Рішення
від 19.09.2006 по справі 3/80
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/80

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

 

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2006 р.   Справа № 3/80   

за позовом: Державного міського підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" 76007  м. Івано –Франківськ,  вул. Б.Хмельницького,59А

до відповідача:  Житлово-будівельного кооперативу № 19, м. Івано-Франківськ, вул. Хоткевича, 75а, корп. 2, кв. 35  

про зобов'язання укласти договір

Cуддя  Фрич М.М.

При секретарі   Сивак І.М.

Представники

від позивача Білий З.Р. - юрисконсульт, (довіреність № 03/2/06 від 03.06.06)

від відповідача не з”явились

          СУТЬ СПОРУ:  заявлено вимогу про  спонукання  укласти  договір про постачання теплової енергії з ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" в редакції позивача.

          В судовому засіданні 10.08.06 оголошувалась перерва

          В обгрунтування позовних вимог  позивач вказує , що відповідно до Закону України  "Про житлово-комунальні послуги" укладання договору на постачання теплової енергії між  виробником та виконавцем  є обов"язковим. Крім того, позивач посилається на втрату чинності  з 01.01.2006р. угод укладених між  власниками чи орендарями квартир і ДМП Теплокомуненерго  в силу вищевказаного закону.

        Розглянувши матеріали справи, враховуючи вимоги законодавства, суд встановив, що відповідно до ст. 1 Закону України " Про житлово - комунальні послуги" (далі - Закон) та своїм статутом ДПМ "Івано-Франківськтеплокомуненерго" є виробником послуг централізованого опалення та постачання гарячої води.

       Згідно ст. 1 та 29 зазначеного  Закону надавати  вказані  послуги має Виконавець, яким у багатоквартирному будинку, відповідно до п. 4.2 Порядку  визначення виконавця житлово- комунальних послуг у житловому фонді, затвердженого Наказом Державного Комітету України з питань житлово-комунального господарства № 60 від 25.04.2005р. та зареєстрованим  в Міністерстві юстиції України 19.05.2005р. за № 541/10821 є виконавець послуг з управління будинком, тобто його балансоутримувач. Тому у відповідності із ч. 1 ст. 29 Закону України  "Про житлово - комунальні послуги" договір на надання житлово - комунальних послуг, в тому числі і централізованого опалення та постачання гарячої води, укладається між  власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем (управителем) будинку.

         У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем, згідно з ч. 2 ст. 29 вказаного закону, він укладає договори на надання житлово - комунальних послуг з іншим виконавцем.

          Житлово-будівельний кооператив № 19 є управителем житлових будинків, що знаходяться за адресою вул. Хоткевича, 75а, корп.1, 2 м. Івано-Франківськ, що випливає із статуту ЖБК.

          Згідно ч. 1 п. 1 розділу 8 " Прикінцевих положень" Закону, договори про  надання житлово - комунальних послуг, які до 01.01.2006р. не приведенні у відповідність із цим Законом  втрачають чинність. Оскільки раніше укладені договори між ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" та членами кооперативу (власниками квартир спірних будинків) в частині суб"єктів договірних відносин - не відповідають вимогам нового законодавства –такі договори втратили свою чинність.

      Системний аналіз  норм Закону України " Про житлово - комунальні послуги " свідчить  про обов"язок   виробника послуг централізованого опалення та постачання гарячої води укласти договір  з виконавцем послуг. З огляду на це  відповідачу обгрунтовано було запропоновано   укласти договір  на  постачання теплової енергії та гарячої води,  для чого було направлено проект договору, який згідно матеріалів справи (а. с. 15) отриманий ним 20.12.2005р. Відповідно до  вимог ст. 26  Закону  процедура погодження договору відбувається протягом 1 - го місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін. Однак, як видно з матеріалів справи, станом на 21.06.06 відповіді від відповідача позивач не отримав.

           Під час розгляду справи в попередніх засідання суду, відповідачем доводи позивача не спростовано.  Суд,  дослідивши  поданий  у  матеріали справи договір на постачання теплової енергії, встановив,  що він містить  істотні умови   договору  між   Виробником та Виконавцем  встановлені ст. 26 Закону України   " Про житлово - комунальні послуги " .

            За приписами  ч. 3 ст. 179 Господарського кодексу України укладання господарського договору є обов"язковим для сторін, якщо існує пряма вказівка Закону щодо обов"язковості укладання договору для  певних категорій суб"єктів господарювання .  Частина 1 ст. 187 ГК України   встановлює, що спори  щодо укладання господарських договорів укладання яких є обов"язковим на підставі  закону  розглядаються судом.

        З огляду на викладені обставини суд дійшов висновку про обгрунтованість вимог позивача та задоволення позову.

          Судові витрати, відповідно до ст. 49 ГПК України слід відшкодувати  позивачу з відповідача.

            Керуючись ст. 124 Конституції України, Законом України "Про житлово - комунальні послуги ", ст.ст.  179, 187 Господарського кодексу України,  ст. 49, 82-84 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ

позов задоволити.

Відповідачу - Житлово-будівельному кооперативу № 19, м. Івано-Франківськ, вул.  Хоткевича, 75а, корп. 2, кв. 35 (код ЄДРПОУ 22188671)  до  25.10.2006 року  укласти Договір  про постачання теплової енергії з Державним міським підприємством "Івано- Франківськтеплокомуненерго" (м. Івано –Франківськ,  вул. Б.Хмельницького,59А, код 03346058).

          У випадку неукладення договору до вказаної дати договір є укладеним з моменту вступу рішення в законну силу  в редакції позивача, а саме :  

  ДОГОВІР № 219

про  постачання  теплової енергії

При виконанні умов цього Договору та при вирішенні всіх питань, що не обумовлені цим Договором, Сторони  зобов'язуються керуватися Законами України “Про житлово-комунальні послуги” та “Про теплопостачання”, ”Пра-вилами користування тепловою енергією” (далі –Правила), “Правилами технічної експлуатації теплоспоживальних установок і теплових мереж”, (далі –Правила експлуатації), “Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення” (далі –Правила послуг),  іншими  законо-давчими актами України, що регулюють правовідносини передбачені цим Договором.

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. За цим Договором Виробник зобов'язується постачати Споживачеві теплову енергію (далі –Енергія) у відповідності з умовами Договору, а Споживач зобов'язується своєчасно проводити оплату за викорис-тану Енергію за встановленими тарифами  в терміни, передбачені цим Договором.

2 . УМОВИ І ПОРЯДОК  ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ

2.1. Енергія постачається Споживачу в обсягах згідно з додатком № 1 до даного Договору на опалення та підігрів води (постачання гарячої води).

2.2.  Усі нові або реконструйовані системи теплоспоживання (далі –Системи) Споживача до введення їх в роботу,  повинні бути прийняті в експлуатацію Виробником згідно з вимогами Правил та Правил експлуатації з оформленням відповідного акта-допуску.

          

3. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СПОЖИВАЧА

3.1. Споживач має право на:  

3.1.1. Вибір Постачальника Енергії - (Виробника).          

3.1.2. Отримання інформації щодо якості  Енергії, тарифів, умов та режимів споживання.

3.1.3. Отримання вчасно та відповідної якості послуг згідно із законодавством та умовами договору;

3.1.4. Зменшення розміру плати в разі надання послуг не в повному обсязі, відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання;

3.1.5. Перевірку кількісних і якісних показників надання послуг (тиск води, температура гарячої води, температура повітря у приміщеннях тощо) у порядку, встановленому КМ України. Витрати, пов'язані з перевіркою кількісних і якісних показників надання послуг, відшкодовуються Виробником у разі об-ґрунтованості звернення Споживача і Споживачем - у разі необґрунтованості його звернення;

3.1.6. Внесення за погодженням з Виробником у договір змін, що впливають на розмір плати за послуги;

3.1.7. Поновлення теплопостачання (далі –Постачання) своїх об'єктів після усунення порушень, якщо подачу Енергії було припинено (обмежено) без розірвання Договору.

3.1.8. Підключення Субспоживачів до своїх мереж після письмового отримання дозволу від Виробника.

3.2. Споживач зобов'язується:   

3.2.1. Дотримуватись кількості споживання Енергії за кожним параметром в обсягах, які визначені в додатку, не допускаючи їх перевищення.

3.2.2. Виконувати умови та порядок  оплат спожитої  Енергії в обсягах і в терміни, які передбачені Договором.

3.2.3. Повідомити Виробника про всі об'єкти теплоспоживання (далі –Споживання), підключені до теплових мереж  (далі –Мережі) Споживача (найменування, максимальні теплові навантаження, обсяги Споживання, займана площа орендарів тощо).

3.2.4. Дотримуватись умов та порядку припинення і обмеження подачі Енергії, які передбачені цим До-говором, Правилами, Правилами експлуатації та іншими нормативними актами.

3.2.5. Письмово повідомляти Виробника про зміну свого найменування , організаційно-правової форми, місцезнаходження, банківських та поштових реквізитів, адреси для листування тощо, а також про зміну користувачів приміщень та Мереж Споживача (Субспоживачів) не пізніше 5 днів з моменту настання зазначених подій.

3.2.6. Виготовляти і здійснювати  заміну сопел в елеваторних вузлах та дросельні шайби тільки за узгодженням з Виробником.

3.2.7. Дотримуватись норм витоку мережної води у власних Мережах, бойлерних установках, внутрішньо-будинкових системах не більше розрахункових значень. У випадку перевищення норм витоків мережної води проводити відшкодування вартості втраченого теплоносія згідно виставлених Виробником рахунків на підставі складених актів.

3.2.8. Дотримуватись норм якості (загальна лужність, залишкова загальна твердість,  розчинний ки-сень) зворотної мережної води систем теплопостачання.

3.2.9. Не допускати відхилення температури мережної води в зворотному трубопроводі  більш як на ±З° С від величини, встановленої температурним графіком.

3.2.10. Не включати в роботу тепловикористовуюче обладнання, експлуатація якого була заборонена або не  прийнята Виробником.

3.2.11. Призначити особу, відповідальну за справний стан та безпечну експлуатацію його Споживальних установок, приладів обліку Енергії, в т. ч. гарячої води, (далі –Прилади) та Мереж та надати Виробнику копію наказу (договору).

Обслуговувати своє теплове обладнання підготовленим та атестованим персоналом або  спеціалізова-ними організаціями на підставі погодженого з Виробником Договору.

3.2.12. Забезпечити резервне джерело Постачання для об'єктів, що потребують безперервного Постачання.

3.2.13. Безперебійно забезпечувати Енергією власні Системи, а також згідно з Договором Системи Субспоживачів, приєднаних до теплового обладнання Споживача.

3.2.14. Щорічно в міжопалювальний період проводити підготовку власного теплового господарства та отримувати від Виробника акт про готовність до опалювального періоду.

3.2.15. Забезпечувати безперешкодний цілодобовий доступ працівників Виробника, при виконанні ни-ми службових обов'язків,  до теплокамер, теплопунктів, Споживальних установок та Приладів для вико-нання службових обов'язків.

3.2.16. Забезпечити збереження власних Приладів в справному стані, ремонтувати, налагоджувати їх та отримувати акт про готовність своїх приладів обліку до опалювального періоду від Виробника.

3.2.17. У випадку невідповідності зворотньої мережної води та конденсату показникам якості з вини Спо-живача та допущення їх подачі в мережі Виробника:

а)  негайно зупинити водопідігрівач до усунення причин забруднення та повідомити про це Виробника;

б) на підставі актів про забруднення мережної води та на основі виставлених Виробником рахунків сплатити Виробнику вартість хімочищеної води (та теплоти в  ній), яка йде на заміщення забрудненої ;

в) відшкодувати всі збитки, спричинені невиконанням чи неналежним виконанням взятих на себе  цим Договором обов'язків.

3.2.18. В термін до 15.10 2006 р. встановити Прилади на межі балансової приналежності Мережі або в іншому, погодженому з Виробником, місці.

3.2.19. Підтримувати герметизацію вводу Мережі в будівлю в технічно справному стані, за винятком випадків, коли герметизація порушена внаслідок робіт, що виконувалися Виробником.

3.2.20. Утримувати в належному санітарному та технічному стані приміщення підвалів, вузлів управління й технічних підпіль, не допускати складування в них матеріалів, розміщення організацій, магазинів, офісів, контор і т. ін., псування систем опалення, вентиляції і гарячого водопостачання всередині будівель у випадку проходження по них трубопроводів Виробника.

3.2.21.  При проведенні розрахунків в порядку встановленому п/п. “б” п. 7.1., відшкодувати Виробнику різницю між тарифом для населення і фактичними витратами Виробника на виробництво, транспортування та постачання Енергії, з урахуванням рентабельності виробництва, інвестиційних та інших складових, які визначені методикою, що затверджена у встановленому порядку, у разі, якщо тариф для населення не відш-кодовує фактичних вище вказаних витрат Виробника.

Різницю між тарифом та фактичними витратами Споживач сплачує після закінчення календарного фі-нансового року, протягом 10 днів від дати вказаної у відповідному рахунку Виробника.

3.2.22. Надати Виробнику під розписку дані про розмір площі приміщень, які не використовує населення та теплові навантаження цих приміщень.

У випадку не надання зазначених даних плата за всю поставлену Енергію справляється за тарифами для юридичних осіб.

4. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ВИРОБНИКА

4.1. Права Виробника:

4.1.1. Пропонувати Споживачеві послуги, пов'язані з постачанням Енергії, обслуговуванням теп-лового господарства.

4.1.2. У будь-який час перевіряти стан роботи приладів обліку, теплоспоживального обладнання Спо-живача та знімати показники.

4.1.3. Вимагати від Споживача відшкодування збитків, завданих порушеннями, допущеними останнім  під час користування Енергією.

4.1.4. Обмежувати або повністю припиняти Споживачеві постачання Енергії у випадках та порядку,  виз-начених Правилами,  іншими нормативними актами України, а також в разі:

а) Несплати за використану Енергію в означені договором терміни, невиконання регламентних робіт по підготовці та випробуванні Мереж, які перебувають на балансі Споживача (з оформленням відпо-відного акта й попередженням за 10 днів до припинення подачі).

б) Самовільного підключення до Мережі об'єктів Споживачів, субспоживачів та інших організацій (з попередженням за 24 години до припинення подачі Енергії). Відшкодування, завданих при цьому збитків Виробнику, проводиться відповідно до законодавства України.

в) Введення в експлуатацію Систем без участі уповноваженого представників Держенергонагляду та Виробника (з попередженням  за 3 доби до припинення подачі).  

г) Приєднання Систем без Приладів та пошкодження пломб, встановлених Виробником на обладнанні Споживача (з попередженням за 24 години до припинення подачі).

д) Незадовільного стану Систем, що створює загрозу для життя обслуговуючого персоналу та може призвести до аварій (з негайним  відключенням від Мережі Виробника).  

е) Перевищення обумовлених договором планів Споживання, максимальних годинних навантажень та витрат мережної води без згоди Виробника, або перевищення значення середньодобової температури зворотної води більше ніж на 3?C порівняно зі значенням, визначеним температурним графіком (з по-передженням за 3 доби до припинення подачі).

є) Відсутності підготовленого персоналу для обслуговування Систем (з попередженням за 3 доби до припинення подачі)

ж) Чинення перепон до вільного доступу представників Виробника до Систем або до Приладів (з не-гайним відключенням від мережі Виробника або обмеженням теплоспоживання).

з) Невиконання умов п.3.2.19. Договору.

 Теплопостачання відновлюється після встановлення приладів обліку, а якщо за домовленістю Сторін Прилади були встановлені Виробником, то після 100%-го відшкодування Споживачем всіх витрат, понесених Виробником у зв'язку з установкою приладів обліку.

и) невиконання умов п.3.2.21. (з попередженням за 3 доби  до припинення подачі).

і) Відсутності технологічних схем тепловикористовуючих установок у експлуатаційного персоналу (з попередженням за 3 доби до припинення подачі).

ї) письмового звернення Споживача про припинення теплопостачання;

к) проведення Виробником планових випробувань, поточних та капітальних ремонтів,  профілактики та ремонту обладнання джерел тепла в міжопалювальний період;

л) відсутності протягом 10 днів оплати теплової енергії у встановлені Договором терміни;

м) незадовільного стану Мережі і Споживального обладнання, допущення витоку теплоносія;

н) неготовності Споживача до опалювального періоду (відсутність акта готовності Систем до опалю-вального періоду;

о) підключення нового споживача, якщо Споживач не має резервного джерела Постачання на термін  визначений графіком будівельної організації, який узгоджено з органами місцевої влади;

п) підключення Споживачем Споживального обладнання, експлуатація якого була заборонена;

р) підключення Споживачем теплового обладнання без дозволу Виробника;

с) інших дій Споживача, передбачених Правилами, що є підставою для  припинення подачі Енергії.

4.1.5. Виробник письмово повідомляє Споживача про причину та дату  припинення подачі Енергії.

4.1.6. Споживач при отриманні повідомлення про відключення Енергії зобов'язаний вжити заходи для запобігання травматизму, пошкодження обладнання, спорожненню Систем, негативним екологічним та іншим наслідкам. Виконавець не несе відповідальності за можливі наслідки, пов'язані з відключенням Споживача.

4.1.7. Енергія не постачається Споживачу до моменту усунення причини, яка стала підставою для при-пинення її постачання і сплати витрат на відключення та підключення Систем та їх повторне заповнення. Час відновлення Постачання Споживача визначається Виробником з урахуванням пріоритетності своїх поточних робіт, але не більше п'яти днів з моменту усунення порушення.

У випадку відновлення постачання Енергії шляхом зняття пломб –протягом одного робочого дня

4.1.8. При наявності технічної можливості та за згодою Споживача приєднувати до його Мереж  нових споживачів (Субспоживачів).

4.1.9. За погодженням із Споживачем вносити зміни у договір, що впливають на розмір плати за послу-ги;

4.2. Обов'язки Виробника:          

4.2.1. Забезпечувати постачання Енергії Споживачу в обсягах згідно з Договором.

4.2.2. Зменшити розмір плати за послуги в разі  відхилення  фактичної температури  в житлових приміщеннях нижче нормативної  на строк понад 12 годин на добу (один раз на місяць) в наступних розмірах:

-на 5 % за кожний градус відхилень від 180С до 120С у житлових приміщеннях (у наріжних кімнатах –від 200С до 140С)  за період відхилення;

-при температурі в житлових приміщеннях нижче 120С (у наріжних кімнатах нижче 140С) плата  за централізоване опалення не справляється.

4.2.3. Гарантувати безпечне користування Енергією за умови дотримання Споживачем умов Договору, Правил та Правил експлуатації.

4.2.4.   Ознайомити Споживача з нормами якості теплоносія.

5. ОБЛІК ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ

5.1. Облік споживання Енергії проводиться виключно за Приладами. Розрахунковий метод застосовується тільки при тимчасовому підключенні терміном до 6 місяців.

5.2. Встановлення Приладів виконується організаціями, що мають відповідні ліцензії на межі балансової приналежності Мереж Виробника та Споживача, згідно із узгодженим Виробником проектом. У разі встановлення Приладів в іншому місці, до обсягів Енергії, визначеної за фактичними  показниками  Приладів,  додають-ся втрати Енергії на дільницях Мереж, що перебувають на балансі Споживача від межі балансової приналежності до місця встановлення Приладів.

5.3. Споживач, що має Прилади,  щомісячно з 26 по 31 число направляє свого представника у відділ договірної роботи та реалізації теплової енергії Виробника за адресою: вул. Б. Хмельницького, 59а для по-дання письмового звіту про фактичне споживання Енергії за розрахунковий місяць.

У разі неподання звіту про фактичне споживання Енергії за розрахунковий період по Приладах у вказаний термін, Виробник проводить розрахунок за використану Енергію розрахунковим методом згідно годинних  теплових навантажень.

5.4. Межа балансової та експлуатаційної відповідальності  сторін оформляється актом розподілу меж обслуговування.

5.5. При відсутності Приладів або виході їх з ладу - кількість спожитої Енергії визначається Виробни-ком, як виняток, розрахунковим способом (згідно теплових навантажень).

У випадку, коли прилад обліку до виходу з ладу показував більше теплове навантаження, ніж передбачене Договором, розрахунок проводиться з врахуванням показників Приладів за попередній період.

6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

6.1. Виробник  несе відповідальність за забезпечення Енергією об'єктів Споживача в обсягах згідно з п.  2.1. Договору, при виконанні Споживачем своїх зобов'язань за цим Договором.

6.2. Виробник не несе відповідальності перед Споживачем за заниження значень  параметрів теплоносія та відпуск кількості Енергії в обсягах менших, ніж обумовлено Договором, якщо вони спричинені діями пер-соналу  Споживача або умовами обмеження  або  припинення  подачі Енергії, передбаченими  Договором.

6.3. Споживач несе відповідальність за:

6.3.1. Споживання Енергії без дозволу Виробника або понад встановлені договором максимальні погодинні навантаження за кожним з видів споживання - штраф у розмірі 5-кратної вартості Енергії, спожитої із зазначеними порушеннями.

6.3.2. Зрив, пошкодження пломб, установлених Виробником - штраф у розмірі 25%  вартості Енергії, спожитої в попередньому розрахунковому періоді.

6.3.3. Недбале  зберігання своїх Приладів, порушення їх нормальної роботи та невиконання ремонту.

6.3.4. Недостовірність показників Приладів, іншої інформації, необхідної для виконання умов Договору - штраф у розмірі 5% вартості теплоенергії, спожитої в попередньому розрахунковому періоді.

6.3.5. За перешкоджання або недопущення до Системи та на територію підприємства, установи, тощо для доступу до Системи, працівників Виробника при виконанні ними службових  обов'язків - штрафу  у розмірі 5 % вартості Енергії спожитої в попередньому періоді.

6.3.6. За споживання Енергії без дозволу Виробника понад встановлені договором максимальні теплові навантаження за кожним параметром теплоносія та джерелом Постачання - штраф у розмірі 5-кратної вартості Енергії, спожитої понад встановлені договором максимальні годинні навантаження.

6.3.7  За самовільне підключення Систем чи підключення їх перед приладами обліку –штраф у розмірі 5-кратної вартості Енергії спожитої такими системами.

7.  ПОРЯДОК  РОЗРАХУНКІВ

7.1. Плата за Енергію справляється:

а) за наявності Приладів за їх показами згідно з п. 10-13 Правил послуг ;

б) за тарифами для населення –для розрахунків за опалення житлових приміщень та місць загального користування та підігрів води (постачання гарячої води) мешканцям;

в) за тарифами для юридичних осіб –за опалення приміщень, що займають юридичні особи та за піді-грів води (постачання гарячої води) юридичним особам.

7.2. Розрахунки за спожиту Енергію проводяться у грошовій формі згідно тарифів встановлених п. 7.1. Договору. Розрахунковим періодом є календарний місяць.

7.3. Сума передоплати за Енергію визначається у відповідності з очікуваним її споживанням в наступному розрахунковому періоді і становить не менше 80% місячної вартості.

7.4. Оплата послуг здійснюється Споживачем на підставі виставлених Виробником рахунків-фактур та в ромірі суми, вказаної в цих рахунках :

а) з платежів поточного розрахункового періоду - в 5-денний термін після дати одержання рахунку-фактури.

б) з платежів передоплати з 1-го до 5-го числа поточного розрахункового періоду.

7.5. У разі несплати в терміни, обумовлені цим Договором, Сторони керуються умовами Договору, вимогами Правил, в частині припинення подачі Енергії, а на суми невиконаного зобов'язання нараховується пеня в розмірі 0,1% за кожний день прострочення до дня фактичної оплати. Сума нарахованої пені включається в наступний платіжний документ.

Перераховані Споживачем суми направляються для зарахування належного платежу  наступним чи-ном: послідовно погашається сума заборгованості попереднього періоду, пеня за цей період, далі платіж за наступний період, пеня на цю заборгованість і т.д. Тільки після повного погашення суми попереднього боргу перераховані кошти зараховуються за поточний розрахунковий період.

8. ПОРЯДОК ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

8.1. Розбіжності та спори між сторонами, пов'язані з виконанням, зміною та розірванням цього Договору, вирішуються у порядку встановленому чинним законодавством України.

9. ДІЯ ОБСТАВИН НЕПЕРЕБОРНОЇ СИЛИ

9.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання своїх зобов'язань, якщо воно є результатом дії обставин непереборної сили. Термін виконання зобов'язань за цим Догові-ром у такому разі відкладається на період існування таких обставин.

9.2. Сторона, для якої виконання зобов'язань стало неможливим внаслідок дії обставин непереборної сили, повинна негайно, не пізніше п'яти календарних днів, письмово повідомити іншу сторону про початок, можливий термін дії та про припинення дії таких обставин.

10. ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ

10.1. Цей Договір укладається на термін до 31 грудня 2006 р. і набуває чинності з моменту вступу рішення в законну силу та вважається щорічно продовженим, якщо за місяць до закінчення терміну не буде заявлено однією із Сторін про відмову від цього Договору або його перегляд.

10.2. Сторони зобов'язуються письмово своєчасно повідомляти про всі  зміни реквізитів.

У разі  зміни організаційної структури або реорганізації Споживача, які супроводжуються розділен-ням або приєднанням майна, розділенням або злиттям юридичних осіб, Споживач зобов'язується пись-мово повідомити про це Виробника для внесення змін до умов цього Договору в 5-тиденний термін з дня реєстрації змін.

10.3. Припинення дії Договору не звільняє Споживача від обов'язку повної оплати за використану Енергію.

11. ІНШІ  УМОВИ

11.1. Ні одна із Сторін не може безпідставно відмовитися від підписання актів, що складаються в не обхідних випадках.

У разі відмови від підписання акту, він є належним, якщо інша Сторона для його оформлення і підпи-сання залучила третю особу,  яка незацікавлена і компетентна у питанні, що є причиною складання акту.

11.2. Сторони дають взаємну згоду в подальшому при підписанні договорів, угод та інших актів між цими ж Сторонами на використання факсимільного відтворення підпису за допомогою засобів механічного або іншого копіювання.

11.3 . Для постійного зв'язку з Виробником та узгодження всіх питань, пов'язаних з виконанням умов цього Договору, Споживач призначає свого відповідального за теплове господарство в особі  Марковського П.М.., контактний телефон –6-22-81;

                        (посада, прізвище та ініціали)

Контактні телефони Виробника: факс 6-35-11; щодо укладення і зміни Договору та звітності за спожиту Енергію - 6-05-09;  щодо  постачання  Енергії –                      ; по розрахунках за спожиту Енергію

6-04-44..

11.4. Споживач несе відповідальність за технічний стан, обслуговування і експлуатацію, у відповід-ності із вимогами Правил експлуатації, Систем, які перебувають у межах його балансової належності (експлуатаційної відповідальності), а також за збереження споруд, комунікацій, Мереж, Систем і систем підігріву води (гарячого водопостачання), які розташовані на його території, в його будівлях, спорудах, приміщеннях, тощо, але належать Виробнику, субспоживачу, іншим юридичним чи фізичним особам.

11.5. При проведенні розрахунків за Енергію, спожиту за період до 01.01.2006 р., Виробник вираховує із загальної вартості Енергії, спожитої об'єктами Споживача, вартість Енергії, яку ма-ють оплатити Виробнику споживачі Енергії –фізичні особи, що проживають у житлових бу-динках Споживача і мають укладені із Виробником “Договори про надання населенню послуг центрального опалення та гарячого водопостачання”, що чинні на дату укладення даного Дого-вору.

12. РЕКВІЗИТИ  СТОРІН

ВИРОБНИК                                                                                                             СПОЖИВАЧ  

ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго»ЖБК  №19

м. Івано-Франківськ , вул. Б. Хмельницького, 59а,код ЗКПО 03346058, п/р № 26006022901 в Івано-Франківській філії ВАТ «Кредобанк »,МФО 336161, Інд. подат. № 034460509156,№ свід. плат. ПДВ 12847708 м.Ів-Франківськ,вул.Г.Хоткевича,75а к-с2 кв 35код ЗКПО 22188671Інд. подат. № № свід. плат. ПДВ п/р № 2600730011552 МФО 336019 УСБ

                                                  

Стягнути з відповідача - Житлово-будівельного кооперативу № 19, м. Івано-Франківськ, вул. Хоткевича, 75а, корп. 2, кв. 35 на користь позивача - Державного міського підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" 76007 м. Івано–Франківськ,  вул. Б.Хмельницького, 59А  - 85грн. витрат по сплаті державного мита  та 118грн. витрат на інформаційно-технічне  забезпечення судового процесу.

Наказ суду видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його  підписання .

 

Суддя                                                                             Фрич Марія Миколаївна

                                                                                                   рішення підписане 26.09.06

Виготовлено в "Діловодстві"

Кучер Н.М.

Дата ухвалення рішення19.09.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу160687
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/80

Рішення від 12.06.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 28.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

Ухвала від 13.05.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Судовий наказ від 13.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Судовий наказ від 13.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 01.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 14.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Такмаков Ю.В.*

Ухвала від 08.07.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 15.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні