Постанова
від 27.09.2006 по справі 16/272-06-7054
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

16/272-06-7054

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ  

 ПОСТАНОВА          

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ          

          

27 вересня 2006 р.                                                                                   № 16/272-06-7054  

Вищий господарський суд України у складі колегії  суддів:

Божок В.С.- головуючого,

Костенко Т.Ф.,Рогач Л.І.

розглянувши матеріали касаційної скаргиТовариства з обмеженою відповідальністю “Маяк+”

на ухвалугосподарського суду Одеської областівід 14.07.2006

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю “Юг-Пакинг Групп”

доТовариства з обмеженою відповідальністю “Маяк+”

проспонукання до виконання певних дій та визнання права власності

в судовому засіданні взяли участь представники:

від позивача:не з'явились

від відповідача:не з'явились

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 14.07.2006 господарського суду Одеської області задоволено клопотання ТОВ “Юг-Пакинг Групп” про вжиття заходів щодо забезпечення позову. Накладено арешт на двоповерхові споруди під літ. “Р”, літ. “С-2”, літ. “Т-2”, розташовані на території бази відпочинку “Чайка-2” по вул. Приморська, 7, с. Грибівка Овідіопольського району Одеської області. Заборонено Овідіопольському районному бюро технічної інвентаризації здійснювати будь-які дії з реєстрації права власності  на двоповерхові споруди під літ. “Р”, літ. “С-2”, літ. “Т-2”, розташовані на території бази відпочинку “Чайка-2” по вул. Приморська, 7  с. Грибівка Овідіопольського району Одеської області, внесення в реєстр прав власності на нерухоме майно будь-яких відомостей стосовно вказаних об'єктів та видачі по ним витягів з реєстру прав власності на нерухоме майно.

Не погоджуючись з ухвалою  ТОВ “Маяк+” звернулося до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою і просить її скасувати, посилаючись на те, що судом порушені норми процесуального права, зокрема, ст. 66 Господарського процесуального кодексу України.

Колегія суддів, приймаючи до уваги межі перегляду справи в касаційній інстанції, проаналізувавши на підставі фактичних обставин справи застосування норм матеріального і процесуального права при винесенні оспорюваного судового акта, знаходить необхідним у задоволенні касаційної скарги відмовити.

ТОВ “Юг-Пакинг Групп” звернулося до господарського суду Одеської області з позовною заявою про спонукання до виконання певних дій і визнання права власності та клопотанням про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту на спірне нерухоме майно.

Відповідно до ст. 66 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно ст. 67 Господарського процесуального кодексу України позов забезпечується накладенням арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачеві; забороною відповідачеві вчиняти певні дії; забороною іншим особам  вчиняти дії, що стосуються предмету спору та ін.

Отже, умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що майно (в тому числі грошові суми, цінні папери тощо), яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення. Таким чином, господарським судом обґрунтовано задоволено  клопотання про забезпечення позову шляхом накладання арешту та заборони будь-яким особам вчиняти дії з реєстрації права власності на спірне майно.

Зважаючи на викладене, колегія суддів вважає, що ухвала господарського суду Одеської області відповідає  чинному законодавству України та обставинам справи і підстав для її  скасування  немає.

На підставі  викладеного, керуючись ст. 1115, п.1 ст. 1119, ст.11111 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України

ПОСТАНОВИВ :

В задоволенні касаційної скарги відмовити.

Ухвалу від 14.07.2006 господарського суду Одеської області  зі  справи № 16/272-06-7054 залишити без змін.

          Головуючий                                                  В.С. Божок

          Судді                                                                      Т.Ф. Костенко

                                                                                Л.І. Рогач

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення27.09.2006
Оприлюднено20.08.2007
Номер документу150510
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/272-06-7054

Рішення від 24.11.2006

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Постанова від 27.09.2006

Господарське

Вищий господарський суд України

Божок В.С.

Ухвала від 19.08.2006

Господарське

Вищий господарський суд України

Божок В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні