Постанова
від 08.09.2011 по справі 15/40/2011/5003
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31, http://vn.arbitr.gov.ua



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 вересня 2011 р. Справа № 15/40/2011/5003

за заявою :Товариства з о бмеженою відповідальністю "Т ЕХНО БУД", м. Гнівань Тиврівськ ого району Вінницької област і

про визнання банкрутом

Головуючий суддя Лабунська Т.І.

Cекретар судовог о засідання Гренишена О.В.

За участю предста вників :

ТОВ "ТЕХНО БУД" - Просянніков Ю.Г., директор, п аспорт серії НОМЕР_1 вида ний 12.03.2002 р.

Арбітражний керуючий (розпорядник майна) ОСОБА_1 .

В С Т А Н О В И В :

Господарським судом В інницької області 17 травня 2011 р оку порушено провадження у с праві № 15/40/2011/5003 про визнання бан крутом Товариства з обмежено ю відповідальністю "ТЕХНО БУ Д", м. Гнівань Тиврівського рай ону Вінницької області.

31 травня 2011 року винесено ухв алу підготовчого засідання, якою введено процедуру розпо рядження майном боржника, пр изначено розпорядником майн а арбітражного керуючого О СОБА_1

11 червня 2011 року в газеті "Голо с України" № 106 здійснена публі кація оголошення про порушен ня провадження у справі про б анкрутство Товариства з обме женою відповідальністю "ТЕХН О БУД", м. Гнівань Тиврівського району Вінницької області.

У відповідності до ч. 1 ст. 14 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м" (далі Закон про банкрутство ) кредитори за вимогами, які ви никли до порушення справи пр о банкрутство, протягом 30 дні в від дня опублікування огол ошення про порушення провадж ення у справі про банкрутств о подають до господарського суду письмові заяви з вимога ми до боржника.

Після публікації оголошен ня до суду звернулись кредит ори з грошовими вимогами до б оржника.

Ухвалою попереднього засі дання від 16 серпня 2011 року визн ано вимоги кредиторів та зат верджено реєстр вимог кредит орів боржника - Товариства з о бмеженою відповідальністю "Т ЕХНО БУД", м. Гнівань Тиврівськ ого району Вінницької област і.

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закон у про банкрутство до компете нції комітету кредиторів нал ежить прийняття рішення про: вибори голови комітету; скли кання зборів кредиторів; під готовку та укладення мирової угоди; внесення пропозицій г осподарському суду щодо прод овження або скорочення строк у процедур розпорядження май ном боржника чи санації борж ника; звернення до господарс ького суду з клопотанням про відкриття процедури санації , визнання боржника банкруто м і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повнов ажень арбітражного керуючог о (розпорядника майна, керуюч ого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбі тражного керуючого (розпоряд ника майна, керуючого санаці єю, ліквідатора), надання згод и на укладення арбітражним к еруючим значних угод боржник а чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість.

Так, ухвалою попереднього з асідання кредиторів та арбіт ражного керуючого зобов'язан о виконати вимоги ст. 16 Закону про банкрутство і визначити сь щодо наступної стадії бан крутства, збори кредиторів п ровести на території боржник а 22 серпня 2011 року.

23 серпня 2011 року до суд у подано клопотання арбітраж ного керуючого (розпорядника майна) ОСОБА_1 щодо відкри ття ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відп овідальністю "ТЕХНО БУД", м. Гн івань.

Для розгляду заявлен ого клопотання ухвалою від 25 с ерпня 2011 року призначено судо ве засідання на 08 вересня 2011 ро ку.

В судовому засіданні , заслухавши арбітражного ке руючого (розпорядника майна) ОСОБА_1 та боржника, дослі дивши матеріали справи, суд п рийшов до висновку про банкр утство боржника і введення л іквідаційної процедури з нас тупних підстав.

22 серпня 2011 року на територі ї боржника відбулись загальн і збори кредиторів, обрано ко мітет кредиторів та проведен о засідання комітету кредито рів Товариства з обмеженою в ідповідальністю "ТЕХНО БУД", м . Гнівань Тиврівського район у вінницької області, що вбач ається з протоколу загальних зборів кредиторів та засіда ння комітету кредиторів від 22 серпня 2011 року.

На засіданні комітету кред иторів вирішено перейти до л іквідаційної процедури, в зв 'язку з великим боргом Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "ТЕХНО БУД", м. Гнівань пе ред кредитором, відсутністю будь-яких активів, а також від сутністю пропозицій з боку і нвесторів для відновлення пл атоспроможності боржника.

Суд вважає встановленим фа кт банкрутства боржника, бор жник припинив свою підприємн ицьку діяльність, про що свід чать наявні в матеріалах спр ави письмові докази.

Відповідно до ч. 11 ст. 11 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зас ідання суду, на якому буде вин есено ухвалу про санацію бор жника, чи про визнання боржни ка банкрутом і відкриття лік відаційної процедури, чи при пинення провадження у справі про банкрутство, має відбути ся не пізніше шести місяців п ісля дати проведення підгото вчого засідання суду.

У випадках, передбачених За коном про банкрутство, госпо дарський суд приймає постано ву про визнання боржника бан крутом і відкриває ліквідаці йну процедуру. Строк ліквіда ційної процедури не може пер евищувати дванадцяти місяці в. Господарський суд може про довжити цей строк на шість мі сяців, якщо інше не передбаче но цим Законом (ст. 22 Закону про банкрутство).

Позиція Верховного суду Ук раїни щодо строку ліквідацій ної процедури викладена в по станові Пленуму ВСУ № 12 від 18 гр удня 2009 року "Про судову практи ку у справах про банкрутство ", де в п. 86 зазначено, що у постан ові про визнання боржника ба нкрутом господарський суд за значає про відкриття ліквіда ційної процедури без зазначе ння строку. Її тривалість не п овинна перевищувати дванадц яти місяців. Пізніше строк лі квідаційної процедури за кло потанням ліквідатора або ком ітету кредиторів може бути п родовжено судом, про що винос иться ухвала. Загальний стро к ліквідаційної процедури не може перевищувати вісімнадц яти місяців. Ліквідатор зобо в'язаний вчинити ліквідаційн і заходи і передати на затвер дження господарському суду з віт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте н евиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визнач ені Законом, не є підставою дл я припинення провадження у с праві. Наслідків перевищення строку ліквідаційної процед ури Закон про банкрутство не містить.

Згідно зі ст. 23 Закону про бан крутство з дня прийняття гос подарським судом постанови п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури: підприємницька д іяльність банкрута завершує ться закінченням технологіч ного циклу з виготовлення пр одукції у разі можливості її продажу; строк виконання всі х грошових зобов'язань банкр ута та зобов'язання щодо спла ти єдиного внеску на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування, податків і з борів (обов'язкових платежів ), повернення коштів Фонду соц іального страхування з тимча сової втрати працездатності вважається таким, що настав; п рипиняється нарахування неу стойки (штрафу, пені), проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута; відомості про ф інансове становище банкрута перестають бути конфіденцій ними чи становити комерційну таємницю; укладення угод, пов 'язаних з відчуженням майна б анкрута чи передачею його ма йна третім особам, допускаєт ься в порядку, передбаченому цим розділом; скасовується а решт, накладений на майно бор жника, визнаного банкрутом, ч и інші обмеження щодо розпор ядження майном такого боржни ка. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розп орядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобо в'язаннями боржника, визнано го банкрутом, що виникли під ч ас проведення процедур банкр утства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційно ї процедури; виконання зобов 'язань боржника, визнаного ба нкрутом, здійснюється у випа дках і порядку, передбаченом у цим розділом.

З дня прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури припиняються повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом, якщо цього не було зроблен о раніше, керівник банкрута з вільняється з роботи у зв'язк у з банкрутством підприємств а, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також прип иняються повноваження власн ика (власників) майна банкрут а, якщо цього не було зроблено раніше.

Опублікування відомостей про визнання боржника банкру том і відкриття ліквідаційно ї процедури здійснюється лік відатором у офіційних друков аних органах за рахунок банк рута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про виз нання боржника банкрутом.

У постанові про визнання бо ржника банкрутом господарсь кий суд відкриває ліквідацій ну процедуру, призначає лікв ідатора. Господарський суд м ає право призначити ліквідат ором особу, яка виконувала по вноваження розпорядника май на (ст. 24 Закону про банкрутств о).

Керуючись ст.ст. 3-1, 11, 12, 16, 22-34 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 115 ГПК України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Визнати боржника - Тов ариство з обмеженою відповід альністю "ТЕХНО БУД" (м. Гніва нь Тиврівського району Вінни цької області, вул. Луначарсь кого, буд. 4, ідентифікаційний код 37058460) банкрутом.

Припинити повноваження р озпорядника майна арбітражн ого керуючого ОСОБА_1

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючо го ОСОБА_1 (ліцензія серії НОМЕР_4 від 22 грудня 2009 року , ідентифікаційний номер НО МЕР_2; АДРЕСА_1; моб. тел.: НОМЕР_3).

Припинити повноваження ор ганів управління банкрута, в ласника майна банкрута та ке рівника банкрута.

Скасувати заборону на відч уження всього рухомого та не рухомого майна підприємства - банкрута.

Ліквідатору ОСОБА_1. до з авершення строку ліквідацій ної процедури забезпечити ви конання дій та заходів, перед бачених Законом України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом".

Постанову направити згідн о переліку.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. 4 прим.:

1 - до справи

2 - ТОВ "ТЕХНО БУД" - м. Гнівань Т иврівського району Вінницьк ої області, вул. Луначарськог о, буд. 4

3 - ТОВ "Кросна", м. Вінниця, вул. Київська, 16

4 - Арбітражний керуючий О СОБА_1.

Дата ухвалення рішення08.09.2011
Оприлюднено20.09.2011
Номер документу18160648
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/40/2011/5003

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Постанова від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні