Постанова
від 23.05.2011 по справі 2а-0870/1814/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2011 року Справа № 2а-0870/1814/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Нестеренк о Л.О., розглянувши у місті Зап оріжжі у письмовому провадже нні адміністративну справу

за заявою Розівського райо нного центру зайнятості

до ОСОБА_1

про стягнення 6216 грн. 18 коп. не законно отриманої допомоги п о безробіттю

ВСТАНОВИВ:

Розівський районний центр зайнятості звернувся до суд у з адміністративним позовом до ОСОБА_1 про стягнення 621 6 грн. 18 коп. незаконно отримано ї допомоги по безробіттю.. В по зові позивач зазначив, що О СОБА_1 була зареєстрована я к безробітна у Розівському р айонному центрі зайнятості т а отримувала матеріальну доп омогу по безробіттю. За резул ьтатами проведеної перевірк и було встановлено, що ОСОБ А_1 під час отримання матері альної допомоги по безробітт ю працювала на Державному пі дприємстві «Центр державног о земельного кадастру», та у з в'язку з тим не мала права на о тримання допомоги. Незаконно отриману матеріальну допомо гу по безробіттю відповідач не повернула, тому позивач пр осить стягнути 6216 грн. 18 коп. у су довому порядку

Позивач в судове засідання не з'явився, подав заяву про р озгляд справи без участі йог о представника, на задоволен ні позову наполягає.

У судове засідання відпові дач не з'явилась, надала заяву про розгляд справи без її уча сті, в порядку письмового про вадження, проти позову не зап еречує.

В зв' язку з неявкою у судов е засідання всіх осіб, які бер уть участь у справі фіксуван ня судового засідання за доп омогою звукозаписувального технічного засобу відповідн о до ч. 4 ст. 41 КАС України не здій снюється, справа розглядаєть ся згідно до ст. 122 КАС України у письмовому провадженні.

З' ясувавши обставини спр ави та перевіривши їх доказа ми, суд приходить до висновку , що позов підлягає задоволен ню з наступних підстав.

15.09.2009 р. ОСОБА_1 до Розівськ ого районного центру зайнято сті подала заяву про надання її статусу безробітного з ви платою допомоги по безробітт ю.

Наказом від 15.09.2009 р. № НТ090915 Розі вського районного центру зай нятості ОСОБА_1 наданий ст атус безробітного.

Наказом від 24.09.2010 р. № НТ100924 Розі вського районного центру зай нятості ОСОБА_1 знято з об ліку у зв'язку у зв'язку з прац евлаштуванням.

Згідно п. 8 ст. 1 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня на випадок безробіття» ст раховий випадок - це подія, чер ез яку: застраховані особи вт ратили заробітну плату або і нші передбачені законодавст вом України доходи внаслідок втрати роботи з незалежних в ід них обставин та зареєстро вані в установленому порядку як безробітні, готові та здат ні приступити до підходящої роботи і дійсно шукають робо ту.

Згідно до ч. 2 ст. 36 Закону Укра їни «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння на випадок безробіття» з астраховані особи, зареєстро вані в установленому порядку як безробітні, зобов'язані св оєчасно подавати відомості п ро обставини, що впливають на умови виплати їм забезпечен ня та надання соціальних пос луг.

За результатом розслідува ння страхових випадків та об ґрунтованості виплат матері ального забезпечення відпов ідно до Закону України «Про з агальнообов'язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття» Розівськи м районним центром зайнятост і встановлено, що ОСОБА_1 н а час прийняття її на облік як безробітної в Розівському р айонному центрі зайнятості, працювала на Державному підп риємстві «Центр державного з емельного кадастру», але Роз івський районний центр зайня тості Запорізької області пр о це не повідомила.

Про виявлене порушення скл адено Акт від 20.01.2011 р. № 1 розсліду вання страхових випадків та обґрунтованості виплат мате ріального забезпечення відп овідно до Закону України «Пр о загальнообов'язкове держав не соціальне страхування на випадок безробіття».

Факт працевлаштування під тверджений наказом Державно го підприємства «Центр держа вного земельного кадастру» в ід 01.06.2009 р. № ЗФ/К-57 та довідкою цьо го підприємства про виплачен у заробітну плату за період з вересня 2009 р. по вересень 2010 р.

Пунктом «а» п.п. 3 ст. 1 Закону У країни «Про зайнятість насел ення» передбачено, що в Украї ні до зайнятого населення на лежать громадяни, що прожива ють на території держави на з аконних підставах, працюючі по найму на умовах повного аб о неповного робочого дня (тиж ня) на підприємствах, в устано вах і організаціях, незалежн о від форм власності, у міжнар одних та іноземних організац іях в Україні і за кордоном у ф ізичних осіб;

Таким чином, з моменту праце влаштування громадянин вваж ається зайнятою особою та не вважається таким, що втратив заробітну плату або інші пер едбачені законодавством Укр аїни доходи внаслідок втрати роботи, страховий випадок пр ипиняється.

Відповідно до довідки Розі вського районного центру зай нятості Запорізької області ОСОБА_1 нараховано допомо ги по безробіттю у сумі 6216 грн. 18 коп.

Згідно до ч. 3 ст. 36 Закону Укра їни «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння на випадок безробіття» с ума виплаченого забезпеченн я та вартості наданих соціал ьних послуг застрахованій ос обі внаслідок умисного невик онання нею своїх обов'язків т а зловживання ними стягуєтьс я з цієї особи відповідно до з аконодавства України з момен ту виникнення обставин, що вп ливають на умови виплати їй з абезпечення та надання соціа льних послуг.

Спори, що виникають із право відносин за Закону України « Про загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування н а випадок безробіття» вирішу ються в судовому порядку (ст. 3 9 Закону України «Про загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування на випадок б езробіття»).

За таких обставин, суд дійшо в висновку, що заявлені Розів ським районним центром зайня тості Запорізької області до ОСОБА_1 позовні вимоги пр о стягнення 6216 грн. 18 коп. незако нно отриманої допомоги по бе зробіттю обґрунтовані і підл ягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС Укра їни; ст.7, ч. 3 ст. 1 Закону України «Про зайнятість населення»; п. 8 ст. 1; ч.2, ч.3 ст.36 Закону України «Про загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я на випадок безробіття», суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 (АДР ЕСА_1) на користь Розівськог о районного центру зайнятост і Запорізької області (р/р 3717630090 1293, код ЄДРПОУ 20517225, МФО 813015, банк ГУ ДКУ у Запорізькій області) не законно отриману допомогу по безробіттю у сумі 6216 грн. 18 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Л.О.Н естеренко

Дата ухвалення рішення23.05.2011
Оприлюднено08.06.2011
Номер документу15936169
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/1814/11

Постанова від 23.05.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 21.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні