Постанова
від 24.05.2011 по справі 2а-1870/2509/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 травня 2011 р. Справа № 2a-1870/2509/11

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Кунець О.М.

за участю:

секретаря судового засідання - Мороз Т.М.,

прокурора - Дубової О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Роменського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Роменському районі до Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 904 грн. 98 коп. ,-

В С Т А Н О В И В:

Роменський міжрайонний прокурор, який діє в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Роменському районі звернувся до суду з позовом до Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 в сумі 904 грн. 98 коп. за квітень 2011 року. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач зобов'язаний відшкодовувати витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до законодавства в розмірі 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах з шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, щомісяця до 25 числа. Внаслідок порушення вимог законодавства за відповідачем утворився борг по відшкодуванню витрат за квітень 2011 року в сумі 904 грн. 98 коп.

В судовому засіданні прокурор - Дубова О.В., позовні вимоги підтримала у повному обсязі, зазначивши, що заборгованість на момент розгляду справи відповідачем не погашена.

В судове засідання представник позивача не з'явився, про день, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином /а.с.17/. Про причини неявки суд не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Представник відповідача, якому надсилалось повідомлення про день, час і місце розгляду справи /а.с.18/ за його останнім відомим місцем знаходження /а.с.6,7-8,9/ в судове засідання не з'явився. Згідно довідки Укрпошти від 17.05.11 В«за зазначеною адресою підприємство на працєюВ» . Відповідно до положень ч. 11 ст.35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином. З огляду на вищезазначене, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином для реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів. Про причини неявки, відповідач суд не повідомив, заперечень стосовно позовних вимог не надсилав. Крім того, клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Суд визнає можливим справу розглядати без участі в судовому засіданні представника позивача та представника відповідача.

Суд, заслухавши пояснення прокурора та вивчивши матеріали справи, вважає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного:

В судовому засіданні встановлено, що Державне підприємство "Роменський ветеринарно-санітарний завод" відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4, п. 3 розділу В«Прикінцеві та перехідні положенняВ» Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010 р. №2464-VI перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Роменському районі як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Порядок відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, встановлений п. 6 В«Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду УкраїниВ» , затвердженої постановою правління ПФУ 19.12.2003 р. № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за №64/68663.

Згідно п. 6.1. Інструкції, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пунктами 6.4, 6.8 Інструкції встановлено, що розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування, органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин.

Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

Відповідно до п. 6.9 розділу 6 Інструкції у разі призначення пенсій на пільгових умовах особам, які мають необхідний стаж роботи не за місцем призначення цієї пенсії, орган Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії надсилає повідомлення згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 цієї Інструкції для зазначених підприємств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцем його реєстрації.

З розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до п. "б"-"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" з квітня 2011 р. /а.с.5/, яке направлене відповідачу відповідно до п.6 Інструкції №21-1, вбачається, що витрати позивача на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за квітень 2011 р. складають 904 грн. 98 коп.

Однак, відповідачем вищевказані кошти самостійно сплачені не були і станом на 26.04.2011 р. заборгованість Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" перед Управлінням Пенсійного фонду України в Роменському районі по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за квітень 2011 року складає 904 грн. 98 коп., що підтверджується розрахунком /а.с.4/.

На момент розгляду справи заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за квітень 2011 року в сумі 904 грн. 98 коп. відповідачем не була сплачена.

Таким чином, позовні вимоги прокурора, який діє в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Роменському районі до Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за квітень 2011 року в сумі 904 грн. 98 коп. є правомірними, обґрунтованими і відповідно, підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Роменського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Роменському районі до Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 904 грн. 98 коп. - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" (42027, Сумська область, Роменський район, с. Овлаші, ід. код 00688999, р/р НОМЕР_1 в СОД "Райфазенбанк-Аваль", МФО 337483) на користь Управління Пенсійного фонду України в Роменському районі (42000, Сумська область, м. Ромни, вул. Гетьмана Мазепи, 3, код ЄДРПОУ 21129672, р/р 256063461 ВАТ "Державний Ощадний банк України" філія №147, МФО 337728) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 в сумі 904 грн. 98 коп. /дев'ятсот чотири грн. 98 коп./ за квітень 2011 року.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови складено 30.05.2011 року.

Суддя (підпис) О.М. Кунець

З оригіналом згідно

Суддя О.М. Кунець

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.05.2011
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу50964128
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/2509/11

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 05.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 05.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні