Ухвала
від 14.06.2011 по справі 19/5007/12-б/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан П утятинський, 3/65, '481-620

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

"14" червня 2011 р. № 19/5007/12-Б/11

Суддя Макаревич В.А., розгля нувши

заяву Приватного підприє мства Фірма "Санітас" (м.Житоми р)

до Комунального підприємс тва "Аптека №6" (м.Житомир)

про визнання банкрутом

Заяву про порушення спр ави про банкрутство Комуналь ного підприємства "Аптека №6" ( м. Житомир) подано з дотриманн ям вимог ст.ст. 6-8 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" (далі - Зако н) та Господарського процесу ального кодексу України.

Відповідно до частини 1 с т. 11 Закону, суддя, прийнявши за яву про порушення справи про банкрутство, не пізніше ніж н а п'ятий день з дня її надходже ння виносить і направляє сто ронам та державному органу з питань банкрутства ухвалу п ро порушення провадження у с праві про банкрутство, в якій вказується про прийняття за яви до розгляду, про введення процедури розпорядження май ном боржника, призначення ро зпорядника майна, дату прове дення підготовчого засіданн я суду, яке має відбутися не пі зніше ніж на тридцятий день з дня прийняття заяви про пору шення справи про банкрутство , якщо інше не передбачено цим Законом, введення мораторію на задоволення вимог кредит орів.

Суд вважає за необхідне зазначити, що згідно п.6 Поста нови Пленуму Верховного суду України від 18.12.2009р. №15 "Про судов у практику в справах про банк рутство", провадження у справ і про банкрутство комунальни х унітарних підприємств, що є об'єктами комунальної власн ості, стосовно яких на пленар ному засіданні відповідної р ади органів місцевого самовр ядування прийнято рішення пр о заборону їх банкрутства, пі длягає припиненню на підстав і п. 1-1 ч.1 ст. 80 ГПК України, ч. 8 ст. 5, с т. 40 Закону в їх системному роз умінні.

Якщо при прийнятті заяв и про порушення справи про ба нкрутство призначити розпор ядника майна неможливо, розп орядник майна призначається у підготовчому засіданні.

Частина 1. ст. 13 Закону пер едбачає, що з метою забезпече ння майнових інтересів креди торів в ухвалі господарськог о суду про порушення провадж ення у справі про банкрутств о або в ухвалі, прийнятій на пі дготовчому засіданні, вказує ться про введення процедури розпорядження майном боржни ка і призначається розпорядн ик майна у порядку, встановле ному цим Законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 Зак ону, розпорядник майна призн ачається господарським судо м із числа осіб, зареєстрован их державним органом з питан ь банкрутства як арбітражні керуючі, відомості про яких н адаються в установленому пор ядку Вищому господарському с уду України.

Право запропонувати ка ндидатуру розпорядника майн а належить ініціюючому кред итору.

Як вбачається з матері алів заяви про порушення про вадження у справі про банкру тство ініціюючим кредитором не запропонована кандидатур а арбітражного керуючого на призначення розпорядником м айна по справі.

Разом з тим, 14.06.2011р. до гос подарського суду Житомирськ ої області від арбітражного керуючого Шведюк Л.П. надійшл а заява № 19 від 10.06.2011р., у якій арбі тражний керуючий просить при значити її розпорядником май на по даній справі.

Розглянувши подані ма теріали на призначення її ро зпорядником майна, в тому чис лі, заяву на призначення розп орядником майна та доказ ная вності ліцензії серія НОМ ЕР_1 від 09.06.2009р., оцінивши в сук упності всі подані докази, су д приходить до висновку про м ожливість призначення Швед юк Л.П. розпорядником майна по даній справі.

Відповідно до статті 4-1 ГПК України господарські су ди розглядають справи про ба нкрутство у порядку позовног о провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням о собливостей, встановлених За коном .

Відповідно до ст. 12 Зако ну господарський суд має пра во за клопотанням сторін або учасників провадження у спр аві про банкрутство чи за сво єю ініціативою вжити заходів щодо забезпечення вимог кре диторів, в тому числі, визначе них статтею 67 ГПК України.

Господарський суд, розг лянувши подані ініціюючим кр едитором докази, вважає за не обхідне вжити заходи щодо за безпечення вимог кредиторів шляхом заборони посадовим о собам боржника та власникам його майна, а також податкові й інспекції за місцем знаход ження боржника вчиняти будь- які дії, спрямовані на відчуж ення належного підприємству майна, в тому числі і того, що з находиться у податковій заст аві, реорганізацію чи ліквід ацію юридичної особи боржник а, створення юридичних осіб а бо прийняття рішення про уча сть в інших юридичних особах , створення філій і представн ицтв, а також зупинити стягне ння на підставі виконавчих д окументів або інших документ ів, за якими стягнення здійсн юється у безспірному порядку .

При вжитті заходу щодо забезпечення грошових вимог кредиторів як зупинення вик онавчого провадження господ арський суд враховує положен ня Постанови Пленуму ВСУ від 18.12.2009 року № 15 "Про судову практи ку в справах про банкрутство ".

На підставі п. 8 ст. 37 Зако ну України "Про виконавче про вадження", ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців" та керуючись ст . 67 ГПК України, ст.ст. 6-8,11-13 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", гос подарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву до розгл яду.

2. Порушити провадження у сп раві про банкрутство Комунал ьного підприємства "Аптека № 6" (10014, м. Житомир, вул. Київська, 19/2, ідентифікаційний код 20424883).

3. Ввести процедуру розпоряд ження майном Комунального пі дприємства "Аптека №6" ( м. Житом ир) строком на шість місяців до 14.12.2011 року.

4. Призначити розпорядником майна Комунального підприєм ства "Аптека №6" ( м. Житомир) арб ітражного керуючого Шведюк Л юдмилу Петрівну, що має ліцен зію НОМЕР_1 від 09.06.2009р. та меш кає за адресою: АДРЕСА_1, ід ентифікаційний код НОМЕР_2 .

5. Розгляд справи призначити у підготовчому засіданні на "07" липня 2011 р. о 14:30.

Засідання відбудеться у пр иміщенні господарського суд у за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в кімнаті № 409.

6. Заявнику Приватному підпр иємству Фірма "Санітас" надат и господарському суду:

- оригінали документів, пода ні в обґрунтування заявлених вимог у копіях;

- довідку органу державної в иконавчої служби про розмір боргу за наказом №17/1136 від 02.06.2010р., видану напередодні дати під готовчого засідання;

- надати докази не прийняття рішення Житомирською місько ю радою про не застосування п оложень Закону "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том" стосовно боржника - Комун ального підприємства "Аптека №6", станом на день підготовчо го засідання.

7. Боржнику - Комунальному пі дприємству "Аптека №6" надати г осподарському суду відзив на заяву про порушення справи, я кий повинен містити:

- наявні у боржника заперече ння щодо вимог заявника;

- загальну суму заборговано сті боржника перед кредитора ми, у тому числі по заробітній платі працівникам підприємс тва, а також заборгованості п о податках і зборах;

- відомості про наявне у під приємства майно (майнові пра ва, цінні папери, в тому числі - довідки БТІ, Державтоінспек ції, Держкомзему, Держтехнаг ляду);

- відомості про кредиторськ у та дебіторську заборговані сть;

- відомості про назви та пош тові адреси обслуговуючих пі дприємство банківських уста нов;

- оригінал Статуту Комуналь ному підприємству "Аптека №6" ( належним чином завірену коп ію - до матеріалів справи);

- оригінал довідки про включ ення підприємства до ЄДРПОУ станом на дату підготовчого засідання (належним чином за вірену копію - до матеріалів с прави);

- оригінал Свідоцтва про дер жавну реєстрацію єдиного зра зка, видане відповідно до Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців".

8. Розпоряднику майна Шведюк Л.П. забезпечити виконання по вноважень розпорядника майн а згідно вимог Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" та вивчити стан справ на підприємстві б оржника, підготувати довідку про заборгованість по зароб ітній платі з вказівкою фізи чних осіб, суми заборгованос ті та періоду за який утворил ась. Подати погоджений з борж ником висновок щодо перспект ив подальшого розгляду справ и та погашення заборгованост і по заробітній платі. Довідк у про майновий стан боржника з вказівкою балансової варт ості майна та місце його знах одження.

9. Ввести мораторій на задов олення вимог кредиторів відп овідно до ст. 12 Закону України " Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом".

10. З метою забезпечення грош ових вимог кредиторів:

а) заборонити посадовим осо бам боржника та власникам йо го майна, а також податковій і нспекції за місцем знаходжен ня боржника вчиняти будь-які дії, спрямовані на відчуженн я належного підприємству май на, в тому числі і того що знах одиться у податковій заставі ;

б) заборонити посадовим осо бам боржника та власникам йо го майна реорганізацію чи лі квідацію юридичної особи; ст ворення юридичних осіб або п рийняття рішення про участь в інших юридичних особах; ств орення філій і представництв ;

в) зупинити виконавче прова дження по стягненню з боржни ка заборгованості на підстав і виконавчих документів або інших документів, за яким стя гнення здійснюється безспір ному порядку.

11. Богунському ВДВС Житомир ського міського управління ю стиції надіслати на адресу с уду не пізніше дати проведен ня підготовчого засідання су ду копії постанов про зупине ння виконавчих проваджень за вимогами до боржника на які п оширюється дія мораторію.

12. ДПІ у м. Житомирі районі зв ільнити майнові активи боржн ика Комунального підприємст ва "Аптека №6" з податкової зас тави.

13. Головному управлінню ста тистики в Житомирській облас ті надіслати довідку про вкл ючення до ЄДРПОУ Комунальног о підприємства "Аптека №6" ( код 20424883).

14. Державному реєстратору Ж итомирської міської ради над іслати на адресу господарськ ого суду довідку з ЄДР про вне сення відомостей про судове рішення про порушення прова дження у справі про банкрутс тво згідно запиту.

15. Викликати в судове засіда ння розпорядника майна Шведю к Л.П., уповноважених представ ників заявника та боржника з документами , що посвідчують особу та підтверджують повн оваження .

Суддя Макаревич В.А.

1 - у справу;

2 -заявнику (рек. з повідомлен ням),

3 - боржнику (рек. з повідомлен ням),

4- Житомир. облас. сектор з пит ань банкрут.

5 - Богунському ВДВС Житомир ського МУЮ (рек. з повідомлен.)

6 - державному реєстратору Ж итомирської міської ради раз ом із запитом -( рек. з повідомл .)

7- Головному управлінню ста тистики в Житомирській облас ті (рек. з повідомл.)

8 - ДПІ у м. Житомирі (рек. з пові домл.),

9 - Житомирській міській рад і ( рек. з повідомленням)

10 - розпоряднику майна Шведю к Л.П.

Дата ухвалення рішення14.06.2011
Оприлюднено22.06.2011
Номер документу16284277
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/5007/12-б/11

Ухвала від 24.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 12.04.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 13.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні