Постанова
від 24.05.2011 по справі 2а-1870/2509/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІС ТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 травня 2011 р. Сп рава № 2a-1870/2509/11

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Кунець О .М.

за участю:

секретаря судового засіда ння - Мороз Т.М.,

прокурора - Дубової О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Суми адміністрат ивну справу за позовом Ромен ського міжрайонного прокуро ра, який діє в інтересах держа ви в особі Управління Пенсій ного фонду України в Роменсь кому районі до Державного пі дприємства "Роменський вете ринарно-санітарний завод" пр о стягнення заборгованості з відшкодування фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах в сумі 904 грн. 98 коп. ,-

В С Т А Н О В И В:

Роменський міжрайонний прокурор, який діє в інтереса х держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Р оменському районі звернувся до суду з позовом до Державно го підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний зав од" про стягнення заборгован ості з відшкодування фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах за списком №2 в сумі 904 грн. 98 коп. за квітень 2011 р оку. Свої вимоги мотивує тим, щ о відповідач зобов' язаний в ідшкодовувати витрати Пенсі йного фонду на виплату та дос тавку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до законодавства в розмірі 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій , призначених застрахованим особам, які працювали або пра цюють на роботах з шкідливим и і важкими умовами праці за с писком № 2 виробництв, робіт, п рофесій, посад і показників, з атверджених Кабінетом Мініс трів України та за результат ами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, щомісяц я до 25 числа. Внаслідок поруше ння вимог законодавства за в ідповідачем утворився борг п о відшкодуванню витрат за кв ітень 2011 року в сумі 904 грн. 98 коп.

В судовому засіданні проку рор - Дубова О.В., позовні вимог и підтримала у повному обсяз і, зазначивши, що заборговані сть на момент розгляду справ и відповідачем не погашена.

В судове засідання предста вник позивача не з' явився, п ро день, час і місце розгляду с прави повідомлений належним чином /а.с.17/. Про причини неявк и суд не повідомив, клопотань про відкладення розгляду сп рави до суду не надходило.

Представник відповідача, я кому надсилалось повідомлен ня про день, час і місце розгля ду справи /а.с.18/ за його останні м відомим місцем знаходження /а.с.6,7-8,9/ в судове засідання не з ' явився. Згідно довідки Укр пошти від 17.05.11 “за зазначеною а дресою підприємство на працє ю”. Відповідно до положень ч. 1 1 ст.35 КАС України, у разі поверн ення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена а дресату з незалежних від суд у причин, вважається, що така п овістка вручена належним чин ом. З огляду на вищезазначене , суд вважає, що вжив всі залеж ні від нього заходи для повід омлення відповідача належни м чином для реалізації ним пр ава судового захисту своїх п рав та інтересів. Про причини неявки, відповідач суд не пов ідомив, заперечень стосовно позовних вимог не надсилав. К рім того, клопотань про відкл адення розгляду справи до су ду не надходило.

Суд визнає можливим справу розглядати без участі в судо вому засіданні представника позивача та представника ві дповідача.

Суд, заслухавши пояснення п рокурора та вивчивши матеріа ли справи, вважає, що позов обґ рунтований і підлягає задово ленню в повному обсязі, виход ячи з наступного:

В судовому засіданні встан овлено, що Державне підприєм ство "Роменський ветеринарн о-санітарний завод" відповід но до п. 1 ч. 1 ст. 4, п. 3 розділу “При кінцеві та перехідні положен ня” Закону України "Про збір т а облік єдиного внеску на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування" від 08. 07.2010 р. №2464-VI перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Роменському район і як платник єдиного внеску н а загальнообов' язкове держ авне соціальне страхування.

Порядок відшкодування вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах, встановлений п. 6 “І нструкції про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування до Пенсійного фонду У країни”, затвердженої постан овою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, за реєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за №64/68663.

Згідно п. 6.1. Інструкції, відш кодуванню підлягають витрат и Пенсійного фонду на виплат у та доставку пенсій, признач ених на пільгових умовах від повідно до частини 2 Прикінце вих положень Закону України "Про загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування".

Пунктами 6.4, 6.8 Інструкції вст ановлено, що розмір сум до від шкодування на поточний рік в изначається відділами надхо дження доходів органів Пенсі йного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витр ат на виплату та доставку піл ьгових пенсій, призначених в ідповідно до частини 2 Прикін цевих положень Закону (згідн о з додатками 6 та 7), які надсила ються підприємствам до 20-го сі чня поточного року та протяг ом 10 днів з новопризначених (п ерерахованих) пенсій.

Підприємства щомісяця до 25- го числа вносять до Пенсійно го фонду зазначену в повідом ленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій, призначених на піль гових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які вп ливають на суму відшкодуванн я, органи Пенсійного фонду по відомляють про це підприємст ва в місячний термін з момент у виникнення цих обставин.

Суми фактичних витрат на ви плату та доставку пільгових пенсій за період з дати призн ачення пенсії до дати склада ння розрахунку фактичних вит рат на виплату та доставку пі льгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикі нцевих положень Закону, спла чуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсі й за перший поточний місяць.

Відповідно до п. 6.9 розділу 6 І нструкції у разі призначення пенсій на пільгових умовах о собам, які мають необхідний с таж роботи не за місцем призн ачення цієї пенсії, орган Пен сійного фонду за місцем приз начення пенсії надсилає пові домлення згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 цієї І нструкції для зазначених під приємств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки ор гану Пенсійного фонду за міс цем його реєстрації.

З розрахунку фактичних вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень З акону України "Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування" в частині пен сій, призначених відповідно до п. "б"-"з" ст. 13 Закону України "П ро пенсійне забезпечення" з к вітня 2011 р. /а.с.5/, яке направлене відповідачу відповідно до п .6 Інструкції №21-1, вбачається, щ о витрати позивача на виплат у та доставку пенсій, признач ених на пільгових умовах за с писком №2 за квітень 2011 р. склад ають 904 грн. 98 коп.

Однак, відповідачем вищевк азані кошти самостійно сплач ені не були і станом на 26.04.2011 р. за боргованість Державного під приємства "Роменський ветер инарно-санітарний завод" пер ед Управлінням Пенсійного фо нду України в Роменському ра йоні по відшкодуванню фактич них витрат на виплату та дост авку пенсій, призначених на п ільгових умовах за списком № 2 за квітень 2011 року складає 904 г рн. 98 коп., що підтверджується розрахунком /а.с.4/.

На момент розгляду справи з аборгованість з відшкодуван ня фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах за списком №2 за квітень 2011 року в сумі 904 грн. 98 коп. відповідачем не була сплачена.

Таким чином, позовні вимоги прокурора, який діє в інтерес ах держави в особі Управлінн я Пенсійного фонду України в Роменському районі до Держа вного підприємства "Роменськ ий ветеринарно-санітарний з авод" про стягнення заборгов аності з відшкодування факти чних витрат на виплату та дос тавку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за квітень 2011 року в сумі 904 гр н. 98 коп. є правомірними, обґрун тованими і відповідно, підля гають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Роменського міжрайонного пр окурора, який діє в інтересах держави в особі Управління П енсійного фонду України в Ро менському районі до Державно го підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний зав од" про стягнення заборгован ості з відшкодування фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах в сумі 904 грн. 98 к оп. - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Державного підп риємства "Роменський ветери нарно-санітарний завод" (42027, Су мська область, Роменський ра йон, с. Овлаші, ід. код 00688999, р/р 2600 311438 в СОД "Райфазенбанк-Аваль ", МФО 337483) на користь Управління Пенсійного фонду України в Р оменському районі (42000, Сумська область, м. Ромни, вул. Гетьман а Мазепи, 3, код ЄДРПОУ 21129672, р/р 25606346 1 ВАТ "Державний Ощадний банк У країни" філія №147, МФО 337728) заборг ованість з відшкодування фак тичних витрат на виплату та д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списк ом №2 в сумі 904 грн. 98 коп. /дев' ят сот чотири грн. 98 коп./ за квітен ь 2011 року.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Повний текст постанови скл адено 30.05.2011 року.

Суддя (підпис) О.М. Кунець

З оригіналом згід но

Суддя О.М. Кунець

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.05.2011
Оприлюднено07.06.2011
Номер документу15939656
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/2509/11

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 05.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 05.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні