Постанова
від 05.05.2011 по справі 5/124/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІ ВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"05" травня 2011 р. Справа № 5/124/б

За заявою підприємства з іноземними інвестиціями “Ра декс”, м.Чернівці

до відкритого акціонерног о товариства “Чернівецька ма слосирбаза”, м.Чернівці

про визнання банкрутом

Суддя В.В. Дутка

Представники сторін:

від кредиторів - ОСОБА_1 , довіреність від 24.12.2010р.

від боржника - ОСОБА_2, д овіреність від 10.03.2011р.

від розпорядника майна - С трельніков В.В.

СУТЬ СПОРУ: Ухвало ю господарського суду Чернів ецької області від 30.12.2010р. за за явою підприємства з іноземни ми інвестиціями “Радекс” пор ушено провадження у справі п ро банкрутство відкритого ак ціонерного товариства “Черн івецька маслосирбаза” в поря дку ст.ст. 6, 7, 11 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом” (далі-Закон).

Ухвалою господарського су ду Чернівецької області від 27.01.2011р. введено процедуру розпо рядження майном боржника. Ро зпорядником майна боржника п ризначено арбітражного керу ючого Стрельнікова В.В. та зоб ов' язано ініціюючого креди тора подати до офіційних дру кованих органів оголошення п ро порушення справи про банк рутство.

Оголошення про банкрутств о надруковано в газеті “Голо с України” № 27 від 12.02.2011р.

Ухвалою попереднього судо вого засідання від 12.04.2011р. затве рджено реєстр вимог кредитор ів на загальну суму 420743,87 грн.

26.04.2011р. господарським судом Ч ернівецької області отриман о клопотання комітету кредит орів про визнання відкритого акціонерного товариства “Че рнівецька маслосирбаза” бан крутом, відкриття ліквідацій ної процедури, призначення л іквідатором боржника арбітр ажного керуючого Стрельніко ва В.В. Також від комітету кред иторів надійшло клопотання п ро затвердження розпорядник у майна оплати послуг в розмі рі двох мінімальних заробітн их плат щомісячно з дня поруш ення провадження у справі за рахунок ініціюючого кредито ра. Крім того, до даних клопота нь комітету кредиторів додан о протокол засідання комітет у кредиторів по справі №5/124/б ві д 22.04.2011р.

У судовому засіданні 05.05.2011р. п редставник комітету кредито рів, розпорядник майна проси ли задовольнити клопотання к омітету кредиторів від 26.04.2011р. у зв' язку з прийняттям відпо відного рішення комітетом кр едиторів на засіданні 22.04.2011р.

Представник боржника не за перечував проти задоволення клопотань комітету кредитор ів.

Заслухавши представника к омітету кредиторів, розпоряд ника майна, представника бор жника, розглянувши клопотанн я та протокол засідання комі тету кредиторів, суд вважає к лопотання обґрунтованими і т акими, що підлягають задовол енню, враховуючи наступне.

На засіданні комітету кред иторів 22.04.2011р. (протокол засідан ня) прийнято рішення клопота ти перед господарським судом про введення процедури лікв ідації відкритого акціонерн ого товариства “Чернівецька маслосирбаза” та призначенн я ліквідатором боржника арбі тражного керуючого Стрельні кова В.В., затвердження розпор яднику майна оплати послуг в розмірі двох мінімальних за робітних плат щомісячно пору шення провадження у справі з а рахунок ініціюючого кредит ора.

Пасив боржника, що відображ ений у реєстрі вимог кредито рів, значно перевищує актив б оржника, згідно бухгалтерськ ого балансу.

Отже, неплатоспроможність боржника підтверджується ма теріалами справи у зв' язку з чим суд дійшов висновку, що з адоволення вимог кредиторів боржника можливе не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Згідно зі статтею 24 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” (дал і - Закон) у постанові п ро визнання боржника банкрут ом господарський суд відкрив ає ліквідаційну процедуру, п ризначає ліквідатора в поряд ку, передбаченому для призна чення керуючого санацією.

Господарський суд має прав о призначити ліквідатором ос обу, яка виконувала повноваж ення розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржн ика.

У відповідності до частини 8 статті 16 Закону до компетенц ії комітету кредиторів належ ить, зокрема, прийняття рішен ня про звернення до господар ського суду з клопотанням пр о визнання боржника банкруто м і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повнов ажень арбітражного керуючог о (розпорядника майна, керуюч ого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбі тражного керуючого (розпоряд ника майна, керуючого санаці єю, ліквідатора).

Таким чином, враховуючи від повідне рішення комітету кре диторів, ліквідатором банкру та належить призначити арбіт ражного керуючого Стрельнік ова Валерія Вікторовича.

Щодо клопотання комітету к редиторів про затвердження р озпоряднику майна оплати пос луг в розмірі двох мінімальн их заробітних плат щомісячно з дня порушення провадження у справі за рахунок ініціююч ого кредитора, суд зазначає т аке.

Нормою пункту 12 статті 3-1 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” передбачено, що оплата посл уг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлю ється та виплачується в розм ірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо ін ше не встановлено цим Законо м, але не менше двох мінімальн их заробітних плат та не біль ше середньомісячної заробіт ної плати керівника боржника за останні дванадцять місяц ів його роботи перед порушен ням провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи вищезазначене, суд затверджує розпоряднику майна оплату послуг в розмір і двох мінімальних заробітни х плат щомісячно з дня поруше ння провадження у справі за р ахунок ініціюючого кредитор а.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 3-1, 22, 23 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Відкрите акці онерне товариство “Чернівец ька маслосирбаза”, вул. Буков инська, 41, м. Чернівці, код 00447965, ви знати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Ліквідатором призначити арбітражного кер уючого Стрельнікова Валерія Вікторовича (АДРЕСА_1, ліц ензія НОМЕР_1 від 18.05.2010р.)

3. Затвердити ро зпоряднику майна Стрельніко ву В.В. оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно з дня порушен ня провадження у справі за ра хунок ініціюючого кредитора .

4. Ліквідаційну процедуру провести у шестимі сячний строк.

5. Зобов' язати ліквідатора у п' ятиденний строк з дня прийняття цієї по станови опублікувати відомо сті про визнання боржника ба нкрутом і відкриття ліквідац ійної процедури в офіційних друкованих органах. Оголошен ня повинне містити відомості , передбачені ч. 5 ст. 23 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”.

6. Зобов' язати ліквідатора щомісячно надав ати суду звіт про хід ліквіда ційної процедури для здійсне ння судового контролю.

7. Ліквідатору п ісля закінчення ліквідаційн ої процедури надати суду зві т про свою діяльність та лікв ідаційний баланс банкрута.

8. Копію постано ви надіслати комітету кредит орів, ліквідатору, державном у органу з питань банкрутств а.

Суддя В.В.Дутка

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення05.05.2011
Оприлюднено11.05.2011
Номер документу15144142
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/124/б

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Постанова від 05.05.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 12.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 05.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 10.03.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні