Ухвала
від 23.05.2011 по справі 01-14-01/2516
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРК АСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"23" травня 2011 р. Справа № 01-14- 01/2516

Суддя господарськог о суду Черкаської області Че вгуз О.В., розглянувши клопот ання ліквідатора про продовж ення строку ліквідаційної пр оцедури

у справі за заявою управлін ня Пенсійного фонду України в Катеринопільському районі

до сільськогосподарського товариства з обмеженою відп овідальністю “Нива”, с. Броде цьке, Катеринопільського рай ону, Черкаської області

про визнання банкрутом від сутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарсько го суду Черкаської області в ід 10 червня 2008 року сільськогос подарське товариство з обмеж еною відповідальністю “Нива ” (с. Бродецьке, Катеринопільс ького району, Черкаської обл асті, код ЄДР 01528720) визнано банкр утом та відкрито ліквідаційн у процедуру, ліквідатором пр изначено арбітражного керую чого Гуріна Романа Анатолі йовича.

Від ліквідатора банкрута д о суду надійшло клопотання п ро продовження строку провед ення ліквідаційної процедур и на шість місяців у зв' язку з проведенням заходів по лік відації підприємства.

Дослідивши матеріали спра ви, вбачається за необхідне к лопотання задовольнити з нас тупних правових підстав та м отивів.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” (д алі - Закон) провадження у с правах про банкрутство регул юється цим Законом, Господар ським процесуальним кодексо м України, іншими законодавч ими актами.

Згідно з абз. 4 ст. 1 Закону суб ' єкт господарської діяльно сті може бути визнаний банкр утом тільки в разі встановле ння господарським судом його неспроможності відновити св ою платоспроможність та задо вольнити визнані судом вимог и кредиторів не інакше як чер ез застосування ліквідаційн ої процедури.

Відповідно до ст. 22 Закону ст рок ліквідаційної процедури не може перевищувати дванад цяти місяців. Господарський суд може продовжити цей стро к шість місяців, якщо інше не п ередбачено цим Законом.

Ліквідатор зобов' язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження г осподарському суду звіт та л іквідаційний баланс у встано влений строк, при невиконанн і ліквідатором цих дій у гран ичні строки, визначені Закон ом, не є підставою для припине ння провадження у справі про банкрутство.

Наслідків перевищення стр оків ліквідаційної процедур и Закон не містить, про що зазн ачено у п. 86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року “Про судову пр актику у справах про банкрут ство”.

Аналогічна правова позиці я зазначена у постанові Вищо го господарського суду Украї ни від 10.08.2010 р. у справі №01-10-01/369.

Враховуючи наявність нез адоволених вимог кредиторів , приймаючи до уваги, що у вста новлені Законом строки лікві датору завершити процедуру л іквідації банкрута не вдалос ь, строк ліквідаційної проц едури банкрута необхідно пр одовжити.

На підставі вищевказаног о, керуючись ст. ст. 22, 24 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, ст. 86 Г ПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідат ора задовольнити.

Продовжити строк лік відаційної процедури сільсь когосподарського товариств а з обмеженою відповідальніс тю “Нива” та повноважень лік відатора - арбітражного кер уючого Гуріна Романа Анато лійовича на шість місяців.

Зобов' язати ліквіда тора вжити заходів щодо заве ршення ліквідаційної процед ури у встановлені терміни.

Суддя О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення23.05.2011
Оприлюднено30.05.2011
Номер документу15712015
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01-14-01/2516

Ухвала від 19.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 04.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні