Ухвала
від 16.05.2011 по справі 2а-2954/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

     

ЛУГАНСКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

      УХВАЛА          

   Іменем України                

                                                                 

16 травня 2011 року

Справа № 2а-2954/11/1270

          

Луганський окружний адміністративний суд

у складі головуючого судді Цицюри О.О.,

за участю секретаря судового засідання Молчановій С.В.,

        розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Луганську справу за адміністративним позовом Виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Державного підприємства «Новоолександрівський кінний завод №64» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 2576,50 грн.,

                                                                   ВСТАНОВИВ:

           05 квітня 2011 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Державного підприємства «Новоолександрівський кінний завод №64» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 2332,85 грн.

       У судовому засіданні 16.05.2011 представник позивача надав суду заяву про зменшення розміру позовних вимог від 16.05.2011 б/н та просив стягнути з відповідача суму заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 2332,85 грн. з урахуванням часткового погашення відповідачем коштів у сумі 243,65 грн.

         Представник відповідача в судовому засіданні проти зменшення позовних вимог не заперечував.  

        Згідно із частиною 1 статті 51 Кодексу адміністративного судочинства України позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

      Під предметом позову слід розуміти вимогу позивача, звернену через суд до відповідача, в якій встановлюється спосіб ліквідації правопорушення, вчиненого суб’єктом владних повноважень та іншими особами, в передбачених законом випадках.

         Зміною підстав позову є зміна юридичних обставин, які були зазначені позивачем у первісній позовній заяві, з метою доведення тих обставин, на яких ґрунтувалась вимога, на нові юридичні обставини, під час збереження первісного предмета позову. Тобто, під час заміни підстав позову предмет позову зберігається і особа досягає своєї первісно поставленої мети.

       Збільшення або зменшення розміру позовних вимог полягає у зміні кількісної характеристики позовних вимог з об’єктом, який вимірюється у грошах.

       Відповідно до частини 1 статті 137 Кодексу адміністративного судочинства України, якою врегульовано питання щодо зміни позовних вимог, позивач може протягом всього часу судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог, подавши письмову заяву, яка приєднується до справи. До початку судового розгляду справи по суті позивач може змінити підставу або предмет адміністративного позову, подавши письмову заяву, яка приєднується до справи. Заява про зміну позовних вимог повинна відповідати вимогам, які встановлені цим Кодексом для позовних заяв. У разі невідповідності такої заяви вимогам статті 106 цього Кодексу суд своєю ухвалою повертає її позивачу. Ухвала суду, прийнята за результатами розгляду питання про прийняття заяви про зміну позовних вимог, окремо не оскаржується.

         Заява Виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про зменшення розміру позовних вимог від 16.05.2011 б/н відповідає вимогам статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому підстави для її повернення позивачу відсутні.

      Керуючись статтями 51, 106, 137, 158, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                                 УХВАЛИВ:

       Прийняти заяву Виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 16.05.2011 про зменшення розміру позовних вимог та приєднати її до справи.

         Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

      Відповідно до частини 2 статті 185 Кодексу адміністративного судочинства України заперечення на ухвали суду першої інстанції, які не можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від постанови суду, можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

          Суддя                                                                                                      О.О. Цицюра

             

   

          

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.05.2011
Оприлюднено08.06.2011
Номер документу16037373
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2954/11/1270

Постанова від 16.05.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.О. Цицюра

Ухвала від 16.05.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.О. Цицюра

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні