Ухвала
від 23.05.2011 по справі 25/199-07
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

25/199-07

   

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  

У Х В А Л А

   

23.05.2011                                                                                             Справа № 25/199-07  

Дніпропетровський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Білецька Л.М. (доповідач),

суддів: Тищик І.В, Верхогляд Т.А.

розглянувши матеріали апеляційної скарги та клопотання про відновлення пропущеного строку Дніпропетровської міської ради, м. Дніпропетровськ  

на рішення господарського суду Дніпропетровської області  від 04.10.2007р.

у справі №25/199-07

за позовом  товариства з обмеженою відповідальністю торгово-промислової компанії “Архей”, м. Дніпропетровськ

до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю “Фонд підтримки малих підприємств “НТФ”, м. Дніпропетровськ

про  визнання права власності   

за зустрічним позовом товариства з обмеженою відповідальністю  “Фонд підтримки малих підприємств “НТФ”, м. Дніпропетровськ

до товариства з обмеженою відповідальністю торгово-промислової компанії “Архей”,

м. Дніпропетровськ

про розірвання договору та визнання права власності

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 04.10.2007р.                            (суддя Чередко А.Є) відмовлено у задоволенні первісного позову. Задоволено зустрічний позов в повному обсязі. Розірвано договір про пайову участь у будівництві від 07.04.03р., укладений між ТОВ “Фонд підтримки малих підприємств “НТФ” та ТОВ торгово-промислової компанії “Архей”. Визнати за ТОВ “Фонд підтримки малих підприємств “НТФ” право власності на торгові приміщення ринку “Торжок”, загальною площею 78,24 кв.м.  розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Пастера,  (пр. Карла Маркса, 119) Кіровський Район м. Дніпропетровськ  без введення в експлуатацію. Стягнуто з ТОВ торгово-промислової компанії “Архей” на користь ТОВ “Фонд підтримки малих підприємств “НТФ” витрати по сплаті держмита у сумі 85,00 грн. та витрати по сплаті інформаційно-технічного забезпечення судового процесу у сумі 118 грн.

Не погодившись з зазначеним вище рішенням, Дніпропетровська міська рада,

м. Дніпропетровськ, звернулась до апеляційного господарського суду зі скаргою, в якій просить відновити строк на апеляційне оскарження, прийняти апеляційну скаргу до розгляду, скасувати рішення господарського суду Дніпропетровської області від 04.10.07р. та прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову.

Відповідно до ст.50 Господарського процесуального кодексу України процесуальні дії вчиняються у строки, встановлені Господарським процесуальним кодексом України.

Згідно зі ст.93 ГПК України апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Водночас, згідно Розділу XIII Перехідні положення Закону України “Про судоустрій та статус суддів”, судові рішення, прийняті судами першої інстанції до набрання чинності цим Законом, набирають законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом строків, що діяли до набрання чинності цим Законом.

Відповідно до Розділу XII Прикінцевих положень Закону України “Про судоустрій та статус суддів”, цей Закон набирає чинності з дня його опублікування, тобто, з 30.07.2010р.

Судові рішення, прийняті судами апеляційної інстанції до набрання чинності цим Законом, набирають законної сили та можуть бути оскаржені в касаційному порядку протягом строків, що діяли до набрання чинності цим Законом.

Так, за ст.93 ГПК України, в редакції що діяла на момент прийняття оскаржуваного рішення, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дати прийняття рішення місцевим господарським судом. Відновлення пропущеного строку можливе протягом трьох місяців з дня прийняття рішення місцевим господарським судом –тобто до 15.01.2008р.

Оскаржуване рішення господарського суду у справі № 25/199-07 прийнято 04.10.2007 року, дата підписання рішення 05.10.2007р., отже останній день подачі апеляційної скарги 15.10.2007 року. Належно оформлена апеляційна скарга подана скаржником лише 11.05.2011 року, через більш, ніж 3 роки, що з урахуванням Розділу XII Прикінцевих положень Закону України “Про судоустрій та статус суддів” унеможливлює поновлення строку на апеляційне оскарження, оскільки ст. 93 ГПК України у редакції, що діяла до набрання чинності Законом України № 2453-VІ (2453-17) від 07.07.2010 року не передбачала можливості поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження більш, ніж три місяці.

В свою чергу, наведені скаржником підстави для поновлення пропущеного строку, а саме, що Дніпропетровську міську раду не було залучено до участі у справі, отже про рішення господарського суду Дніпропетровської області стало відомо лише в грудні 2010 року,  поважними визнати неможна.

Зважаючи на наведене, колегія суддів апеляційного господарського суду прийшла до висновку про необхідність відмови скаржникові у відновленні пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення господарського суду Дніпропетровської області від 04.10.2007р. та залишення апеляційної скарги без розгляду.

Керуючись ст.93 ГПК України, законом України “Про судоустрій та статус суддів”, суд, -

УХВАЛИВ:

           Відмовити  Дніпропетровській міській раді, м. Дніпропетровськ  у відновленні строку на апеляційне оскарження рішення господарського суду Дніпропетровської області від 04.10.2007р. у справі №25/199-07.

          Апеляційну скаргу Дніпропетровської міської ради, м. Дніпропетровськ, на рішення господарського суду Дніпропетровської області від 04.10.2007р. у справі №25/199-07–залишити без розгляду.

          Приєднати апеляційну скаргу з доданими до неї документами на 16 аркушах, до матеріалів справи.          

Ухвала може бути оскаржена до Вищого господарського суду України у двадцятиденний термін.

           Головуючий  суддя                                                      Л.М. Білецька

           Суддя                                                                      І.В. Тищик

           Суддя                                                                              Т.А. Верхогляд

СудДніпропетровський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення23.05.2011
Оприлюднено31.05.2011
Номер документу15838914
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —25/199-07

Постанова від 12.10.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Стрелець Тетяна Геннадіївна

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Ухвала від 22.10.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Чередко А.Є.

Рішення від 15.10.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Чередко А.Є.

Ухвала від 27.09.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Чередко А.Є.

Постанова від 14.08.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні