товариство "Грушківське хлібоприймальне підприємст во" (код 00951847) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру щодо банкрута відкрит ого акціонерного товариства "Грушківське хлібоприймальн е підприємство" на строк до 18.08. 2011 року.

3. Припинити повноваження ро зпорядника майном боржника а рбітражного керуючого Кнобл ох І.В.

4. Призначити ліквідатором б анкрута - відкритого акціоне рного товариства "Грушківськ е хлібоприймальне підприємс тво" арбітражного керуючого Кноблох Ірину Вікторівну (ід ент. номер НОМЕР_1), ліцензі я НОМЕР_2 від 12.03.2007 року видан а Державним департаментом з питань банкрутства, яка прож иває за адресою: АДРЕСА_1.

5. Затвердити розпоряднику м айна та ліквідатору оплату п ослуг в розмірі двох мінімал ьних заробітних плат за коже н місяць здійснення нею свої х повноважень у даній справі , починаючи з 20.05.08 р.

6. Зобов' язати ліквідатора , арбітражного керуючого Кно блох І.В.:

- здійснити в установл еному Законом порядку опублі кування в офіційних друкован их органах відомостей про ви знання банкрутом відкритого акціонерного товариства "Гр ушківське хлібоприймальне п ідприємство", відкриття лікв ідаційної процедури і докази публікації подати господарс ькому суду до 18.03.2011 року.

- до 18.03.2011 року подати гос подарському суду погоджене з комітетом кредиторів банкру та клопотання про призначен ня членів ліквідаційної комі сії банкрута;

- до 18.05.2011 року подати гос подарському суду відомості ( інформацію) про виконану роб оту по проведенню ліквідацій ної процедури;

- не пізніше 18.08.2011 року по дати господарському суду зві т ліквідатора та ліквідаційн ий баланс банкрута, що відпов ідають вимогам ст. 32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом"; подат и господарському суду для за твердження звіт про оплату п ослуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого, затв ерджений рішенням комітету к редиторів (до звіту додати ко пію протоколу засідання комі тету кредиторів).

При необхідності продовже ння строку ліквідаційної про цедури арбітражний керуючий -ліквідатор зобов' язаний по дати господарському суду обґ рунтоване клопотання, до яко го мають бути додані копії до кументів, що свідчать про вик онану ліквідатором роботу в ході ліквідаційної процедур и та підтверджують необхідні сть продовження строку лікві даційної процедури.

7. Зобов'язати державного ре єстратора Ульяновської райо нної державної адміністраці ї відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" в нести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців відо мості про заміну керівника - відкритого акціонерного то вариства "Грушківське хлібоп риймальне підприємство" на л іквідатора, арбітражного кер уючого Кноблох Ірину Вікторі вну.

8. Примірники цієї постанови направити кредиторам, зазна ченим у реєстрі вимог кредит орів (п. 3 ухвали суду від 19.03.10 р., а .с. 143-150); банкруту; ліквідатору, а рбітражному керуючому Кнобл ох І.В.; Сектору з питань банкр утства у Кіровоградській обл асті Державного департамент у з питань банкрутства, Держа вному комітету України з дер жавного матеріального резер ву - 01601 м. Київ-4 вул. Пушкінська, 28 ; представнику працівників б оржника Каплуну В.М. ( АДРЕСА_2), уповноваженій осо бі акціонерів ОСОБА_1 (АД РЕСА_3), державному реєстрат ору Ульяновської районної де ржавної адміністрації.

Суддя Л. В. Деревінська

Дата ухвалення рішення18.02.2011
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу14310273
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство ПРЕДСТАВНИКИ: від кредитора - не з'явилися ; від боржника - не з'явилися; В засіданні суду приймала у часть розпорядник майна, арб ітражний керуючий Кнобл ох І.В

Судовий реєстр по справі —11/176

Ухвала від 11.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 04.12.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 18.10.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 23.09.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 09.09.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 18.08.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Судовий наказ від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Рішення від 01.12.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Грязнов В. В.

Ухвала від 23.11.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Грязнов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні