Постанова
від 29.03.2011 по справі 5024/397/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" березня 2011 р.                                                             Справа № 5024/397/2011

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу   

за заявою:  Державної податкової інспекції у Новотроїцькому районі, ідентифікаційний код 34174276, вул. Гагаріна, 14, смт. Новотроїцьке Херсонської області,

до:  Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, АДРЕСА_1,

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від кредитора: не прибув;

від боржника: не прибув;

в с т а н о в и в:

Провадження у справі про банкрутство порушено ухвалою суду від 11.03.2011 р. за особливостями, передбаченими ст.ст. 47-49 та положеннями щодо банкрутства відсутнього боржника визначеними ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”, далі Закон про банкрутство.

Заявник стверджує, що боржник за своїми ознаками є відсутнім боржником, оскільки не звітує в установленому законом порядку, припинив свою підприємницьку діяльність та не сплачує податкового боргу, нарахованого йому відповідно до податкового законодавства. Заявник просить визнати його грошові вимоги, визнати боржника банкрутом та ліквідувати  банкрута відповідно до Закону про банкрутство.

Представник заявника у судове засідання не прибув, надіслав заяву про розгляд справи без його участі, вимоги підтримує з підстав, викладених в заяві про порушення справи про банкрутство.

Боржник відзиву на заяву не надав, в судове засідання не прибув хоча був своєчасно та належно повідомлений про час і місце розгляду справи.

Відповідно до ч. 12 ст. 11 Закону про банкрутство відсутність відзиву боржника не зупиняє провадження у справі.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що боржник є банкрутом, а заява кредитора підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону про банкрутство суд визнає боржника банкрутом у разі, якщо відсутня підприємницька діяльність боржника, що підтверджується такими фактичними обставинами як відсутність підприємця за місцезнаходженням (проживання), неподанням ним звітності до податкового органу протягом року та інших ознак.

При наявності таких обставин кредитор може подати заяву про визнання боржника банкрутом незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Як видно з матеріалів справи кредитор заявив грошові вимоги до боржника в розмірі 990,00 грн. податкового боргу, які не сплачені боржником в установлені законодавством строки.

Ознаками (фактами) відсутності підприємницької діяльності боржника є докази про те, що боржник: не подає встановленої законодавством звітності до ДПІ 06.10.2009 р.

Кредитором встановлено, що податкове зобов'язання є неоплатним у зв'язку з не виявленням податковим органом активів (майна) боржника на яке можна звернути стягнення.

Заборгованість є податковим боргом, який вважається узгодженим відповідно до положень, визначених Податковим Кодексом України та є безспірною в розумінні Закону про банкрутство, а тому визнається господарським судом.

Суд зазначає, що боржник ОСОБА_1 - є суб’єктом банкрутства, оскільки був зареєстрований Новотроїцькою райдержадміністрацією 08.07.2009 року, як фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності.

За результатами розгляду заяви  в підготовчому  засіданні судом встановлено, що заборгованість не погашена, не може бути погашена повністю чи частково або списана з боржника інакше як через процедуру визнання боржника банкрутом в порядку,  передбаченому Законом про банкрутство.

Суд враховує, що підприємництво - це систематична діяльність, яка ставить за мету отримання прибутку, за рахунок якого боржник сплачує боргові зобов'язання та отримує можливість провадити господарську “майнову” діяльність. Оскільки боржник не здійснює підприємницької діяльності, не виконує робіт та не надає послуг вартісного характеру він фактично не є підприємцем. Тому суд вважає його (підприємця) таким, що не здатний відновити свою платоспроможність.

Відповідно до ст. 1 Закону про банкрутство банкрутством є визнана господарським судом нездатність боржника  відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Оцінивши фактичні обставини справи та матеріали справи у відповідності до ст. 43 ГПК України суд визнає, що ліквідація має бути здійснена через застосування положень ст. 52 Закону про банкрутство.

Відповідно до п. 7 ст. 48 Закону про банкрутство постанова господарського суду про визнання громадянина-підприємця банкрутом та наказ (виконавчий документ) про звернення стягнення на майно громадянина-підприємця направляються державному виконавцю для розшуку та здійснення реалізації майна банкрута. Продажу підлягає все майно громадянина-підприємця, за винятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним законодавством України не може бути звернено стягнення. Кошти, одержані від продажу майна підлягають зарахуванню на відповідний рахунок Державної виконавчої служби.

Керуючись ст.ст. 17-18 Закону України “Про виконавче провадження”,  ст.ст. 47-49 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”,  ст. 86 ГПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

1. Визнати грошові вимоги Державної податкової інспекції у Новотроїцькому районі, ідентифікаційний код 34174276, вул. Гагаріна, 14, смт. Новотроїцьке Херсонської області до  боржника в сумі 990,00 грн.

2. Визнати банкрутом громадянина-підприємця ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, АДРЕСА_1.

3. Відкрити  ліквідаційну  процедуру.

4. Надати Відділу державної виконавчої служби Новотроїцького райуправління юстиції наказ такого змісту: Стягнути з банкрута ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, АДРЕСА_1, заборгованість у сумі  990,00 грн. (дев'ятсот дев'яносто гривень 00 копійок) на відповідний рахунок Державної виконавчої служби шляхом звернення стягнення на все майно та кошти банкрута, за винятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним законодавством України не може бути звернено стягнення.

Отримані з банкрута ОСОБА_1 грошові кошти направити на задоволення вимог кредитора Державної податкової інспекції у Новотроїцькому районі, ідентифікаційний код 34174276, вул. Гагаріна, 14, смт. Новотроїцьке Херсонської області.

5. Зобов'язати Державну виконавчу службу Новотроїцького РУЮ Херсонської області закінчити виконавче провадження у строк до 01.10.2011 року. Після закінчення виконавчого провадження негайно повідомити про це господарський суд.

6. Постанову надіслати: кредитору; боржнику; ВДВС Новотроїцького РУЮ, державному реєстратору та Херсонському сектору з питань банкрутства.

          Суддя                                                                                        П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення29.03.2011
Оприлюднено01.04.2011
Номер документу14427413
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/397/2011

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 14.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 29.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Судовий наказ від 30.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 11.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні