Постанова
від 11.02.2011 по справі 2а-9516/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-9516/10/0670

категорія 8.3.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 лютого 2011 р. м.Житомир

Суддя Житомирського ок ружного адміністративного с уду Черняхович І.Е.,

розглянувши у скорочено му провадженні у м. Житомирі адміністративну справу з а позовом Державної податкової інспекції у м. Жит омирі

до Приватного підп риємства "Домотехніка-Житоми р"

про припинення юридичн ої особи,-

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача П риватного підприємства "До мотехніка-Житомир", в якому вк азав, що воно зареєстроване я к суб'єкт підприємницької ді яльності - юридична особа ріш енням виконавчого комітету Ж итомирської міської Ради 01.11.200 7р. за реєстраційним номером 13 051020000006035.

Відповідно до позовної зая ви, заборгованість відповіда ча перед бюджетом відсутня.

За своєю юридичною адресою ПП "Домотехніка-Житомир" не зн аходиться, про що свідчить до відка з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців (а.с.4-6) .

Згідно ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців", наявність в Єд иному державному реєстрі зап ису про відсутність юридично ї особи за вказаним її місцез находженням є підставою для постановляння судового ріше ння щодо припинення юридично ї особи.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців", суд, як ий постановив рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набра ння таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення. Дата надходж ення відповідного судового р ішення вноситься державним р еєстратором до журналу облік у реєстраційних дій.

Відповідно до ч. 5 ст. 38 вищевк азаного Закону, суд признача є в рішенні щодо припинення ю ридичної особи у зв'язку з її л іквідацією комісію з припине ння (ліквідаційну комісію) та встановлює строк і порядок ї ї роботи. Державний реєстрат ор вносить до Єдиного держав ного реєстру запис про призн ачення комісії з припинення (ліквідаційної комісії) не пі зніше наступного робочого дн я з дати надходження відпові дного рішення.

Дана обставина відповідно до п.2 ст. 46 Закону України „Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців”, є підставою для пос тановлення судового рішення про припинення підприємниц ької діяльності фізичної осо би-підприємця.

Вимоги позивача є законним и.

Відповідач заперечень про ти позову суду не надав.

З врахуванням наведеного, к еруючись ст.183-2 КАС України, на підставі Закону України „Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців”, ст. 59 ГК України, су д, -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватного підприємств а "Домотехніка-Житомир", реєст раційним номером 13051020000006035

Копію постанови, після набр ання нею законної сили, напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням відпов ідача для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова суду може бути оскаржена до Житомирсь кого апеляційного адміністр ативного суду через Житомирс ький окружний адміністратив ний суд шляхом подачі апеляц ійної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

Уразі застосування с удом ч.3 ст. 160 КАС України, а тако ж прийняття постанови у пись мовому провадженні апеляцій на скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії п останови.

Головуючий суддя: І.Е.Черняхович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.02.2011
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу14874433
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9516/10/0670

Ухвала від 29.03.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Постанова від 11.02.2011

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні