Постанова
від 12.04.2011 по справі 3-190/11
ВЕСЕЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сп рава № 3-190

2011 р.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.04.2011 р. смт. Веселе

Суддя Веселівського рай онного суду Запорізької обла сті Нагорний А.О., розглянувши матеріали, які надійшли з Дер жавної податкової інспекції у Веселівському районі Запо різької області про притягн ення до адміністративної від повідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянки У країни, директора ПП «Ваше зд оров' я», протягом року адмі ністративному стягненню не п іддавалася, мешкає за адресо ю: АДРЕСА_1, за ч.1 ст.155-1 Кодекс у України про адміністративн і правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

До Веселівського ра йонного суду Запорізької о бласті з Державної податко вої інспекції у Веселівськ ому районі Запорізької облас ті надійшли матеріали адміні стративної справи про притяг нення до адміністративної ві дповідальності ОСОБА_1 за скоєння адміністративного п равопорушення, передбаченог о ч.1 ст.155-1 КпАП України.

У протоколі про адміністра тивне правопорушення щодо пр итягнення ОСОБА_1 до адмі ністративної відповідально сті за ч.1 ст.155-1 КпАП України пос адовими особами Державної п одаткової інспекції у Веселі вському районі Запорізькій області зазначено, що під ча с перевірки ПП «Ваше здоров' я», код 23290638, юридична адреса: ву л. Леніна, 129, смт. Веселе Веселі вського району Запорізької о бласті, було встановлено пор ушення, а саме: неповне оприбу ткування в касі готівки в апт еці «Ваше здоров' я»по вул. Ч калова, 7 в смт. Веселе Веселів ського району Запорізької об ласті, про що свідчить складе ний акт перевірки № 000189 від 19.03.2011 р . В результаті цього було пору шено п.2.6 ст.2 Положення про веде ння касових операцій у націо нальній валюті в Україні № 637 в ід 15.12.2004 р.

Cуд приходить до висновку, що дії ОСОБА_1 у протоколі про адміністративне правопо рушення за ч.1 ст.155-1 КУпАП кваліфіковані вірно.

Вивчивши та дослідивши у су довому засіданні матеріали справи, а також відповідно до ст.280 КпАП України, з' ясувавш и обставини, що мають значенн я для правильного вирішення справи, приходжу до висновк у про можливість застосуванн я вимог ст.22 КпАП України, якою передбачено, що при малознач ності вчиненого адміністрат ивного правопорушення орган (посадова особа), уповноважен ий вирішувати справу, може зв ільнити порушника від адміні стративної відповідальност і і обмежитись усним заува женням.

При вирішенні питання про застосування положень ст.22 КпАП України, суд також вир ішує з урахуванням Узагальн ення практики Судової палати у кримінальних справах Вер ховного Суду України та Упр авління узагальнення судово ї практики Верховного Суду У країни щодо розгляду судами справ про адміністративні правопорушення, де зазначено , що визначення малозначного правопорушення законодавчо не закріплено.

У кожному конкретному вип адку судом має вирішуватися питання про визнання діяння малозначним, виходячи з того , що його наслідки не представ ляють суспільної шкідливос ті, не завдали або не здатні з авдати значної шкоди суспіл ьним або державним інтерес ам, правам та свободам інших осіб.

Встановлення зауваження, я к заходу впливу, дає підстави говорити про невідворотніст ь реагування на кожне правоп орушення, хоча це не є заходо м державного примусу та ад міністративним стягненням.

По суті правопорушник звіл ьняється від правових наслід ків свого протиправного діян ня виходячи із засад гуманн ості, хоча саме по собі це ді яння як під час вчинення, та к і під час звільнення від відповідальності, залишаєт ься правопорушенням.

Висновки щодо малозначнос ті діяння обгрунтовуються на явністю пом'якшуючих обстави н, зокрема, щирим каяттям винн ого, вчинення адміністративн ого правопорушення уперше, а також відсутністю суспільн ої шкідливості вчиненого дія ння правопорушника та наявні стю доказів, що підтверджуют ь наведене.

У судовому засіданні, з да них, які містяться у адмініст ративному матеріалів встано влено, що ОСОБА_1 протягом року адміністративному стяг ненню не піддавалася, суспіл ьно шкідливі наслідки вчин еного діяння відсутні, поруш ення допустила неумисно.

Таким чином, враховуючи ви кладене та оцінюючи докази, с уд вважає за необхідне за ско єння адміністративного пра вопорушення, передбаченого ч .1 ст.155-1 КУпАП, звільнити ОСОБ А_1 від адміністративної ві дповідальності у зв' язку з малозначністю правопорушен ня, обмежившись усним зауваж енням, що, по переконанню су ду, буде сприяти виправленн ю та попередженню скоєння нею в подальшому нових прав опорушень.

Керуючись ст. ст. 221, 22, 283-284, 287 Кп АП України,

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 від адмініст ративної відповідальності з а скоєння адміністративног о правопорушення, передбачен ого ч.1 ст.155-1 КУпАП, звільн ити у зв' язку із малозначні стю правопорушення, обмежив шись усним зауваженням.

Копію постанови направити для відома ОСОБА_1 та нача льнику Державної податкової інспекції у Веселівському р айоні Запорізької області.

Скаргу на постанову по сп раві про адміністративне пр авопорушення може бути под ано протягом десяти днів з д ня винесення постанови. В раз і пропуску зазначеного строк у з поважних причин цей стро к за заявою особи, на яку винес ено постанову, може бути поно влено органом (посадовою осо бою) правомочним розглядати скаргу.

Суддя А.О. Нагорний

СудВеселівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення12.04.2011
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу14813205
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-190/11

Постанова від 16.05.2011

Адмінправопорушення

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Постанова від 18.05.2011

Адмінправопорушення

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Гайдур А. Ю.

Постанова від 11.04.2011

Адмінправопорушення

Буринський районний суд Сумської області

Комлєва В. С.

Постанова від 31.01.2011

Адмінправопорушення

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Постанова від 16.05.2011

Адмінправопорушення

Варвинський районний суд Чернігівської області

Павлов В. Г.

Постанова від 14.01.2011

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Постанова від 15.03.2011

Адмінправопорушення

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Постанова від 20.01.2011

Адмінправопорушення

Болградський районний суд Одеської області

Сабада В. В.

Постанова від 14.03.2011

Адмінправопорушення

Літинський районний суд Вінницької області

Білик Н. В.

Постанова від 09.03.2011

Адмінправопорушення

Іллінецький районний суд Вінницької області

Мотрук М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні