Ухвала
від 06.05.2011 по справі 5010/928/2011-15/49
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5010/928/2011-15/49

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

06.05.11 Справа № 5010/928/2011-15/49   

Суддя господарського  суду Івано-Франківської області Деделюк Б.В.

розглянувши позовну заяву і додані до неї документи

за позовом:  Товариства з обмеженою відповідальністю "Фармако",

вул.Балукова,21, м.Вишневе, Києво-Святошинський район, Київська область,08132, код 20037376

до відповідача: Комунального підприємства "Аптека №141"

вул.Коновальця,26, м.Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область,77300, код 22191294

про стягнення коштів в сумі 2 137 грн. 20 коп.

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

          Відповідно до позовної заяви позивач просить  забезпечити позов шляхом накладення арешту на всі рахунки Комунального підприємства "Аптека №141".

     Розглянувши дану вимогу, суд не вбачає підстав для її задоволення, виходячи з наступного.

     Згідно ст. 66 ГПК України  забезпечення  позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду. Як зазначено в п.1.1.  інформаційного листа Вищого господарського суду України “Про деякі питання практики забезпечення позову” від12.12.2006 № 01-8/2776,  заявник повинен обґрунтувати причини звернення із заявою про забезпечення позову; з цією метою та з урахуванням загальних вимог, передбачених статтею 33 ГПК України, обов'язковим є подання доказів наявності фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного заходу до забезпечення позову.

          Згідно  ст. 67 ГПК України  забезпечення позову  допускається накладанням арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачу, в межах заявлених позовних вимог.

      Отже,   умовою  застосування  заходів  про забезпечення  позову  є  обґрунтоване припущення, що грошові суми, які є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього,  суттєво утруднить чи зробить неможливим виконання рішення, що суперечить майновим правам та інтересам Товариства з обмеженою відповідальністю "Фармако".

     Підстав  для  задоволення заяви про забезпечення позову суд не вбачає, оскільки позивачем  при  поданні  заяви  про  забезпечення  позову, просить накладення арешту на всі рахунки відповідача, а не на суму заявлених позовних вимог, не  подано доказів та документального підтвердження припущення, про те, що невжиття заходів щодо забезпечення  позову суттєво утруднить чи зробить неможливим виконання рішення.

 

          Керуючись ст.ст. 66, ст. 67, 61, 64, 65, 86  Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

        1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

        2. Відмовити у задоволені заяви про забезпечення позову.

        3.Призначити розгляд справи в судовому засіданні на 18.05.11 о 10:00.

      Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал № 4.

         4. Зобов'язати:

           Позивача  надати  суду  оригінали  документів,  які  долучено  до  матеріалів позовної

заяви, для огляду в судовому засіданні; обґрунтований розрахунок заявленої до стягнення  суми пені; надати оригінали довіреностей на отримання продукції для огляду в судовому засіданні та належним чином завірені копії для долучення до матеріалів справи; підтвердження повноважень юрисконсульта (О.М.Закутій) щодо права підпису позовної заяви; забезпечити обов'язкову явку повноважного представника в судове засідання.

                Відповідача до 16.05.2011 року направити  суду та позивачу відзив на позовну заяву з нормативно-документальним обґрунтуванням, довідку про включення в Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, станом на час подання позовної заяви, докази сплати заборгованості, забезпечити обов"язкову  явку повноважного представника в судове засідання.

         Сторони, за  ініціативою  відповідача провести  звірку розрахунків, які становлять

предмет позову, про  що надати суду до 16.05.2011 року належним чином оформлений двосторонній акт звірки.

              Попередити сторони, що згідно п. 5 ст. 83 ГПК України за ухилення від виконання дій, покладених господарським судом з винної сторони може бути стягнутий штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а справа, відповідно до ст. 75 ГПК України, буде розглянута за наявними у ній матеріалами.

       У випадку невиконання вимог даної  ухвали сторонам  надати   письмові пояснення причин цього з обґрунтованими доказами.

       Відповідно до вимог ст.ст. 28, 36 ГПК України сторонам надати суду документальне підтвердження їх повноважень на участь у справі, представити оригінал довіреності та

належним чином завірену копію для долучення до матеріалів справи і паспорт чи посвідчення (для представників юридичних осіб) та копію ухвали про порушення провадження у справі, письмові докази подати в оригіналі та належним чином засвідченій копії.

                    Суд звертає увагу на те, що копія документа виготовляється рукописним, машинописним способами або засобами  оперативної  поліграфії.  Під час  виготовлення  копії рукописним і машинописним способами текст документа відтворюється повністю,  включаючи  елементи  бланка, і засвідчується підписом посадової особи, яка підтверджує відповідність копії оригіналу. Копія документа вважається належним чином засвідчена, якщо вона засвідчена наступним чином: відмітка "Копія"  зазначається  у  верхній   правій   частині лицьового боку першого аркуша документа. Напис про засвідчення документа складається із слова "Згідно",  найменування посади, особистого  підпису  особи,  яка засвідчує копію,  її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляється нижче реквізиту "Підпис" (п. 4.10.2 Примірної інструкції з діловодства у міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затвердженою Постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.1997 року № 1153).

                   Копію ухвали направити Головному управлінню статистики в Івано-Франківській області (76000, м. Івано-Франківськ, вул. Василіянок, 6), яке зобов'язати до 16.05.2011 року подати суду, інформацію з бази даних ЄДРПОУ про дату включення (виключення), місцезнаходження або зміну юридичної адреси, форму власності та ознаку особи  Комунального підприємства "Аптека №141"  вул.Коновальця,26, м.Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область,77300, код 22191294 до ЄДРПОУ, станом на 04.05.2011 року.

                    Копію ухвали направити сторонам по справі рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення.

Суддя                                                                           Деделюк Б. В.

Виготовлено в КП "Документообіг  госп. судів"


Червак Н. С.   06.05.11  

Дата ухвалення рішення06.05.2011
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15125667
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/928/2011-15/49

Рішення від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б. В.

Ухвала від 18.05.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б. В.

Ухвала від 06.05.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Деделюк Б. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні