Постанова
від 24.03.2011 по справі 2а-1233/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 березня 2011 р. № 2а-1233/11/1370

Львівський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді Костецького Н.В.

за участю секретаря судово го засідання Луценка Ю.С.

прокурора Коваль Р.Р.

представника позивача Закорчем ного І.Б.

розглянувши у відкритому с удовому з асіданні у м. Львові справу за позовною заявою Пр окурора Жидачівського район у в інтересах держави в особі Державної податкової інспек ції в Жидачівському районі д о Товариства з обмеженою від повідальністю «Птахофабрик а Кохавинка»про стягнення по даткового боргу , -

в с т а н о в и в :

Прокурор Жидачівсько го району звернувся до суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Державної по даткової інспекції в Жидачі вському районі до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Птахофабрика Кохавинка»т а просить з підстав, наведени х у ній, стягнути з відповіда ча 2060,58 грн. податкової заборго ваності.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач порушив ви моги щодо сплати орендної пл ати за землю з юридичних осіб .

В судовому засіданні предс тавник позивача Закорчемн ий І.Б. та прокурор Коваль Р.Р .позовні вимоги підтримали, н авели пояснення , аналогічні викладеним у позовній заяві , просили позов задовольнити .

Відповідач в судове засіда ння повторно на з' явився, яв ку повноважного представник а в судове засідання не забез печив , хоча були належним чин ом повідомлений про час, дату та місце розгляду справи, що п ідтверджується повідомленн ям про вручення судової пові стки із відміткою «вручено 11.0 3.2011р.». Відповідно до ч.8 ст. 35 КАС України суд вважає відповіда ча повідомленим про час, дату та місце розгляду справи.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення предс тавника позивача, та досліди вши докази по справі, суд вваж ає , що позов підлягає до задов олення , мотивуючи це наступн им.

Згідно Свідоцтва про держа вну реєстрацію юридичної осо би ТзОВ «Птахофабрика Кохави нка»зареєстроване 01.11.2001р. Жида чівською районною державною адміністрацією Львівської о бласті.

Як підтверджується наявно ю в матеріалах справи довідк ою про взяття на облік платни ка податків від 26.01.2011р. №05, відпов ідач взятий на облік платник а податків у ДПІ у Жидачівськ ому районі 26.09.1996р. за №262.

Як підтверджується податк овою декларацією орендної пл ати за земельні ділянки держ авної і комунальної власност і за відповідачем рахується заборгованість по сплаті оре ндної плати за 2010р.

На виконання вимог З акону України «Про порядок п огашення зобов' язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами" відповідачу було вине сено податкові вимоги 08.09.2010р. та 19.10.2010р.

Рішенням ДПІ у Жидачі вському районі від 23.11.2010р. виріш ено стягнути з відповідача в рахунок погашення узгоджено ї суми податкового боргу.

Відповідно до п. 1.2 ст. 1 Закон у України "Про порядок погаше ння зобов' язань платників п одатків перед бюджетами та д ержавними цільовими фондами " податкове зобов' язання - зобов' язання платника пода тків сплатити до бюджетів аб о державних цільових фондів відповідну суму коштів у пор ядку та у строки, визначені ци м Законом або іншими законам и України.

Податковим боргом (недоїмк ою), у відповідності до п. 1.3 ст. 1 цього ж Закону, вважається по даткове зобов' язання (з ура хуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узг оджене платником податків аб о узгоджене в адміністративн ому чи судовому порядку, але н е сплачене у встановлений ст рок, а також пеня, нарахована н а суму такого податкового зо бов' язання.

Як вбачається з дові дки ДПІ у Жидачівському райо ні від 26.01.2011р. № 1052/10/19-0 заборговані сть відповідача перед бюджет ом становить 2060,58 грн. - як зали шок несплаченого податковог о зобов' язання, визначеного у податковій декларації оре ндної плати за земельні діля нки державної і комунальної власності за 2010 рік.

Судом встановлено, що вжит і податковим органом заходи щодо погашення відповідачем податкової заборгованості, передбачені чинним законода вством, не мали результатів.

Згідно вимог ст. 20 Закону Укр аїни "Про систему оподаткува ння", контроль за правильніст ю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов' язк ових платежів) здійснюється державними податковими орга нами та іншими державними ор ганами в межах повноважень, в изначених законом.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", платниками податків та зборів є юридичні та фізичні особи, на яких згідно із закон ами України покладено обов' язок сплачувати податки та з бори (обов' язкові платежі).

Відповідно до ст. 9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", одним із обов' язків пл атників податків є обов' язо к сплачувати належні суми по датків і зборів (обов' язков их платежів) у встановлені за коном терміни.

Згідно вимог п.п. 3.1.1 п. 3.1 ст. 3 Закону України "Про порядок п огашення зобов' язань платн иків податків перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами", активи платника подат ків можуть бути примусово ст ягнені в рахунок погашення й ого податкового боргу виключ но за рішенням суду.

Таким чином суд вважає, що п озовні вимоги є обґрунтовані та підставні до задоволення , в зв' язку з чим позов слід з адовольнити.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст. 94 К АС України, зокрема, частин 2 т а 4, судові витрати у формі суд ового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст. ст. 7- 14, 49, 51, 71, 94, 143, 146, 158, 160, 161, 162, 163, 167 Кодексу адміністрати вного судочинства України, с уд ,-

п о с т а н о в и в :

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Пт ахофабрика Кохавинка»(код ЄД РПОУ 05393566) в дохід Державного бю джету України 2060,58 грн. податко вого боргу.

Апеляційна скарга п одається до Львівського апел яційного адміністративного суду через Львівський окруж ний адміністративний суд з о дночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, я ка її подає, до суду апеляційн ої інстанції.

Апеляційна скарга на пост анову суду подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення.

Постанова набирає законно ї сили в строк та в порядку, пе редбаченому ст. 254 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Повний текст постанови виготовлений 31.03.2011р.

Суддя Костець кий Н.В.

Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено16.05.2011
Номер документу15158481
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1233/11/1370

Постанова від 24.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Постанова від 24.03.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 03.02.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 03.02.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні