Ухвала
від 29.03.2011 по справі 29/5009/328/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

29.03.11 Справа №  29/5009/328/11

м. Запоріжжя

Кредитор  -  Приватний підприємець ОСОБА_1, (65111, АДРЕСА_1)

Боржник  - Товариство з обмеженою відповідальністю “Постнет”, (69002  м.Запоріжжя вул. Горького, 119, код з ЄДР - 34729896)

про банкрутство

        Суддя                                                               Кричмаржевський В.А.

  За участю ліквідатора боржника - приватного підприємця ОСОБА_1

Установив :

  Постановою господарського суду Запорізької області від 03.02.2011р. у справі №29/5009/328/11 Товариство з обмеженою відповідальністю “Постнет”  визнано банкрутом у порядку, визначеному статтею 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”. Ліквідатора зобов’язано здійснити ліквідаційну процедуру відповідно до статті 23 вказаного Закону.

Ліквідатором банкрута до господарського суду Запорізької області поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, який призначений до розгляду у судовому засіданні.

Заслухавши пояснення ліквідатора, вивчивши подані документи: звіт та ліквідаційний баланс банкрута, судом встановлено, що ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включений ініціюючий кредитор з грошовими вимогами у розмірі -15000грн. з погашенням у четверту чергу та ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя з грошовими вимогами у розмірі - 342,64 грн. з погашенням у четверту чергу.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі за тестом –Закон про банкрутство)  л іквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів статей 25 та 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі ліквідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійснює пошук майна та будь-яких активів підприємства-банкрута, в тому числі можливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

Згідно із статтею 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Ліквідатором з метою виявлення кредиторів банкрута надіслані повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури наступним юридичним особам: ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя, УПФУ в Жовтневому районі м.Запоріжжя, Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Запорізькому міському центру зайнятості, Південному міському центру зайнятості,  Обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів, ВАТ «Запоріжжяобленерго», КП «Водоканал», ВАТ «Запоріжгаз», Концерну «Міські теплові мережі», ВАТ «Укртелеком».

ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя заявлено грошові вимоги до боржника у зв’язку з наявністю заборгованості до бюджету по податку на додану вартість у сумі - 141,11грн., по податку на прибуток - 30,24грн., по комунальному податку - 171,29грн. Вказані вимоги прийняті ліквідатором та включені до реєстру вимог кредиторів.

Довідка Головного управління юстиції у Запорізькій області свідчить про те, що відносно Товариства з обмеженою відповідальністю “Постнет” виконавчих проваджень не порушувалось.

Ліквідатором до матеріалів справи долучені довідки УДАІ Головного управління МВС України у Запорізькій області, Інспекції державного технічного нагляду та Орендного підприємства Запорізького міжміського бюро технічної інвентаризації, які свідчать про те, що транспортних засобів та нерухомого майна за банкрутом не зареєстровано.

Всі здійснені ліквідатором запити та отримані відповіді досліджено та приєднано до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по розшуку кредиторів банкрута (державних органів, потенційних кредиторів) та виявленню майна (активів) банкрута.

Кредиторська заборгованість перед кредиторами залишилась не погашеною у зв’язку з відсутністю майна та грошових коштів у підприємства-банкрута.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч.1 статті 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність припинена, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до пункту 6 статті 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

  Керуючись статтями 34 ,  40 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”,  статтею 86 Господарського процесуального кодексу України ,  суд -

  Ухвалив :

  Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю “Постнет”, м.Запоріжжя (69002  м.Запоріжжя вул. Горького, 119, код з ЄДР - 34729896), - ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

  Копію ухвали надіслати : ліквідатору, ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя, державному реєстратору виконкому Запорізької міської ради, Жовтневому ВДВС Запорізького МУЮ, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Запорізькому обласному відділу з питань банкрутства.

  Суддя                                                                     В.А. Кричмаржевський

 

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення29.03.2011
Оприлюднено05.04.2011
Номер документу14430186
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/328/11

Ухвала від 29.03.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.01.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні