Постанова
від 19.04.2011 по справі 2а-0870/1619/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2011 року Справа № 2а-0870/1619/11

Запорізький окружний адміністративний суд у скла ді головуючого - судді Арто уз О.О., при секретарі судового засідання Вітковській С.О.

за участю - позивача: не з' явився

відповідача: не з' явився

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою: Управлі ння Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському

районі м. Запоріжжя

до: Запорізького державного науково-виробнич ого підприємства «Система»

про: стягнення забо ргованості зі сплати страхов их внесків

ВСТАНОВИВ:

21 березня 2011 року до Запорізь кого окружного адміністрати вного суду надійшов адмініст ративний позов Управління Пе нсійного фонду України в Орд жонікідзевському районі м. З апоріжжя до Запорізького дер жавного науково-виробничого підприємства «Система» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків, у р озмірі 10067 грн. 58 коп.

Ухвалою суду від 24.03.2011 відкри то провадження в адміністрат ивній справі № 2а-0870/1619/11, за кінчено підготовче провадже ння та призначено справу до р озгляду на 04.04.2011. Судове засідан ня відкладалось до 19.04.2011.

В адміністративному позов і вказано, що Запорізьке держ авне науково-виробниче підпр иємство «Система», відповідн о до Закону України « Про зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування» від 09.07.200 3 № 1058-ІV (надалі - Закон1058) є плат ником страхових внесків до П енсійного фонду. За лютий, бер езень, липень та листопад 2009 ро ку підприємством нараховано страхових внесків на суму 10129 г рн. 03 коп. У рахунок погашення з аборгованості була зарахова на переплата, у сумі 59 грн. 58 коп . Також, в акті позапланової пе ревірки від 23.10.2009 № 50 було зафікс овано завищення страхових вн есків на суму 1 грн. 60 коп. Тобто , як зазначається в адміністр ативному позові, станом на 14.03.2 011 борг ЗД НВП «Система» по вне сках на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння перед бюджетом Пенсійног о фонду України становить 10067 г рн. 58 коп. На підставі викладен о Пенсійний фонд України в Ор джонікідзевському районі м. Запоріжжя звернувся з адміні стративним позовом про стягн ення заборгованості зі сплат и страхових внесків з відпов ідача.

Позивач у судове засідання . Про дату та час судового засі дання був повідомлений належ ним чином, про що свідчить мат еріали справи.

Відповідач у судове засіда ння, також, не з' явився, письм ові заперечення на позов не н аправив, про причини неявки д о суду не повідомив. Про дату т а час судового засідання був повідомлений належним чином , про що свідчить поштове пові домлення про вручення повіст ки. Тому подальше відкладенн я розгляду справи суд вбачає недоцільним.

Відповідно до вимог п. 1 ст. 41 К АС України, у разі неявки в суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь в справі, фіксув ання судового засідання за д опомогою звукозаписувально го технічного засобу не здій снюється.

Дослідивши матеріали спра ви, з' ясувавши обставини сп рави та перевіривши їх доказ ами, суд приходить до наступн ого висновку.

Згідно з п. 6 ст.19 Закону Украї ни «Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння» від 09.07.2003 № 1058-ІV, страхові вне ски нараховуються на суми фа ктичних витрат на оплату пра ці працівників, що включають витрати на виплату основної і додаткової заробітної пла ти та інших заохочувальних т а компенсаційних виплат, у то му числі в натуральній формі , які визначаються згідно з но рмативно-правовими актами, п рийнятими відповідно до Зако ну України «Про оплату праці », виплату винагород фізични м особам за виконання робіт (п ослуг) за угодами цивільно-пр авового характеру, що підляг ають обкладенню податком на доходи фізичних осіб, а також на суми оплати перших п' яти днів тимчасової непрацездат ності, яка здійснюється за ра хунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непр ацездатності, незалежно від джерел їх фінансування, форм и, порядку, місця виплати та ви користання, а також незалежн о від того, чи були зазначені с уми фактично виплачені після їх нарахування до сплати.

У відповідності до ч. 6 ст. 20 ць ого Закону, страхувальники з обов' язані сплачувати стра хові внески, нараховані за ві дповідний базовий звітний пе ріод не пізніше, ніж через 20 ка лендарних днів з дня закінче ння цього періоду.

Згідно з п. 2 ч. 9 ст. 106 Закону № 1058 , за несвоєчасну сплату страх увальниками страхових внеск ів накладається штраф, залеж но від строку затримки плате жу. Одночасно на суми несплач ених страхових внесків і фін ансових санкцій нараховуєть ся пеня в розмірі 0,1% зазначени х сум, розрахованих за кожний день прострочення платежу.

Згідно з пп. 1 п. 8 Прикінцевих положень Закону № 1058, страхові внески, що перераховуються д о солідарної системи, сплачу ються страхувальниками та за страхованими особами на умов ах і в порядку, визначених цим Законом, та в розмірах, передб ачених Законом України «Про збір на обов' язкове державн е пенсійне страхування» для відповідних платників збору .

Так, всі платники, незалежно від форм власності та господ арювання, а також від обраної системи оподаткування, зобо в' язані нараховувати на сум и фактичних витрат на оплату праці та допомоги по тимчасо вій непрацездатності страхо ві внески та сплачувати їх у в становлені строки в повному обсязі.

ЗД НВП «Система» за лютий, б ерезень, липень та листопад 200 9 року нараховано страхових в несків на суму 10129 грн. 03 коп. У ра хунок погашення заборговано сті була зарахована переплат а, у сумі 59 грн. 58 коп. В акті поза планової перевірки від 23.10.2009 № 50 було зафіксовано завищен ня страхових внесків на суму 1 грн. 60 коп.

Тобто, станом на 14.03.2011 борг ЗД Н ВП «Система» по внесках на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування перед бюджетом Пенсійного фонду У країни становить 10067 грн. 58 коп.

Оскільки відповідачем до ц ього часу заявлену суму забо ргованості зі сплати страхов их внесків не сплачено, адмін істративний позов підлягає з адоволенню.

Відповідно до п. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України у справах, в яких позивачем є суб' єкт владни х повноважень, а відповідаче м - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Керуючись ст.ст. 41, 161, 162, 163, 167 КАС У країни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя до Запорі зького державного науково-ви робничого підприємства «Сис тема» про стягнення заборгов аності зі сплати страхових в несків - задовольнити в пов ному обсязі.

Стягнути із Запорізького д ержавного науково-виробничо го підприємства «Система» (к од ЄДРПОУ 20508396), на користь УПФУ в Орджонікідзевському район і м. Запоріжжя заборгованіст ь зі сплати внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування, у розмірі 10067 грн. 58 коп. (десять тисяч шіст десят сім гривень 58 копійок).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги , з подачею її копії відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб' єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено24.05.2011
Номер документу15334425
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/1619/11

Ухвала від 04.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 14.09.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 07.09.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Постанова від 19.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 24.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні