Ухвала
від 16.06.2011 по справі 5/124/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/124/б

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ

        УХВАЛА

"16" червня 2011 р.                                                             справа № 5/124/б

За заявою підприємства з іноземними інвестиціями “Радекс”, м.Чернівці

до відкритого акціонерного товариства “Чернівецька маслосирбаза”,  м.Чернівці

про визнання банкрутом

Суддя       В.В. Дутка

Представники сторін – не викликалися

СУТЬ СПОРУ:  Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 30.12.2010р. за заявою підприємства з іноземними інвестиціями “Радекс” порушено провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства “Чернівецька маслосирбаза” в порядку ст.ст. 6, 7, 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі - Закон про банкрутство).

Постановою від 05.05.2011р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Стрельнікова В.В.

07.06.2011р. комітет кредиторів подав клопотання про затвердження оплати послуг ліквідатора Стрельнікова В.В. у розмірі трьох мінімальних заробітних плат щомісячно та винагороди у розмірі 10% від суми реалізованого майна банкрута за рахунок коштів, отриманих від продажу майна банкрута.

Ухвалою від 07.06.2011р. розгляд клопотання призначено на 16.06.2011р.

У судовому засіданні представник кредитора, ліквідатор просили задовольнити клопотання комітету кредиторів. Поряд з цим, ліквідатор просив затвердити оплату послуг з урахуванням максимального розміру встановленого част. 12 ст.3-1 Закону про банкрутство беручи до уваги середньомісячну заробітну плату керівника боржника 1500 грн.

Заслухавши пояснення представників сторін, розглянувши клопотання та додані до нього документи, суд встановив таке.

Комітет кредиторів на засіданні 06.06.2011р. прийняв рішення про встановлення оплати послуг ліквідатора Стрельнікова В.В. у розмірі трьох мінімальних заробітних плат щомісячно та винагороди у розмірі 10% від суми реалізованого майна банкрута за рахунок коштів, отриманих від продажу майна банкрута.

Частиною 10 ст. 3-1 Закону про банкрутство передбачено, що оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Відповідно до част. 12 наведеної статті оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Згідно част. 13 ст.3-1 Закону про банкрутство, кредитори мають право встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом.

Таким чином, враховуючи, що середньомісячна заробітна плата керівника боржника становить 1500 грн., а законодавчо встановлений мінімальний розмір заробітної плати складає 960 грн., суд вважає обґрунтованим затвердження оплати послуг ліквідатора Стрельнікова В.В. у максимальному розмірі, встановленому част. 12 ст. 3-1 Закону про банкрутство, а саме у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно та винагороди у розмірі 10% від суми реалізованого майна банкрута за рахунок коштів, отриманих від продажу майна банкрута.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 3-1, 24  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд –

У Х В А Л И В :

1. Затвердити оплату послуг ліквідатора Стрельнікова В.В. у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно та винагороди у розмірі 10% від суми реалізованого майна банкрута за рахунок коштів, отриманих від продажу майна банкрута.

2. Копію ухвали надіслати ліквідатору, комітету кредиторів.

Суддя                                                                       В.В. Дутка

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення16.06.2011
Оприлюднено22.06.2011
Номер документу16285800
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/124/б

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Постанова від 05.05.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 12.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 05.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 10.03.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні