Ухвала
від 07.04.2011 по справі 15/33-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/33-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         07.04.11 р.                                                                                             № 15/33-63                                                                                                                                                                 

за позовом комунального підприємства „Служба єдиного замовника Ворошиловського району м. Донецька” (код ЄДРПОУ 05478812)

до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю „ТС Обжора” м. Донецьк (код ЄДРПОУ 33967456)

про стягнення заборгованості по експлуатаційним витратам в сумі 12300,81 грн.

Суддя                        Богатир К.В.

До господарського суду Донецької області надійшла позовна заява комунального підприємства „Служба єдиного замовника Ворошиловського району м. Донецька” до товариства з обмеженою відповідальністю „ТС Обжора” м. Донецьк про стягнення заборгованості по експлуатаційним витратам в сумі 12300,81 грн.

Розглянувши матеріали позовної заяви № 09/6–323 від 01.04.2011 р. комунального підприємства „Служба єдиного замовника Ворошиловського району м. Донецька”, які надійшли до суду 04.04.2011 р. за вх. № 02-38/3029, судом встановлено наступне:

В резолютивній частині позовної заяви позивач просить суд стягнути з відповідача заборгованість по експлуатаційним витратам в сумі 12300,81 грн. Позовна заява підписана директором КП „СЕЗ Ворошиловського району м. Донецька” – Подставним Л.І.

Згідно ст. 54 ч. 2 п. 3 ГПК України позовна заява повинна містити обґрунтований розрахунок сум, що стягуються. У самому тексті позовної заяви розрахунок заборгованості по експлуатаційним витратам відсутній. Вказаний розрахунок позовних вимог є невід'ємною частиною позовної заяви. Розрахунок основного боргу, який доданий до позову, не приймається судом до уваги як обґрунтований розрахунок позовних вимог, тому як підписаний головним бухгалтером – Самошкіною Л.І. В додатках до позовної заяви відсутні будь–які докази, які підтверджують повноваження вказаної особи на підписання розрахунку основного боргу як невід'ємної частини позовної заяви.

Згідно ч. 1 ст. 54 ГПК України позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником, прокурором чи його заступником, громадянином – суб'єктом підприємницької діяльності або його представником.

Частиною 3 статті 57 ГПК України передбачено, що до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

У статті 28 ГПК України зазначається, що справи юридичних осіб у господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та установчими документами, через свого представника. Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їх посадове становище. Представниками юридичних осіб можуть бути також інші особи, повноваження яких підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації.

Відповідно до ст. 63 ч. 1 п. 3 ГПК України суддя повертає позовну заяву та додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обґрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми.

Оцінивши представлені в суд позивачем документи, керуючись статтями 54; 63 ч. 1 п.  3  Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

Позовну заяву комунального підприємства „Служба єдиного замовника Ворошиловського району м. Донецька” до товариства з обмеженою відповідальністю „ТС Обжора” м. Донецьк про стягнення заборгованості по експлуатаційним витратам в сумі 12300,81 грн. повернути без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в установленому Законом порядку після усунення допущених порушень.

       

Додаток: позовна заява з доданими документами, всього на 16 аркушах.

Суддя                                                               Богатир К.В.           

                                                                       

                                                                      

                              

Дата ухвалення рішення07.04.2011
Оприлюднено09.04.2011
Номер документу14637863
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/33-63

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

Ухвала від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

Ухвала від 14.08.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

Ухвала від 18.05.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Богатир К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні