Ухвала
від 23.02.2011 по справі 2а/2270/1455/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2а/2270/1455/11

У Х В А Л А

23 лютого 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адм іністративний суд

в складі : головуючого-судді Блонського В.К.,

при секретарі

за участі:

представника позивача

представника відповідача Варченко В.В.,

Вонсовича М.М.,

ОСОБА_4,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом Старокостянтинівської об'є днаної державної податкової інспекції Хмельницької обла сті до державного реєстра тора Старокостянтинівської районної державної адмініст рації Хмельницької області ОСОБА_4 про зобов'язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до Хмельницького окружного адм іністративного суду з позово м до відповідача про зобо в'язання вчинити дії.

На підставі наведених обст авин позивач просить задовол ьнити його вимоги: зобов'язат и державного реєстратора Ста рокостянтинівської районно ї державної адміністрації Хм ельницької області ОСОБА_4 вчинити дії у вигляді внесе ння до Єдиного державного ре єстру запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, а саме : СТОВ "Легіон" ЄДРПОУ 33159094, 31100, Хме льницька область, Старокостя нтинівський район, с. Пашківц і.

Представник позивача в суд овому засіданні заявила клоп отання про приєднання до мат еріалів справи заперечення н а даний позов.

Із змісту заперечення вбач ається, що провадження в дані й адміністративній справі пі длягає закриттю, у зв'язку з не належністю розглядати її в п орядку адміністративного су дочинства.

Представник позивача прот и закриття провадження в спр аві заперечує.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 3 КАС У країни справа адміністратив ної юрисдикції - переданий на вирішення адміністративног о суду публічно-правовий спі р, у якому хоча б однією зі сто рін є орган виконавчої влади , орган місцевого самоврядув ання, їхня посадова чи службо ва особа або інший суб'єкт, яки й здійснює владні управлінсь кі функції на основі законод авства, в тому числі на викона ння делегованих повноважень .

Компетенцію адміністратив них судів щодо вирішення адм іністративних справ визначе но статтею 17 КАС України, згід но п. 5 ч. 2 цієї статті юрисдикці я адміністративних судів пош ирюється на публічно-правові спори, зокрема: спори за зверн енням суб'єкта владних повно важень у випадках, встановле них Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. 19 Конститу ції України органи державної влади та органи місцевого са моврядування, їх посадові ос оби зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважен ь та у спосіб, що передбачені К онституцією та законами Укра їни.

Статус Державної податков ої служби в Україні, її функці ї та правові основи діяльнос ті визначено Законом України "Про державну податкову служ бу в Україні".

Представник позивача поси лається на п. 11 ст. 10 Закону Укра їни "Про державну податкову с лужбу в Україні", як на підстав у звернення з даним адмініст ративним позовом до суду.

Із змісту вказаної статті в бачається, що органи державн ої податкової служби в Украї ні звертаються до судів в інш их випадках встановлених зак оном.

Проте чинним законодавств ом не передбачено право орга нів державної податкової слу жби в Україні звертатися в су д із позовом до державного ре єстратора про зобов'язання д ержавного реєстратора внест и до Єдиного державного реєс тру запис про відсутність юр идичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Частиною 1 статті 157 КАС Украї ни встановлено, що суд закрив ає провадження у справі, якщо справу не належить розгляда ти в порядку адміністративно го судочинства.

Враховуючи вищенаведене, с уд приходить до висновку, що п ровадження у даній справі не обхідно закрити.

Керуючись п.1 ч.1 ст. 157 КАС Укра їни, суд, -

У Х В А Л И В:

Закрити провадження у справі за позовом Старокос тянтинівської об'єднаної дер жавної податкової інспекції Хмельницької області до д ержавного реєстратора Старо костянтинівської районної д ержавної адміністрації Хмел ьницької області ОСОБА_4 про зобов'язання вчинити ді ї.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду чере з Хмельницький окружний адмі ністративний суд протягом п' яти днів з дня її проголошенн я. Якщо ухвалу було постановл ено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти дні в з дня отримання копії ухвал и.

Суддя /підпис/ В.К. Блонський

"Згідно з оригіналом" Суддя В.К. Блонський

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.02.2011
Оприлюднено05.04.2011
Номер документу14435575
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2270/1455/11

Ухвала від 04.02.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Ухвала від 26.04.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 26.04.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 12.05.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 23.02.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні