Ухвала
від 12.05.2011 по справі 8/229
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 8/229 12.05.11

за позовом Фізичної ос оби-підприємця ОСОБА_1

до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "СканТЕК"

про стягнен ня 36 192,74 грн.

Суддя В.С. Катрич

Без участі представник ів сторін.

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприє мець ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду міста К иєва з позовом до Відкритого Товариства з обмеженою відп овідальністю "СканТЕК" про ст ягнення 36 192,74 грн.

Поряд з цим, позивачем в пор ядку ст. ст. 65, 66, 67 ГПК України под ано заяву про вжиття заходів до забезпечення позову шлях ом накладення арешту на р/р 260073 02003884 до повного розрахунку.

Розглянувши заяву про забе зпечення позову, з' ясувавши обсяг позовних вимог, врахув авши доводи позивача, які нав едені ним в обґрунтування ви мог заяви, пересвідчившись у наявності спору між сторона ми, приймаючи до уваги існува ння ймовірної загрози невико нання або утрудненню виконан ня можливого рішення суду пр о задоволення позовних вимог , а також відповідність обран ого позивачем виду забезпече ння позову позовним вимогам, суд дійшов висновку, що подан а заява про вжиття заходів до забезпечення позову не підл ягає задоволенню виходячи з наступного.

Статтею 66 ГПК України перед бачено, що господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який пода в позов, або з своєї ініціатив и має право вжити заходів до з абезпечення позову. Забезпеч ення позову допускається в б удь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зр обити неможливим виконання р ішення господарського суду.

За вимогами ст. 66 ГПК України , обґрунтування необхідності забезпечення позову полягає в доказуванні обставин, з яки ми пов' язано вирішення пита ння про забезпечення позову. До предмета доказуванні в да ному випадку входять: факти п ро наявність у боржника-відп овідача майна (зокрема, грошо вих коштів); ймовірність прип ущення, що майно (зокрема, грош ові кошти), яке є у відповідача на момент пред' явлення поз ову до нього, може зникнути, зм еншитися на момент виконання рішення.

У відповідності до листа Ви щого господарського суду від 12.12.2006, № 01-8/2776 «Про деякі питання пр актики забезпечення позову» , а також враховуючи роз'яснен ня Вищого арбітражного суду, від 23.08.1994, № 02-5/611 «Про деякі питанн я практики застосування захо дів до забезпечення позову», заявник повинен обґрунтуват и причини звернення із заяво ю про забезпечення позову; з ц ією метою та з урахуванням за гальних вимог, передбачених статтею 33 ГПК України, обов'яз ковим є подання доказів наяв ності фактичних обставин, з я кими пов'язується застосуван ня певного заходу до забезпе чення позову.

За змістом ст. 32 ГПК України, наявність чи відсутність обс тавин, на яких ґрунтуються ви моги і заперечення сторін, а т акож інші обставини, які мают ь значення для правильного в ирішення господарського спо ру встановлюється на підстав і доказів - фактичних даних, які встановлюються такими з асобами: письмовими і речови ми доказами, висновками судо вих експертів; поясненнями п редставників сторін та інших осіб, які беруть участь в судо вому засіданні.

При цьому, докази у відповід ності зі ст. 34 ГПК України, пови нні відповідати, вимогам нал ежності та допустимості.

В силу ст. 36 ГПК України, пись мові докази подаються в ориг іналі або в належним чином за віреній копії.

Між тим, як вбачається із за яви позивача про вжиття захо дів до забезпечення позову, о стання не містить взагалі об ґрунтованих доводів чи припу щень щодо реальних, існуючих обставин, які вказують на ймо вірну складність або неможли вість виконання рішення суду у разі задоволення позовних вимог, так само як і не містит ь будь-якого документального обґрунтування наявності фак тичних обставин, які свідчат ь про загрозу невиконання чи утруднення виконання можлив ого рішення суду в разі задов олення позову.

Таким чином заявляючи про н еобхідність вжиття заходів д о забезпечення позову, позив ач не навів обставин, з якими з аконодавство пов' язує необ хідність для їх вжиття та не п ідтвердив їх письмовими та н алежними доказами, а отже, суд дійшов висновку, що у задовол енні заяви про забезпечення позову слід відмовити.

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви Фіз ичної особи-підприємця ОСО БА_1

про забезпечення позову в ідмовити.

Суддя Катрич В.С .

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено31.05.2011
Номер документу15852332
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/229

Ухвала від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лиховид Борис Іванович

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 07.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 17.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 03.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Судовий наказ від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Рішення від 04.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 18.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні