Постанова
від 27.04.2011 по справі 2а-1111/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" квітня 2011 р. Справа № 2a-1111/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

судді Главача І.А.,

за участю секретаря судового засідання Зарицької Н.М.,

за участю представників сторін:

від позивача: не з"явився,

від відповідача: ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу за позовом: управління Пенсійного фонду України в м. Калуші

до відповідача: Державного науково-дослідного інституту галургії

про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

30.03.2011 року управління Пенсійного фонду України в м. Калуші звернулося з адміністративним позовом до Державного науково-дослідного інституту галургії про стягнення заборгованості. Позовні вимоги мотивувало тим, що за відповідачем рахується заборгованість по відшкодуванню різниці між сумою пенсії, призначеної науковим працівникам Державного науково-дослідного інституту галургії згідно з Законом України В«Про наукову і науково-технічну діяльністьВ» та сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших нормативно-правових актів, на яку мають право зазначені особи.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, подав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача в судовому засіданні у відповідності до вимог ч.2 ст.51 КАС України позовні вимоги визнав повністю.

За таких обставин суд вбачає за можливе розглянути справу на підставі наявних доказів за відсутності представника позивача.

Вислухавши представника відповідача, дослідивши наявні докази, суд прийшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог, тому позов підлягає до задоволення з наступних мотивів.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований як юридична особа та відповідно до ст.14 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" являється страхувальником, який згідно ч.3 ст.15 вказаного Закону є платником страхових внесків.

З матеріалів справи вбачається, що колишнім працівникам Державного науково-дослідного інституту галургії відповідно до ЗУ В«Про наукову та науково-технічну діяльністьВ» відповідними управліннями Пенсійного фонду України призначена та виплачується пенсія як науковим працівникам.

Відповідно до вимог ч. 9 ст. 24 ЗУ В«Про наукову та науково-технічну діяльністьВ» різниця між сумою призначення пенсії за цим Законом та сумою пенсії, обчисленої відповідно до інших нормативно-правових актів, на яку має право дана особа, фінансується для наукових (науково-педагогічних) працівників державних бюджетних установ і організацій за рахунок коштів державного бюджету, а для наукових (науково-педагогічних) працівників інших державних підприємств, установ, організацій -за рахунок коштів цих підприємств, установ, організацій а також коштів державного бюджету в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України за № 372 від 24.03.2004 року.

Постановою Кабінету Міністрів України N 372 від 24.03.2004 року затверджено Порядок фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних небюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність", та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи.

Відповідно до п.2 цього Порядку за рахунок коштів державного бюджету фінансується 50 відсотків різниці у розмірі пенсії наукових (науково-педагогічних) працівників державних небюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації у розрахунку на одну особу. Інша частина фінансується за рахунок коштів цих підприємств, установ, організацій та закладів.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач є державною небюджетною організацією, за рахунок коштів якої фінансується 50 відсотків різниці у розмірі пенсії наукових (науково-педагогічних) працівників.

Згідно абзацу 1 п.5 Порядку фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних небюджетних підприємств, установ, організацій та вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність", та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи, розмір витрат на фінансування різниці у розмірі пенсії за рахунок коштів державних не бюджетних підприємств, установ, організацій визначається у розрахунку на рік органами Пенсійного фонду до 20 січня поточного року та протягом 10 днів з дня призначення пенсії відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", про що відповідному підприємству, установі, організації відразу надсилається повідомлення.

На виконання абзацу 1 п.5 згаданого Порядку управлінням Пенсійного фонду України в м. Калуші супровідним листом за № 2175/04 від 09.03.2011 року направлено Державному науково-дослідному інституту галургії повідомлення про суму витрат на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної згідно ЗУ В«Про наукову та науково-технічну діяльністьВ» і сумою пенсій, обчислених відповідно до інших законодавчих актів за 2010 рік, а також за січень та наступні місяці 2011 року. Дані повідомлення відповідачем отримані 16.03.2011 року, про що свідчить підпис уповноваженої особи Державного науково-дослідного інституту галургії на супровідному листі.

Відповідно до абзацу 2 п.5 вказаного Порядку підприємства, установи, організації щомісяця до 25 числа перераховують органу Пенсійного фонду за своїм місцезнаходженням відповідні кошти для фінансування різниці у розмірі пенсії, призначеної у минулому та поточному роках.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем за 2010 рік не відшкодовано управлінню Пенсійного фонду України в м. Калуші суму витрат на виплату пенсій, що становлять різницю між сумою пенсій згідно із ЗУ В«Про наукову і науково-технічну діяльністьВ» , і сумою пенсій, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, яка становить 24 312,95 грн.

В судовому засіданні представник відповідача у відповідності до вимог ч.2 ст.51 КАС України позовні вимоги визнав повністю.

Враховуючи те, що Державним науково-дослідним інститутом галургії вищевказана заборгованість в сумі 24 312,95 грн. не відшкодована, а також те, що визнання представником відповідача позовних вимог не порушує жодних прав, свобод чи інтересів, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

Згідно ч.3 ст.112 КАС України у разі повного визнання відповідачем адміністративного позову та прийняття його судом приймається постанова про задоволення позову.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

позов задовольнити повністю.

Стягнути з Державного науково-дослідного інституту галургії (вул. Фабрична, 5, м. Калуш, 77300, код ЄДРПОУ - 00209119) в користь управління Пенсійного фонду України в м. Калуші (р/р 256013011127 в обласному відділенні ВАТ «Державний ощадний банк», МФО 336503, ЄДРПОУ 20551096) фактичних витрат на виплату пенсій науковим працівникам 24 312 (двадцять чотири тисячі триста дванадцять) грн. 95 коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили в порядку та строки встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Главач І.А.

Постанова складена в повному обсязі 28.04.2011 року.

Дата ухвалення рішення27.04.2011
Оприлюднено01.09.2015
Номер документу49081201
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1111/11/0970

Постанова від 27.04.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 27.04.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 31.03.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 27.04.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні