Ухвала
від 31.05.2011 по справі 15/40/2011/5003
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31, http://vn.arbitr.gov.ua



У Х В А Л А

підготовчого засідання

31 травня 2011 р. С права № 15/40/2011/5003

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХНО БУД", м. Гнівань Тиврівс ького району Вінницької обла сті

про визнання банкрутом

Головуючий суддя Лабунська Т.І.

При секретарі су дового засідання Гренишеній О.В.

За участю предста вників :

ТОВ "ТЕХНО БУД" - ОСО БА_1, довіреність № б/н від 31.05. 11 року

В С Т А Н О В И В :

Заявлено вимогу про в изнання боржника банкрутом з підстав, передбачених ч. 5 ст. 7 та ст. 51 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом".

Господарським судом Вінни цької області 17 травня 2011 року порушено провадження у справ і № 15/40/2011/5003 про визнання банкрут ом Товариства з обмеженою ві дповідальністю "ТЕХНО БУД", м. Гнівань Тиврівського району Вінницької області.

Ухвалою про порушення пров адження у справі введено мор аторій на задоволення вимог кредиторів боржника та заход и щодо забезпечення вимог кр едиторів, судове засідання п ризначено на 31 травня 2011 року.

В судове засідання прибув представник заявника.

В судовому засіданні 31 трав ня 2011 року судом розглянута за ява про порушення справи про банкрутство Товариства з об меженою відповідальністю "ТЕ ХНО БУД", м. Гнівань Тиврівсько го району Вінницької області .

В заяві зазначено наступне .

ТОВ "ТЕХНО БУД", м. Гнівань Тив рівського району Вінницької області зареєстровано як юр идична особа 26 березня 2010 року, про що свідчить запис в Єдино му державному реєстрі юридич них та фізичних осіб-підприє мців за № 11651020000000557.

Станом на 01 квітня 2011 року ТОВ "ТЕХНО БУД" - боржник і згідно б алансу товариства має кредит орську заборгованість в розм ірі 4 294 000,00 грн.

Заборгованість за платежа ми по заробітній платі та вих ідній допомозі працівникам - відсутня; по податку з доход ів фізичних осіб - відсутня; по внесках на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання до Пенсійного фонду Ук раїни - відсутня; до Фонду соці ального страхування від неща сних випадків на виробництві та професійних захворювань України - відсутня; до Фонду со ціального страхування на вип адок безробіття - відсутня; по відшкодуванню шкоди життю т а здоров'ю - відсутня; по випла ті авторської винагороди - ві дсутня.

На балансовому рахунку бор жника станом на 01 квітня 2011 ро ку рахується готова продукц ія балансовою вартістю 62 000,00 гр н. Але, враховуючи наявну на да ту подання заяви економічну ситуацію, у зв'язку із пов ним падінням попиту на бу дівельні матеріали та будів ельні роботи, сума коштів, що п оступить від реалізації гото вої продукції

є недостатньою для покрит тя кредиторської заборгован ості.

Дебіторська заборговані сть ТОВ "ТЕХНО БУД" становить 3 182 000,00 грн. (більша частина прост рочена і безнадійна). Дебітор ська заборгованість є недост атньою для покриття існуюч ої кредиторської заборгован ості товариства.

Залишок грошових коштів у б оржника станом на 27 квітня 2011 р оку на поточному рахунку № 2600802 3000262 у ПАТ "Сбербанк Росії" стано вить 290,66 грн.

Боржник, як стверджено оста ннім, на даний час неспроможн ий належним чином виконати с вої грошові зобов'язання пер ед кредиторами і задоволення вимог одного чи декількох зн ачних кредиторів призведе до повної неможливості виконан ня грошових зобов'язань борж ника в повному обсязі перед і ншими кредиторами, що свідчи ть про фінансову неспроможні сть боржника.

Вищий орган управління ТОВ "ТЕХНО БУД" на своєму засіданн і 12 квітня 2011 року прийняв ріше ння, згідно якого у зв'язку із поглибленням кризових явищ в економіці держави та її банк івському секторі, прийнято р ішення про ліквідацію юридич ної особи та зобов'язано кері вника до 30 квітня 2011 року зверн утись до господарського суду з відповідною заявою про пор ушення справи про банкрутств о ТОВ "ТЕХНО БУД" з підстав, виз начених нормами ст. 7, 51 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом".

В судовому засіданні 31 трав ня 2011 року, розглянувши заяву Т ОВ "ТЕХНО БУД", м. Гнівань Тиврі вського району Вінницької об ласті та дослідивши додані д о неї документи, заслухавши п редставника заявника, суд пр ийшов до висновку про обгрун тованість вимог заявника - бо ржника.

Відповідно до ч. 5 ст. 7 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" бор жник зобов'язаний звернутись в місячний строк до господар ського суду з заявою про пору шення справи про банкрутство у разі виникнення таких обст авин: якщо задоволення вимог одного або кількох кредитор ів приведе до неможливості в иконання грошових зобов'язан ь боржника в повному обсязі п еред іншими кредиторами; якщ о орган боржника, уповноваже ний відповідно до установчих документів або законодавств а прийняти рішення про лікві дацію боржника прийняв рішен ня про звернення в господарс ький суд з заявою боржника пр о порушення справи про банкр утство.

Відповідно до ст. 51 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", якщо в артості майна боржника - юрид ичної особи, щодо якого прийн ято рішення про ліквідацію, н едостатньо для задоволення в имог кредиторів, така юридич на особа ліквідується в поря дку, передбаченому даним Зак оном. У разі виявлення зазнач ених обставин ліквідатор (лі квідаційна комісія) зобов'яз ані звернутися в господарськ ий суд із заявою про порушенн я справи про банкрутство так ої юридичної особи.

У разі виявлення вищезазна чених обставин, після прийня ття рішення про ліквідацію д о створення ліквідаційної ко місії (призначення ліквідато ра) заява про порушення справ и про банкрутство подається власником майна боржника (уп овноваженою ним особою).

За результатами розгляду з аяви про порушення справи пр о банкрутство юридичної особ и, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторі в, господарський суд визнає б оржника, який ліквідується б анкрутом, відкриває ліквідац ійну процедуру, призначає лі квідатора.

У разі, якщо справу про банк рутство порушено за заявою в ласника майна боржника (упов новаженої ним особи), яка пода на до створення ліквідаційно ї комісії (призначення лікві датора), розгляд справи про ба нкрутство здійснюється без у рахування особливостей, пере дбачених цією статтею.

Таким чином, положеннями ст . 51 Закону про банкрутство пер едбачено дві категорії боржн иків і встановлено, щодо них о кремі особливості проваджен ня, це: 1) боржник, щодо якого при йнято рішення про ліквідацію до створення ліквідаційної комісії (до призначення лікв ідатора); 2) боржник, що знаходи ться в процесі припинення і л іквідується ліквідаційною комісією (ліквідатором).

Судом встановлено факт при йняття вищим органом управлі ння ТОВ "ТЕХНО БУД" на своєму з асіданні 12 квітня 2011 року рішен ня про ліквідацію юридичної особи та звернення до господ арського суду із заявою про п орушення провадження у справ і про банкрутство.

Процедура ліквідації в заг ально-цивільному порядку не здійснювалась.

Боржник є суб'єктом підприє мницької діяльності, а відта к є суб'єктом банкрутства. Пр о зазначене йдеться в ст. 1 Зак ону про банкрутство і ст. 209 Гос подарського Кодексу України (далі ГК України).

При здісненні провадження у справі за ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" немає знач ення розмір вимог кредиторів та строки виконання боржник ом своїх зобов'язань, як то має місце при встановленні озна к неплатоспроможності, що пе редбачено ч. 3 ст. 6 Закону про ба нкрутство.

Отже, враховуючи приписи ст . 51 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом", провадження у справі сл ід здійснювати за загальною процедурою банкрутства.

За таких обставин, суд вважа є встановленими підстави для подальшого провадження у сп раві з переходом до слідуючи х стадій.

З метою виявлення всіх кред иторів суд вважає за необхід не зобов'язати боржника пода ти до офіційного друкованого органу оголошення про поруш ення судом справи про банкру тство боржника, вказавши в нь ому повне найменування боржн ика, його ідентифікаційний к од, адресу, банківські реквіз ити, найменування та адресу г осподарського суду, номер сп рави, відомості про розпоряд ника майна (його прізвище, ім'я і по-батькові, адресу, засоби зв'язку).

Враховуючи викладені вище обставини, суд дійшов виснов ку щодо задоволення заяви бо ржника.

В заяві про порушення прова дження у справі про банкрутс тво заявлено клопотання про призначення арбітражним кер уючим (в даному випадку розпо рядником майна) Слободяна В.М . та додано заяву арбітражног о керуючого Слободяна В.М. з ко пією ліцензії.

Суд задовільняє клопотанн я заявника щодо призначення арбітражного керуючого Слоб одяна В.М. розпорядником майн а.

Керуючись ст.ст. 3-1, 11, 13, п. 4 ст. 51 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом", ст.ст. 4-1, 86, 115 ГПК України суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "ТЕХНО БУД", м. Гнівань Тиврі вського району Вінницької об ласті задовільнити.

Зобов'язати заявника подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України "Голос України" чи Каб інету Міністрів України "Уря довий кур'єр" оголошення про п орушення судом справи про ба нкрутство боржника, про що в 10 -денний строк надати суду від повідні докази. Примірник га зети після публікації надати до суду.

Ввести процедуру роз порядження майном.

Призначити розпоря дником майна арбітражного ке руючого Слободяна Василя Мик олайовича (ліцензія серії АВ № 499110 від 22 грудня 2009 року, іденти фікаційний номер 3033322954; м. Вінни ця, Хмельницьке шосе, 23; моб. тел .: 067-746-21-73).

Зобов'язати розпоряд ника майна Слободяна В.М. нада ти до суду до 10 серпня 2011 року р еєстр вимог кредиторів.

Призначити попередн є засідання на 16 серпня 2011 ро ку о 10:00 год. в приміщенні гос подарського суду Вінницької області в кімн. № 1011 (10-й поверх, Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця ).

Розпоряднику майна С лободяну В.М. прийняти заходи щодо виконання обов'язків, пе редбачених Законом про банкр утство.

Ухвалу надіслати згі дно переліку.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. 3 прим.:

1 - до справи

2 - ТОВ "ТЕХНО БУД" - м. Гнівань Т иврівського району Вінницьк ої області, вул. Луначарськог о, буд. 4

3 - арбітражний керуючий Сло бодян В.М.

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення31.05.2011
Оприлюднено06.06.2011
Номер документу15927601
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/40/2011/5003

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Постанова від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні