Постанова
від 21.03.2011 по справі 2а-0870/140/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2011 року Справа № 2а-0870/140/1 1

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі: головуючого - судді Артоуз О.О.

при секретарі судового зас ідання - Вітковській С.О.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у Ле нінському районі

м. Запор іжжя

до: Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Олсам»

про: припине ння юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

10 січня 2011 року до Запорізько го окружного адміністративн ого суду надійшла позовна за ява Державної податкової інс пекції у Ленінському районі м. Запоріжжя до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Олсам» про припинення юридич ної особи.

Ухвалою суду від 13.01.2011 відкри то провадження в адміністрат ивній справі № 2а-0870/140/11, з акінчено підготовче провадж ення та призначено справу до розгляду на 27.01.2011. У зв' язку з н еявкою сторін розгляд справи відкладався до 10.02.2011.

10.02.2011 до суду від представник а позивача надійшло клопотан ня про зупинення провадження в адміністративній справі д о терміну встановленому судо м для надання додаткових док азів. Ухвалою суду від 10.02.2011 бул о зупинено провадження в адм іністративній справі до 21.03.2011.

В позовній заяві вказано, що Товариство з обмеженою відп овідальністю «Олсам» не нада є більше року органам держав ної податкової служби податк ові декларації та документи фінансової звітності. Позовн і вимоги обґрунтовуються ст. 38 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців » від 15.05.2003 № 755-IV.

До суду від представника по зивача надійшло клопотання п ро розгляд справи за його від сутністю, позовні вимоги під тримає в повному обсязі.

Відповідач у судове засіда ння не зявився, витребувані д окументи не направив, про при чини неявки суду не повідоми в. На адресу суду повернулись матеріали адміністративног о позову, надіслані на адресу відповідача.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС Укр аїни у разі повернення пошто вого відправлення із повістк ою, яка не вручена адресату з н езалежних від суду причин, вв ажається, що така повістка вр учена належним чином.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. 35, 41 К АС України суд розглянув спр аву на підставі наявних дока зів, фіксування судового зас ідання за допомогою звукозап исувального технічного засо бу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали спра ви, з' ясувавши обставини сп рави та перевіривши їх доказ ами, суд приходить до наступн ого висновку.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Олсам» (ідент ифікаційний код 32780179) зареєстр оване виконавчим комітетом З апорізької міської 16.12.2003 за адр есою: вул. Маршала Чуйкова, 32/28, м . Запоріжжя, 69121, що підтверджує ться витягом Головного управ ління статистики у Запорізьк ій області з Єдиного державн ого реєстру підприємств та о рганізацій України (ЄДРПОУ) п о Запорізькій області. Згідн о довідки з ЄДРЮОФОП, станом н а 13.09.2010 записи про проведення ре єстраційних дій щодо ТОВ «Ол сам» відсутні.

В порушення вимог чинного з аконодавства відповідач не п одає до податкового органу п одаткову звітність з будь-як ого платежу. Заборгованість перед бюджетом відсутня.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я» від 25.06.1991 № 1251-ХІІ передба чений обов' язок платників п одатків та зборів (обов' язк ових платежів) подавати до де ржавних податкових органів т а інших державних органів ві дповідно до законів декларац ії, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов' язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов' язкових платежів).

Згідно із п. 17 абзацу 1 ст. 11 Зак ону України «Про державну по даткову службу в Україні» ор гани державної податкової сл ужби у випадках, в межах компе тенції та у порядку, встановл ених законами України, мають право звертатися у передбач ених законом випадках до суд ових органів із заявою (позов ною заявою) про скасування де ржавної реєстрації суб' єкт а підприємницької діяльност і.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців», підста вою для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов' яз ано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону, а також наявність в Єдино му державному реєстрі запису про відсутність юридичної о соби за вказаним її місцезна ходженням.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність не надавалась органам держа вної податкової служби з бер езня 2005 року.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача такими , що підлягають задоволенню.

За правилами частини 4 ст. 94 К АС України, у справах, в яких п озивачем є суб' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 162, 163, 167 КАС У країни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Запоріжжя до Товариства з об меженою відповідальністю «О лсом» про припинення юридичн ої особи - задовольнити в по вному обсязі.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Олсом» (ідентифі каційний код 32780179).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги , з подачею її копії відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб' єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.03.2011
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу14874977
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/140/11

Постанова від 21.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 21.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 10.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 13.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні