Постанова
від 03.02.2011 по справі 29/5009/328/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

03.02.11 Справа № 29/5009/328/11

суддя

Кредитор - Приватний підприємець ОСОБА_1, (65111, А ДРЕСА_1)

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю “Постнет”, (69002 м.Запоріжжя вул . Горького, 119, код з ЄДР - 34729896)

Банківська установа , що здійснює р озрахунково-касове обслугов ування боржника - ПАТ “ОТП Бан к”

Суддя Кричма ржевський В . А .

Присутні представники :

- кредитора - ОСО БА_2 (за довіреністю від 17.11.2010р .)

- боржника - не з ' явився

Розглядається за ява Приватного підприємця ОСОБА_1 про визнання банкру том Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Постнет” в ідповідно до статті 52 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” у зв ' язку з неспроможністю оста ннього виконати свої грошові зобов' язання перед кредито ром та відсутністю боржника за місцезнаходженням.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 26.0 1.2011р. заяву прийнято до розгляд у та порушено провадження у с праві № 29/5009/328/11 про банкрутство Т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Постнет”, введен о мораторій на задоволення в имог кредиторів, засідання с уду призначено на 03.02.2011р.

Представник боржника у суд ове засідання, що відбулося 03. 02.2011р., не з' явився, про час та м ісце його проведення повідом лений належним чином в устан овленому законом порядку, ві дзиву на заяву не надав.

Заслухавши пояснення пред ставника кредитора , вивчивши надані докумен ти , суд -

Установив:

Згідно з довідкою з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців боржник зареєс трований Печерською районно ю у місті Києві державною адм іністрацією, як суб ' єкт підприємницької діяль ності - юридична особа за ад ресою: 69013 м.Запоріжжя вул. Горь кого, 119, код з ЄДР - 34729896.

З матеріалів справи та пояс нень представника вбачаєтьс я, що 01.12.2010року між кредитором т а боржником укладений догові р № 27, відповідно до умов якого кредитором, виконавцем за до говором, приймаються та вико нуються завдання замовника ( боржника) щодо виконання бух галтерських послуг. Акт від 10. 12.2010р. свідчить про те, що Приват ним підприємцем ОСОБА_1 на дані наступні послуги: аналі з бухгалтерської та податков ої звітності, відновлення пе рвинних документів, аналіз с тану розрахунків підприємст ва, складання бухгалтерських регістрів балансу та статис тичної звітності, економічни й аналіз ананасового стану п ідприємства. Замовник отрима в від виконавця бухгалтерськ і регістри, висновки, акти, ана ліз в електронному вигляді. В акті зазначено про відсутні сть претензій у замовника що до наданих послуг виконавця.

Відповідно до положень дог овору замовник зобов' язани й оплатити надані послуги пр отягом двох днів з моменту пі дписання акту приймання-пере дачі.

Станом на 21.08.2010р. боржник зобо в'язання за договором не вико нав та на вказану дату за оста ннім обліковується заборгов аність у розмірі 11.700грн., про що свідчить акт звірки розраху нків, підписаний керівниками боржника та кредитора.

У зв' язку з відсутністю гр ошових коштів та неможливіст ю виконати у зв' язку з цим зо бов'язань за договором щодо о плати отриманих від ПП Лупан послуг, ТОВ. “Постнет” 14.12.2010р. дл я виконання зобов'язання за в казаним договором кредитору виданий вексель на суму 15.000грн . за № 1495828 серії - АА.

З оригіналу векселя вбачає ться, що оплата за векселем зд ійснюється з моменту його пр ед' явлення.

У подальшому кредитор, як по яснив його представник у зас іданні, неодноразово звертав ся до керівних органів Товар иства з обмеженою відповідал ьністю “Постнет”, однак оста нні на зв' язок не виходили, щ о в свою чергу унеможливлюва ло здійснення переговорів та вирішення питання щодо вико нання боржником зобов' язан ь за договором та виданим век селем.

У зв' язку з неоплатою зобо в' язань за векселем 24.12.2010р. при ватним нотаріусом Запорізьк ого міського нотаріального о кругу винесений протест про неоплату векселя та виконавч ий напис.

Виконавчий напис нотаріус а від 24.12.2010р. кредитором пред' я влений до виконання до держа вної виконавчої служби.

Постановою державного вик онавця від 29.12.2010р. виконавчий на пис нотаріуса від 24.12.2010р. поверн утий без виконання у зв ' язку з відсутністю борж ника за місцезнаходженням.

Відповідно до статті 52 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »у разі, якщо керівні органи б оржника - юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в податкової служби згідно і з законодавством податкових декларацій, документів бухг алтерської звітності, а тако ж за наявності інших ознак, що

свідчать про відсутність п ідприємницької діяльності б оржника, заява про порушення справи про банкрутство відс утнього боржника може бути п одана кредитором незалежно в ід розміру його вимог до борж ника та строку виконання зоб ов' язань.

Вищевказані факти свідчат ь про те, що боржник - ТОВ.“Пос тнет” підприємницьку чи іншу діяльність не здійснює, за мі сцезнаходженням не знаходит ься, а тому за таких обставин с лід визнати його банкрутом т а відкрити ліквідаційну проц едуру.

Статтею 52 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що господарський суд у двот ижневий строк з дня винесе ння ухвали про порушення про вадження у справі про банкру тство відсутнього боржника в иносить постанову про визнан ня відсутнього боржника банк рутом, відкриває ліквідаційн у процедуру і призначає лікв ідатором ініціюючого кредит ора за згодою останнього.

У судовому засіданні предс тавник ініціюючого кредитор а погодився на те, щоб ліквіда тором підприємства-банкрута був призначений ініціюючий кредитор, тобто, Приватний пі дприємець ОСОБА_1

Господарський суд не вбача є перешкод для призначення л іквідатором у справі - Приват ного підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1).

Керуючись статтями 22 , 52 Закону України « Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом» , суд -

Постановив :

Визнати Товариство з обмеженою відповідальніст ю “Постнет”, (69002 м. Запоріжжя ву л. Горького, 119, код з ЄДР - 34729896) - бан крутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором призначити П риватного підприємця ОСОБ А_1 (АДРЕСА_1

Зобов' язати ліквідатора згідно зі статтею 23 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом»здійсн ити у п' ятиденний строк опу блікування в офіційних друко ваних органах відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури. Примірник ого лошення надати суду у строк д о 25.02.2011р .

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру згідно із Законом Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом» до 25.04.2011р. та у строк до 01.05.2011р . надати суду звіт про виконану роботу та л іквідаційний баланс для затв ердження.

Копію постанови наді слати : кредитору (ліквідатору), банкруту, держа вному органу з питань банкру тства, державному реєстратор у виконавчого комітету Запор ізької міської ради, Державн ій виконавчій службі

Головного управління юст иції у Запорізькій області, В ДВС Жовтневого районного упр авління юстиції м.Запоріжжя.

Суддя В . А . Кричмарж евський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення03.02.2011
Оприлюднено28.03.2011
Номер документу14350283
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/328/11

Ухвала від 29.03.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.01.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні