Постанова
від 26.04.2011 по справі 2-а-8600/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2-а-8600/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 квітня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Майстер П.М.

при секретарі Голуб О.О.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом Ніжинської об'єд наної державної податкової і нспекції до товариства з обмеженою відповідальністю "Трек" про стягнення податк ового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Ніжинська об'єднана державна податкова інспекці я звернулася до суду з позовн ою заявою до товариства з обм еженою відповідальністю "Тре к" про стягнення податкового боргу.

В обґрунтування позовних в имог зазначає, що станом на 13 л истопада 2010 року у відповідач а наявна заборгованість в су мі 157,00 грн., в т.ч. податок на приб уток в сумі - 157,00 грн. Враховуюч и викладене, просить суд стяг нути з товариства з обмежено ю відповідальністю "Трек" под атковий борг у сумі 157,00 грн.

Представник позивача в суд ове засідання не з'явився, про час та місце слухання справи повідомлений належним чином , надіслав суду заяву, в якій п росить справу слухати у його відсутності, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про час і місце слухання спра ви повідомлений належним чин ом. Надіслав до суду заперече ння, в якому зазначає, що позов не визнає та вказує, що позива ч звернувся до суду з пропуск ом шестимісячного строку.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши докази в їх сукуп ності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають з адоволенню з наступних підст ав.

Згідно витягу з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців, товариство з обмеженою в ідповідальністю "Трек" зареє строване як юридична особа 20.1 0.1995 року, код ЄДРПОУ - 22782598.

Станом на 13 жовтня 2010 року за в ідповідачем наявна заборгов аність в сумі 157,00 грн. з податку на прибуток.

Відповідно до пп. 14.1.175. п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), податковий бор г - сума грошового зобов'язанн я (з урахуванням штрафних сан кцій за їх наявності), самості йно узгодженого платником по датків або узгодженого в пор ядку оскарження, але не сплач еного у встановлений цим Код ексом строк, а також пеня, нара хована на суму такого грошов ого зобов'язання.

В силу п. 15.1. ст. 15 Кодексу, платн иками податків визнаються фі зичні особи (резиденти і нере зиденти України), юридичні ос оби (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені п ідрозділи, які мають, одержую ть (передають) об'єкти оподатк ування або провадять діяльні сть (операції), що є об'єктом оп одаткування згідно з цим Код ексом або податковими закона ми, і на яких покладено обов'яз ок із сплати податків та збор ів згідно з цим Кодексом.

Згідно п. 16.1.4. ст. 16 Податкового кодексу України, платник под атків зобов'язаний сплачуват и податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом.

Згідно п. 20.1.18. ст. 20 Кодексу, орг ани державної податкової слу жби мають право звертатися д о суду щодо стягнення коштів платника податків, який має п одатковий борг, з рахунків у б анках, обслуговуючих такого платника, на суму податковог о боргу або його частини.

Суд відкидає заперечення в ідповідача в яких він стверд жує, що по вказаних правовідн осинах слід застосовувати ст .ст. 238 та 250 ГК України, оскільки вони регулюються ст.15 Закону У країни " Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тів перед бюджетами та держа вними цільовими фондами" та с т.102 Податкового кодексу Украї ни, окрім того ухвалою Вінниц ького апеляційного адмініст ративного суду прийнято ріше ння від 24.02.11р., яким встановлено , що позивач звернувся до суду у межах шестимісячного стро ку, визначеного ст.99 КАС Украї ни.

Відповідно до п. 95.1. ст. 95 Кодек су, орган державної податков ої служби здійснює за платни ка податків і на користь держ ави заходи щодо погашення по даткового боргу такого платн ика податків шляхом стягненн я коштів, які перебувають у йо го власності, а в разі їх недос татності - шляхом продажу май на такого платника податків, яке перебуває у податковій з аставі.

В силу п.п. 95.3., 95.4. ст. 95 Кодексу, ст ягнення коштів з рахунків пл атника податків у банках, обс луговуючих такого платника п одатків, здійснюється за ріш енням суду, яке направляєтьс я до виконання органам держа вної податкової служби, у роз мірі суми податкового боргу або його частини; орган держа вної податкової служби на пі дставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок п огашення податкового боргу з а рахунок готівки, що належит ь такому платнику податків. С тягнення готівкових коштів з дійснюється у порядку, визна ченому Кабінетом Міністрів У країни.

Зазначена заборгованість підтверджується податковим повідомленням - рішенням № 000103 1530/0 від 04.03.2010 року, корінцем першо ї та другої податкової вимог и, рішенням про стягнення кош тів та продаж інших активів п латника податків в рахунок п огашення його податкового бо ргу, розрахунком заборговано сті та матеріалами справи.

Податкове повідомлення - рі шення відповідачем не оскарж увалось.

Стаття 67 Конституції Україн и передбачає, що кожен зобов'я заний сплачувати податки і з бори в порядку і розмірах, вст ановлених законом.

У відповідності зі статтею 124 Конституції України, юрисд икція судів поширюється на всі правовідносини, що вини кають у державі, водночас час тиною 2 статті 19 Конституції У країни визначено, що органи д ержавної влади (до яких належ ать органи державної податко вої служби) та органи місцево го самоврядування, їх посадо ві особи зобов'язані діяти ли ше на підставі, в межах повнов ажень та у спосіб, що передбач ені Конституцією та законами України.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 Кодек су адміністративного судочи нства України, кожна сторона повинна довести ті обставин и, на яких ґрунтуються її вимо ги та заперечення, а суд згід но ст. 86 цього Кодексу, оцінює д окази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосере дньому, всебічному, повному т а об'єктивному дослідженні.

Враховуючи, що відповідаче м заборгованість не сплачена , суд вважає вимоги Ніжинсько ї об'єднаної державної подат кової інспекції обґрунтован ими і такими, що підлягають за доволенню.

Керуючись ст. ст. 14-16, 20, 95,102 Подат кового кодексу України, ст. ст . 70, 71, 79, 86, 94, 99,100,112, 128, 158-163, 186, 255, 257 КАС України , суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнит и в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю "Тр ек" (м. Хмельницький, проспект Миру, б. 78/1 кв.51) заборгованість д о Держвного бюджету України в сумі 157,00грн. (сто п'ятдесят сі м гривень).

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 26 квітня 2011 року

Суддя /підпис/

"Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

Дата ухвалення рішення26.04.2011
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15134477
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-8600/10/2270

Ухвала від 24.03.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 11.02.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

Ухвала від 11.02.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

Ухвала від 23.11.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Постанова від 26.04.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Мельник-Томенко Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні