Постанова
від 27.04.2011 по справі 2а-1111/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" квітня 2011 р. Справа № 2a-1111 /11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський о кружний адміністративний су д у складі:

судді Главача І.А.,

за участю секрета ря судового засідання Зариць кої Н.М.,

за участю представни ків сторін:

від позивача: не з"явився,

від відповідача: Костів І .Ю.,

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в пр иміщенні суду адміністратив ну справу за позовом: управ ління Пенсійного фонду Укра їни в м. Калуші

до відповідача: Державн ого науково-дослідного інсти туту галургії

про стягнення заборгован ості,-

ВСТАНОВИВ:

30.03.2011 року управління Пенс ійного фонду України в м. Калу ші звернулося з адміністрати вним позовом до Державного н ауково-дослідного інституту галургії про стягнення забо ргованості. Позовні вимоги м отивувало тим, що за відповід ачем рахується заборгованіс ть по відшкодуванню різниці між сумою пенсії, призначено ї науковим працівникам Держа вного науково-дослідного інс титуту галургії згідно з Зак оном України “Про наукову і н ауково-технічну діяльність” та сумою пенсії, обчисленої в ідповідно до інших нормативн о-правових актів, на яку мають право зазначені особи.

Представник позивача в суд ове засідання не з'явився, под ав суду заяву про розгляд спр ави за його відсутності, позо вні вимоги підтримує в повно му обсязі.

Представник відповідача в судовому засіданні у відпов ідності до вимог ч.2 ст.51 КАС Укр аїни позовні вимоги визнав п овністю.

За таких обставин суд вбача є за можливе розглянути спра ву на підставі наявних доказ ів за відсутності представни ка позивача.

Вислухавши представника в ідповідача, дослідивши наявн і докази, суд прийшов до висно вку про обґрунтованість позо вних вимог, тому позов підляг ає до задоволення з наступни х мотивів.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований як юрид ична особа та відповідно до с т.14 ЗУ «Про загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання" являється страхувальн иком, який згідно ч.3 ст.15 вказан ого Закону є платником страх ових внесків.

З матеріалів справи вбачає ться, що колишнім працівника м Державного науково-дослідн ого інституту галургії в ідповідно до ЗУ “Про наукову та науково-технічну діяльні сть” відповідними управлінн ями Пенсійного фонду України призначена та виплачується пенсія як науковим працівник ам.

Відповідно до вимог ч. 9 ст. 24 З У “Про наукову та науково-тех нічну діяльність” різниця м іж сумою призначення пенсії за цим Законом та сумою пенсі ї, обчисленої відповідно до і нших нормативно-правових акт ів, на яку має право дана особа , фінансується для наукових (н ауково-педагогічних) працівн иків державних бюджетних уст анов і організацій за рахуно к коштів державного бюджету, а для наукових (науково-педаг огічних) працівників інших д ержавних підприємств, устано в, організацій - за рахунок к оштів цих підприємств, устан ов, організацій а також кошті в державного бюджету в поряд ку, визначеному Кабінетом Мі ністрів України, який затвер джений постановою Кабінету М іністрів України за № 372 від 24.03.2 004 року.

Постановою Кабінету Мініс трів України N 372 від 24.03.2004 року за тверджено Порядок фінансува ння різниці між сумою пенсії , призначеної науковим (науко во-педагогічним) працівникам державних небюджетних підпр иємств, установ, організацій та вищих навчальних закладі в III-IV рівнів акредитації згідн о із Законом України "Про наук ову і науково-технічну діяль ність", та сумою пенсії, обчисл еною відповідно до інших зак онодавчих актів, на яку мають право зазначені особи.

Відповідно до п.2 цього Поря дку за рахунок коштів держав ного бюджету фінансується 50 в ідсотків різниці у розмірі п енсії наукових (науково-педа гогічних) працівників держав них небюджетних підприємств , установ, організацій та вищи х навчальних закладів III-IV рівн ів акредитації у розрахунку на одну особу. Інша частина фі нансується за рахунок коштів цих підприємств, установ, орг анізацій та закладів.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач є державн ою небюджетною організацією , за рахунок коштів якої фінан сується 50 відсотків різниці у розмірі пенсії наукових (нау ково-педагогічних) працівник ів.

Згідно абзацу 1 п.5 Порядку фі нансування різниці між сумою пенсії, призначеної наукови м (науково-педагогічним) прац івникам державних небюджетн их підприємств, установ, орга нізацій та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитац ії згідно із Законом України "Про наукову і науково-техніч ну діяльність", та сумою пенсі ї, обчисленою відповідно до і нших законодавчих актів, на я ку мають право зазначені осо би, розмір витрат на фінансув ання різниці у розмірі пенсі ї за рахунок коштів державни х не бюджетних підприємств, у станов, організацій визнача ється у розрахунку на рік орг анами Пенсійного фонду до 20 сі чня поточного року та протяг ом 10 днів з дня призначення пе нсії відповідно до Закону Ук раїни "Про наукову і науково-т ехнічну діяльність", про що ві дповідному підприємству, уст анові, організації відразу н адсилається повідомлення.

На виконання абзацу 1 п.5 згад аного Порядку управлінням Пе нсійного фонду України в м. Ка луші супровідним листом за № 2175/04 від 09.03.2011 року направлено Дер жавному науково-дослідному і нституту галургії повідомле ння про суму витрат на фінанс ування різниці між сумою пен сії, призначеної згідно ЗУ “П ро наукову та науково-техніч ну діяльність” і сумою пенсі й, обчислених відповідно до і нших законодавчих актів за 2010 рік, а також за січень та наст упні місяці 2011 року. Дані повід омлення відповідачем отрима ні 16.03.2011 року, про що свідчить пі дпис уповноваженої особи Дер жавного науково-дослідного і нституту галургії на супрові дному листі.

Відповідно до абзацу 2 п.5 вка заного Порядку підприємства , установи, організації щоміс яця до 25 числа перераховують о ргану Пенсійного фонду за св оїм місцезнаходженням відпо відні кошти для фінансування різниці у розмірі пенсії, при значеної у минулому та поточ ному роках.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем за 2010 рік не відшкодовано управлінню Пенсійного фонду України в м . Калуші суму витрат на виплат у пенсій, що становлять різни цю між сумою пенсій згідно із ЗУ “Про наукову і науково-тех нічну діяльність”, і сумою пе нсій, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, яка становить 24 312,95 грн.

В судовому засіданні предс тавник відповідача у відпові дності до вимог ч.2 ст.51 КАС Укра їни позовні вимоги визнав по вністю.

Враховуючи те, що Державним науково-дослідним інституто м галургії вищевказана забор гованість в сумі 24 312,95 грн. не ві дшкодована, а також те, що визн ання представником відповід ача позовних вимог не порушу є жодних прав, свобод чи інтер есів, суд вважає вимоги позив ача обґрунтованими, а позов т аким, що підлягає до задоволе ння.

Згідно ч.3 ст.112 КАС України у р азі повного визнання відпові дачем адміністративного поз ову та прийняття його судом п риймається постанова про зад оволення позову.

На підставі ст. 124 Конституц ії України, керуючись ст. ст. 158- 163, 167 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

позов задовольнити повніс тю.

Стягнути з Державного наук ово-дослідного інституту гал ургії (вул. Фабрична, 5, м. Калуш, 77300, код ЄДРПОУ - 00209119) в користь у правління Пенсійного фонду України в м. Калуші (р/р 256013011127 в об ласному відділенні ВАТ «Держ авний ощадний банк», МФО 336503, ЄД РПОУ 20551096) фактичних витрат на в иплату пенсій науковим праці вникам 24 312 (двадцять чотири ти сячі триста дванадцять) грн. 95 коп.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбаченому частиною ч етвертою статті 167 КАС України , було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п' ятиденного строку з моменту отримання суб' єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає за конної сили в порядку та стро ки встановлені статтею 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України.

Суддя Главач І.А.

Постанова складен а в повному обсязі 28.04.2011 року.

Дата ухвалення рішення27.04.2011
Оприлюднено28.05.2011
Номер документу15724560
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1111/11/0970

Постанова від 27.04.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 27.04.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 31.03.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 27.04.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні