Постанова
від 01.04.2011 по справі 6/182-29/275
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківськ а, 128

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

01.04.11 С права№ 6/182-29/275

Господарський суд Львів ської області в складі судді Гриців В.М. при секретарі Бохо нок В.З. з участю розпорядника майном боржника арбітражног о керуючого Качмарика Я.М., пре дставників кредиторів Праць овитої С.М., Стасюк Ю.Г., Сай Т.П., З елізко Т.Л., Кундира Л.І., боржни ка Левицької І.В. розглянув у в ідкритому судовому засіданн і справу про банкрутство тов ариства з обмеженою відповід альністю „Парфумерно-космет ичний комбінат „РОСО”

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про б анкрутство товариства з обмеженою відповідальніст ю „Парфумерно-косметичний ко мбінат „РОСО” порушено 10 листопада 2006 року за заявою д очірньої компанії „Газ Украї ни” Національної акціонерно ї компанії „Нафтогаз України ”. Ухвалою господарського су ду Львівської області від 04 гр удня 2006 року введено процедур у розпорядження майном боржн ика, розпорядником майна при значено Качмарика Я.М. Суд зуп иняв провадження у справі. Пр овадження у справі поновлено . Ухвалою від 25 листопада 2010 рок у суд затвердив реєстр вимог кредиторів товариства з обм еженою відповідальністю „Па рфумерно-косметичний комбін ат „РОСО” в який включено вим оги кредиторів, а саме: вимоги по заробітній платі у сумі 72671, 59 грн. - перша черга, вимоги уп равління Пенсійного фонду Ук раїни у Буському районі в сум і 3615,22 грн., вимоги управління Пе нсійного фонду України у Жов ківському районі в сумі 5433,00 гр н., вимоги Жовківського район ного центру зайнятості в сум і 386,66 грн., вимоги Буського райо нного центру зайнятості в су мі 100,50 грн., вимоги фонду соціал ьного страхування від нещасн их випадків на виробництві т а професійних захворювань Ук раїни у Жовківському районі в сумі 231,96 грн. - друга черга; ви моги державної податкової ін спекції у Жовківському район і в сумі 246518,25 грн., вимоги держав ної податкової інспекції у Б уському районі в сумі 33817,10 грн. - третя черга; вимоги публічно го акціонерного товариства « ФОЛЬКСБАНК»в сумі 3297365,10 грн., ви моги дочірньої компанії „Газ України” Національної акціо нерної компанії „Нафтогаз Ук раїни” в сумі 124510,02 грн. - четверт а черга; вимоги державної под аткової інспекції у Буському районі в сумі 557,28 грн., вимоги фо нду соціального страхування від нещасних випадків на вир обництві та професійних захв орювань України у Жовківсько му районі в сумі 2096,00 грн., вимоги дочірньої компанії „Газ Укр аїни” Національної акціонер ної компанії „Нафтогаз Украї ни” в сумі 7874,00 грн., вимоги публі чного акціонерного товарист ва «ФОЛЬКСБАНК» в сумі 3318075,70 грн . - шоста черга.

Арбітражний керуючий Качм арик Я.М. подав суду протоколи зборів кредиторів та засіда ння комітету кредиторів това риства з обмеженою відповіда льністю „Парфумерно-космети чний комбінат „РОСО”, виснов ок про фінансовий стан боржн ика та клопотання про уведен ня ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відпо відальністю „Парфумерно-кос метичний комбінат „РОСО”.

Згідно з протоколом загал ьних зборів кредиторів товар иства з обмеженою відповідал ьністю „Парфумерно-косметич ний комбінат „РОСО” від 17 січн я 2011 року утворено комітет кре диторів товариства з обмежен ою відповідальністю „Парфум ерно-косметичний комбінат „Р ОСО” у складі ДПІ у Буському районі, ПАТ «Фольксбанк», УПФ України у Буському районі.

Згідно з протоколом № 1 збор ів комітету кредиторів това риства з обмеженою відповіда льністю „Парфумерно-космети чний комбінат „РОСО” від 17 січ ня 2011 року, комітет кредиторів вирішив: затвердити оплату послуг арбітражного керуючо го за кожен місяць здійсненн я ним своїх повноважень у роз мірі двох мінімальних заробі тних плат та відшкодування в итрат понесених в ході прова дження судової процедури бан крутства товариства з обмеже ною відповідальністю „Парфу мерно-косметичний комбінат „ РОСО”, а також у випадку виявл ення майнових активів у борж ника встановити додаткову ви нагороду у розмірі 10% від пога шених вимог кредиторів; затв ердити витрати за період з 04 г рудня 2006 року по 17 січня 2011 року в сумі 12560,54 грн. та оплату послуг арбітражного керуючого - ро зпорядника майна товариства з обмеженою відповідальніст ю „Парфумерно-косметичний ко мбінат „РОСО” в сумі 19636,18 грн.; з обов»язав розпорядника майн а товариства з обмеженою від повідальністю „Парфумерно-к осметичний комбінат „РОСО” а рбітражного керуючого Качма рика Я.М. звернутись до суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури; за пропонувати господарському суду призначити ліквідатор ом банкрута арбітражного кер уючого Качмарика Я.М., який зді йснює повноваження розпоряд ника майном боржника.

В судовому засіданні 09 бере зня 2011 року арбітражний керую чий Качмарик Я.М. надав суду зв іт щодо поглибленого аналізу фінансово-господарського ст ану неплатоспроможності тов ариства з обмеженою відповід альністю „Парфумерно-космет ичний комбінат „РОСО” та док ументи, на підставі яких цей з віт виконано. В названому зв іті, зокрема, вказано, що при проведенні поглибленого ана лізу фінансового стану боржн ика встановлено невідповід ність даних балансу станом н а 01 січня 2011 року по розділу обо ротні та необоротні активи в частині неправильного відоб раження вартості фактичних о сновних засобів, які знаходя ться на підприємстві. Виявле на невідповідність між інфо рмацією, наданою директором товариства 18 жовтня 2010 року та відомостями, зазначеними в о боротно-сальдовій відомості за 2010 рік. Невірно визначено с уму дебіторської заборгован ості. Зазначена в балансі сум а поточних зобов»язань не ві дповідає фактичним даним. Та кож додатковий капітал в сум і 13590800,00 грн. станом на 01 січня 2011 ро ку включає дооцінку основних засобів, які фактично відчуд жені в погашення заборговано сті за кредитним договором № КР 21022 від 05 березня 2003 року. Арбі тражний керуючий Качмарик Я. М. дійшов висновку про завище ння боржником статей активу балансу, що вказує на невідпо відність аналізу фінансово -господарського стану неплат оспроможності товариства з о бмеженою відповідальністю „ Парфумерно-косметичний комб інат „РОСО” фактичним даним активу балансу товариства. А рбітражний керуючий повідом ив суд, що фінансовий стан тов ариства з обмеженою відповід альністю „Парфумерно-космет ичний комбінат „РОСО” харак теризується, як критично нес тійкий та не забезпечений не обхідними фінансовими резер вами, тому задоволення вимог кредиторів товариства з обм еженою відповідальністю „Па рфумерно-косметичний комбін ат „РОСО” можливе не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури. Пропозицій щодо укладення мирової угод и чи щодо санації боржника не має, вимоги кредиторів не пог ашено.

Суд витребував у товариств а з обмеженою відповідальні стю „Парфумерно-косметичний комбінат „РОСО” первинні до кументи бухгалтерського обл іку, що підтверджують наявні сть активів товариства та ї х вартість станом на 01 березн я 2011 року. Суду надано баланс пі дприємства станом на 01 березн я 2011 року, картки рахунків 31.1., 31.2., 31.3., оборотно-сальдові відомос ті по рахунках: 10.1., 10.4.1., 10.9., 12.5., 20.9., 28.1.

В судовому засіданні 21 бере зня 2011 року оголошено перерву на 01 квітня 2011 року.

З наданих суду документів с лідує, що боржник безпідстав но обліковував майновий комп лекс - завод скловиробів за адресою: Львівська область, м . Буськ, вул. Івасюка, 3, продани й у січні 2006 року за 13553378,00 грн., що в ідображено у фінансовому зві ті станом на 01 січня 2011 року. Тим самим необоротні активи бор жника (їх балансова вартість ) впливали на визначення плат оспроможності боржника, як ц е передбачено Методичними ре комендаціями щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємств та ознак дій з пр иховуваного банкрутства, фік тивного банкрутства чи довед ення до банкрутства, затверд женими наказом Мінекономіки України від 19 січня 2006 року № 14.

Як пояснив боржник у подано му суду клопотанні, така ситу ація виникла з тих підстав, що товариство з обмеженою відп овідальністю „Парфумерно-ко сметичний комбінат „РОСО” ос каржувало публічні торги, на яких було продано назване ма йно. Рішення суду від 25 листоп ада 2010 року боржник отримав ли ше 11 січня 2011 року, тому у фінан совому звіті станом на 01 січня 2011 року відображена вартість необоротних основних засобі в.

Однак пояснення боржника н е відповідають фактичним обс тавинам справи. Рішенням гос подарського суду Львівської області від 25 листопада 2010 рок у, постановленим по справі № 1/ 33-20/16 за позовом товариства з об меженою відповідальністю „П арфумерно-косметичний комбі нат „РОСО” до департаменту д ержавної виконавчої служби М іністерства юстиції України , спеціалізованого підприємс тва «Укрспецюст», товариству з обмеженою відповідальніст ю „Парфумерно-косметичний ко мбінат „РОСО” в позові відмо влено. У судовому засіданні 2 5 листопада 2010 року був присутн ій представник позивача. Тоб то, позивач знав про рішення г осподарського суду Львівськ ої області від 25 листопада 2010 р оку, це рішення суду боржник н е оскаржував і таке набрало з аконної сили. Слід зазначити , що публічні торги відбулись у січні 2006 року в процедурі вик онавчого провадження з викон ання виконавчого напису нота ріуса, яким звернено стягнен ня на предмет іпотеки - майнов ий комплекс - завод скловир обів за адресою: Львівська об ласть, м. Буськ, вул. Івасюка, 3. В ідтак боржник не мав жодних законних підстав відобража ти, як свій необоротний актив , основні засоби - майновий ком плекс - завод скловиробів з а адресою: Львівська область , м. Буськ, вул. Івасюка, 3.

З викладеного слідує, що в д окументах фінансової звітно сті товариства з обмеженою в ідповідальністю „Парфумерн о-косметичний комбінат „РОСО ” станом 01 січня 2011 року відобр ажено неправдиві відомості щодо основних засобів това риства. Наведене вплинуло на визначення фінансового стан у боржника для вирішення пит ання про уведення ліквідаці йної процедури товариства з обмеженою відповідальністю „Парфумерно-косметичний ком бінат „РОСО”.

Як зазначено в фінансовому звіті товариства з обмежено ю відповідальністю „Парфуме рно-косметичний комбінат „РО СО” станом на 01 березня 2011 року , вартість необоротних актив ів боржника становить 1650,1 тис.г рн., дебіторська заборговані сть - 1162,5 тис.грн., виробничі за паси - 309,6 тис.грн.; кредиторс ька заборгованість товарист ва з обмеженою відповідальні стю „Парфумерно-косметичний комбінат „РОСО” за товари, ро боти, послуги становить 7299,5 тис .грн., поточні зобов»язання за розрахунками з бюджетом - 330, 0 тис.грн., поточні зобов»язанн я за розрахунками зі страхув ання - 45,2 тис.грн., поточні зобо в»язання з оплати праці - 83,2 тис.грн.

Згідно з матеріалами справ и в реєстр вимог кредиторів т овариства з обмеженою відпов ідальністю „Парфумерно-косм етичний комбінат „РОСО” вклю чено вимоги конкурсних кред иторів на загальну суму 7113252,38 гр н.

Вимоги кредиторів не погаш ено, суду не подано пропозиці й щодо укладення мирової уго ди чи щодо уведення судової п роцедури санації.

За приписами ст.1 закону Укр аїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»непла тоспроможність - це неспром ожність суб'єкта підприємниц ької діяльності виконати піс ля настання встановленого ст року їх сплати грошові зобов 'язання перед кредиторами, в т ому числі по заробітній плат і, а також виконати зобов'язан ня щодо сплати страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня та інші види загальнообов 'язкового державного соціаль ного страхування, податків і зборів (обов'язкових платежі в) не інакше як через відновле ння платоспроможності; банкр утство - це визнана господар ським судом неспроможність б оржника відновити свою плато спроможність та задовольнит и визнані судом вимоги креди торів не інакше як через заст осування ліквідаційної проц едури; ліквідація - припиненн я діяльності суб'єкта підпри ємницької діяльності, визнан ого господарським судом банк рутом, з метою здійснення зах одів щодо задоволення визнан их судом вимог кредиторів шл яхом продажу його майна.

Виходячи з викладеного суд констатує, що товариство з об меженою відповідальністю „П арфумерно-косметичний комбі нат „РОСО” неспроможне відно вити свою платоспроможність та задовольнити визнані суд ом вимоги кредиторів не інак ше як через застосування лік відаційної процедури, а тому відповідно до вимог ст. 22 зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »слід увести ліквідаційну пр оцедуру. Щодо затвердження о плати послуг арбітражного ке руючого Качмарика Я.М. суд пос тановляє ухвалу.

Керуючись ст.ст. 1, 4, 5, 22 закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», ст.с т. 38, 77 ГПК України суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю „Пар фумерно-косметичний комбіна т „РОСО” (Львівська обла сть, Жовківський район, с. М.Пі дліски; ідентифікаційний код 22343781) визнати банкрутом і відкр ити ліквідаційну процедуру.

2. Ліквідатором банкрута товариства з обмеженою відп овідальністю „Парфумерно-ко сметичний комбінат „РОСО” пр изначити арбітражного керую чого Качмарика Ярослава Мих айловича, ліцензія державног о департаменту з питань банк рутства серія НОМЕР_1 вида на 16 листопада 2010 року, прожива є: АДРЕСА_1.

3. Ліквідатору банкрута а рбітражному керуючому Качма рику Я.М. судову процедуру лік відації товариства з обмежен ою відповідальністю „Парфум ерно-косметичний комбінат „Р ОСО” здійснити в порядку, вст ановленому ст.ст.22-34 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом», нада ти суду документально підтве рджений звіт про виконану р оботу.

4. Засідання суду признач ити на 26 травня 2011 року на 1100 в приміщенні господарськог о суду Львівської області (м.Л ьвів, вул.Личаківська, 128; каб.№5 11).

5. Участь арбітражного ке руючого в судовому засіданн і визнати обов' язковою.

6. Копію постанови направ ити кредиторам, банкруту, лік відатору, ВДВС Жовківського РУЮ Львівської області.

Суддя

Дата ухвалення рішення01.04.2011
Оприлюднено30.04.2011
Номер документу15111325
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/182-29/275

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.09.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 13.03.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 29.01.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 28.11.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 17.10.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 05.10.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 29.08.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 01.08.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні