Ухвала
від 25.02.2011 по справі 23/303-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 23/303-б 25.02.11

за заявою товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Транснаціональна промисл ова компанія "Євроагропродук т"

до товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Бізнес-Універсал"

про банкрутст во

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника: не з"явився

Від боржника: не з"явився

Ліквідатор: Левченко О.А.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до с уду з заявою про визнання бор жника банкрутом, оскільки ос танній неспроможний задовол ьнити безспірні майнові вимо ги кредитора в розмірі 2 418 782,00 гр и., що перевищують 300 мінімальн их розмірів заробітних плат.

Підготовче засідання госп одарського суду у справі від булося 22.07.2005, розпорядником май на боржника призначено арбіт ражного керуючого Левченк о О.А.

Заявником надано докази оп ублікування оголошення про п орушення справи про банкрутс тво боржника, яке надрукован е в газеті "Голос України" від 04.08.2005 № 142.

Ухвалою попереднього засі дання від 28.11.2005 затверджено реє стр вимог кредиторів на зага льну суму 2 429 592,51 грн.

Постановою господарського суду м. Києва від 28.11.2006 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, лік відатором призначено арбітр ажного керуючого Левченко Олену Аркадіївну, якого зо бов'язано провести ліквідаці йну процедуру та надати суду свій звіт і ліквідаційний ба ланс на затвердження у строк до 28.11.2007.

Розпорядженням керівництв а суду від 29.09.2008 № 47 справа була п ередана для подальшого розгл яду судді Головатюку Л.Д. у зв' язку із закінченням суддівсь ких повноважень судді Хоменк а М.Г.

З огляду на те, що до господа рського суду м. Києва станом н а 13.10.2008 не надійшли звіт ліквіда тора і ліквідаційний баланс на затвердження, суд признач ив розгляд справи у судовому засіданні з викликом предст авників сторін та ліквідатор а на 24.10.2008.

24.10.2008 в судове засідання з'яви лися представники заявника, кредитора - фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності і лікв ідатор.

Ліквідатор просив затверд ити звіт та ліквідаційний ба ланс боржника.

Однак суд, дослідивши матер іали справи та поданий звіт л іквідатора, встановив, що лік відатор не виконав всі покла дені на нього обов'язки щодо п роведення ліквідаційної про цедури, а саме не надав суду до казів направлення запитів до податкового органу за місце знаходженням боржника, до фо ндів соціального страхуванн я на предмет встановлення їх кредиторських вимог до борж ника, а також до БТІ, ДАІ, Київз ему, тощо.

У зв' язку з наведеним, суд вирішив продовжити строк лік відаційної процедури.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 24.10.2008 було продов жено строк ліквідаційної про цедури на шість місяців, прий нято звіт ліквідатора до ува ги та зобов"язано ліквідатор а Левченко Олену Аркадіївн у направити запити до подат кового органу за місцезнаход женням боржника, до фондів со ціального страхування на пре дмет встановлення їх кредито рських вимог до боржника, а та кож до БТІ, ДАІ, Київзему для в изначення можливих кредитор ів боржника та для виявлення майна боржника. Звіт ліквіда тора та ліквідаційний баланс з відповідними додатками по дати у строк до 24.04.2009.

Суд, дослідивши матеріали с прави, встановив, що станом на 14.01.2011 ліквідатор відпові дні додатки до звіту ліквіда тора не подав, будь-яких відом остей щодо ходу ліквідаційно ї процедури суду не надав.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 14.01.2011 розгляд спр ави було призначено на 31.01.2011.

У судове засідання 31.01.2011 пред ставники заявника та боржник а не з"явилися, всіх витребува них доказів суду не надали, пр ичин неявки суд не повідомил и, хоча про час та місце розгля ду справи були повідомлені н алежним чином.

31.01.2011 у судове засідання з"яви вся ліквідатор та надав пояс нення по справі.

Суд, дослідивши матеріали с прави, встановив, що поданий л іквідатором звіт неповний та до нього необхідно внести ут очнення.

Розгляд справи було призна чено на 25.02.2011.

У судове засідання 25.02.2011 пред ставники заявника та боржник а не з"явилися, всіх витребува них доказів суду не надали, пр ичин неявки суд не повідомил и, хоча про час та місце розгля ду справи були повідомлені н алежним чином.

25.02.2011 у судове засідання з"яви вся ліквідатор, надав поясне ння по справі та подав уточне ний звіт ліквідатора ТОВ "Біз нес-Універсал" та відповідні додатки до нього.

У судовому засіданні 25.02.2011 б уло заслухано звіт ліквідато ра боржника, досліджено лікв ідаційний баланс і встановле но, що вимоги кредиторів зали шились не задоволеними, у про цесі ліквідаційної процедур и не виявлено майнових актив ів (майна та майнових прав) бан крута з метою включення їх до складу ліквідаційної маси. С уд вважає, що ліквідатор при р еалізації своїх прав та обов ' язків діяв сумлінно та роз умно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів , його звіт повно відображає обставини, що мають значення для справи (ліквідатор вчини в належні дії по виявленню ак тивів та пасивів боржника шл яхом запитів до відповідних органів, у тому числі БТІ, реєс траційних відділень МВС Укра їни, тощо). На думку суду лікві датор належно провів всі зах оди ліквідаційної процедури , повно вчинив дії по виявленн ю кредиторів та активів борж ника, реально довів неможлив ість платоспроможності борж ника і задоволення вимог кре диторів.

Ліквідатором до реєстру ви мог кредиторів ТОВ "Бізнес-Ун іверсал" включені наступні к редитори:

- товариство з обмежен ою відповідальністю "Трансна ціональна промислова компан ія "Євроагропродукт"(код ЄДРП ОУ 30021428) з кредиторськими вимог ами в сумі 2 418 782,00 грн. - четверт а черга задоволення;

- Центральна міжрай онна виконавча дирекція Київ ського міського відділення Ф онду соціального страхуванн я з тимчасовою втрати працез датності з кредиторськими ви могами в сумі 390,51 грн. - третя ч ерга задоволення;

- заборгованість п о виплаті заробітної плати в сумі 10 420,00 грн. - перша черга за доволення.

Суд вважає вказані вимоги о бґрунтованими та такими, що п ідлягають включенню до реєст ру вимог кредиторів боржника .

Крім того, судом встановлен о, що на запит ліквідатора Киї вський міський центр зайнято сті надав інформацію про ная вність у боржника заборгован ості перед вказаним центром на суму 289,30 грн. До відповіді це нтру додано розрахункову від омість, яка підтверджує наяв ність у боржника заборговано сті перед Київським міським центром зайнятості в сумі 289,30 г рн. Отже, вказана сума також пі длягає включенню до реєстру вимог кредиторів боржника до третьої черги вимог.

Відповідно до положень ч. 6 с т. 31 Закону України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” всі кредиторські вим оги до банкрута, які не були за доволені за недостатністю ма йна банкрута, вважаються пог ашеними.

Затвердження звіту ліквід атора в порядку, передбачено му ст.32 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом ”, є підставою для п рипинення провадження у спра ві згідно п.6 ч.1 ст.40 цього Закон у, про що у справі про банкрут ство виноситься ухвала.

У зв' язку з тим, що майнови х активів банкрута, достатні х для задоволення вимог кред иторів, не виявлено, погашенн я вимог кредитора не відбуло ся, боржника визнано банкрут ом, звіт ліквідатора та лікві даційний баланс представлен і суду, виконані усі необхідн і дії на стадії ліквідації ба нкрута, передбачені Законом України “Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, на явні всі підстави ліквідуват и юридичну особу товариство з обмеженою відповідальніст ю "Бізнес-Універсал".

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст. 86 ГПК України, ст . 12, ч. 6 ст. 32, п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” господар ський суд м. Києва,-

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс товариства з обмеженою в ідповідальністю "Бізнес-Унів ерсал" (код ЄДРПОУ 31569009) з додатк ом - реєстром непогашених ви мог кредиторів, щодо визнанн я кредиторами:

- товариства з обмежен ою відповідальністю "Трансна ціональна промислова компан ія "Євроагропродукт"(код ЄДРП ОУ 30021428) з кредиторськими вимог ами в сумі 2 418 782,00 грн. - четверт а черга задоволення;

- Центральної міжра йонної виконавчої дирекції К иївського міського відділен ня Фонду соціального страхув ання з тимчасовою втрати пра цездатності з кредиторським и вимогами в сумі 390,51 грн. - тре тя черга задоволення;

- заборгованість по ви платі заробітної плати в сум і 10 420,00 грн. - перша черга задов олення;

- Київського міськ ого центру зайнятості з кред иторськими вимогами в сумі 289, 30 грн. - третя черга задоволен ня.

2. Ліквідувати банкрута - то вариство з обмеженою відпові дальністю "Бізнес-Універсал" (01133, м. Київ, вул. Щорса, 31, код ЄДРП ОУ 31569009) як юридичну особу в зв' язку з банкрутством.

3. Київському міському упр авлінню статистики виключит и банкрута - товариство з обме женою відповідальністю "Бізн ес-Універсал" (01133, м. Київ, вул. Що рса, 31, код ЄДРПОУ 31569009) з державно го реєстру підприємств та ор ганізацій України.

4. Державній податковій інсп екції у Печерському районі м . Києва зняти банкрута з подат кового обліку.

5. Державному реєстратору Пе черської районної у м. Києві д ержавної адміністрації пров ести державну реєстрацію при пинення юридичної особи - то вариства з обмеженою відпові дальністю "Бізнес-Універсал" (01133, м. Київ, вул. Щорса, 31, код ЄДРП ОУ 31569009) та внести про це запис д о Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців.

6. Дію мораторію припинити.

7. Провадження у справі про б анкрутство № 23/303-б припинити.

8. Копію ухвали направити за явнику, банкруту, органу стат истики, Центральній міжрайон ній виконавчій дирекції Київ ського міського відділення Ф онду соціального страхуванн я з тимчасовою втрати працез датності, Київському міськом у центру зайнятості та Держа вному реєстратору у Печерськ ому районі м. Києва для вчинен ня певних дій відповідно до с т. 39 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів” та повідомлення в визнач ений Законом строк про судов е рішення щодо припинення юр идичної особи органи статист ики, державної податкової сл ужби, Пенсійного фонду Украї ни, фондів соціального страх ування.

Суддя Головатюк Л.Д.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.02.2011
Оприлюднено01.04.2011
Номер документу14426621
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/303-б

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 18.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 21.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 24.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 25.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні