Постанова
від 24.03.2011 по справі 4-226/11
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

4-226/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.03.2011 Суддя Подільськог о районного суду м. Києва Войт енко Т.В., при секретарі - Вол ошину В.М., за участю прокурора - Живіло В.В., розглянувши у в ідкритому судовому засіданн і подання слідчого СВ Податк ової міліції ДПІ у Подільськ ому районі міста Києва капіт ана Собка С.Л. про проведе ння у приміщенні ТОВ «Трансб удсервіс» за адресою: м.Київ, в ул. Городецького, 11-Б виїмки фі нансово-господарських та бух галтерських документів, що с тосуються взаємовідносин з П П «Стилет-Юг», -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Податкової міл іції ДПІ у Подільському райо ні міста Києва капітан Собк о С.Л. за згодою заступника п рокурора Подільського райо ну м.Києва М.І. Мельниченка , вніс до суду подання про про ведення у приміщенні ТОВ «Тр ансбудсервіс» за адресою: м.К иїв, вул. Городецького, 11-Б виїм ки фінансово-господарських т а бухгалтерських документів , що стосуються взаємовіднос ин з ПП «Стилет-Юг».

Подання обґрунтоване тим, щ о в провадженні СВ ПМ ДПІ у Под ільському районі м.Києва роз слідується кримінальна спра ва №77-00186, порушена 15.11.2007 СВ ПМ ДПА у м. Києві за фактом фіктивного підприємництва ТОВ «Лугансь к - Індустріал ХХІ Вік», ТОВ « Фірон», ТОВ «Анчоус плюс», ТОВ «Захід Інтеграція», вчинено го невстановленими слідство м особами, за фактом підробки та використання невстановле ними особами документів ТОВ «Транспортно - промислова к омпанія», ТОВ «Сайвік», ТОВ «Л егат-М», ТОВ «Виробничо-комер ційна компанія «ДВМ» та ПП «Н іка і Компанія», тобто за озна ками злочинів, передбачених ст. ст. 205 ч.2, 358 ч.1, ч.3 КК України.

В ході досудового слідства встановлено, що невстановле ні особи, які діяли від імені Т ОВ «Легат-М», ТОВ «Виробничо-к омерційна компанія «ДВМ» та ПП «Ніка і Компанія» в період з грудня 2010 року по січень 2011 ро ку внесли до офіційних докум ентів (податкових декларацій з податку на додану вартість та 5 додатку до декларації з П ДВ «Розшифровка податкових з обов' язань та податкового к редиту в розрізі контрагенті в») завідомо неправдиві відо мості та використали їх у сво їй злочинній діяльності з ме тою надання послуг ПП «Стиле т-Юг» (код ЄДРПОУ 37048886), ПП «Альте кс-Юг», ПП «Агропрайд» та інши м підприємствам України по м інімізації своїх податкових зобов' язань.

За результатами проведено ї контрольно-ревізійної робо ти співробітниками ДПІ у Под ільському районі м. Києва скл адено висновки №3/23-404/32594607 від 04.02.2011 по ТОВ «Легат-М», №2/23-618/36632352 від 04.02.20 11 по ПП «Ніка і Компанія» та №4/2 3-404/34482339 від 04.02.2011 по ТОВ «Виробничо -комерційна компанія «ДВМ», в ідповідно до яких встановлен о, що господарські операції щ одо придбання зазначеними пі дприємствами товарів (робіт, послуг) у контрагентів-поста чальників ПП «Стилет Юг», ПП « Альтекс-Юг», ПП «Агропрайд» т а його продажу не підтверджу ється з урахуванням реальног о часу здійснення операції, м ісцезнаходження майна, наявн ості трудових, виробничо-скл адських приміщень та іншого майна, які економічно необхі дні для здійснення господарс ьких операцій. Тому, з боку ПП «Стилет Юг», ПП «Альтекс-Юг», П П «Агропрайд» вбачається нез аконне формування податково го кредиту по взаємовідносин ам із ТОВ «Легат-М», ТОВ «Вироб ничо-комерційна компанія «ДВ М» та ПП «Ніка і Компанія».

Свідоцтва платника податк у на додану вартість ТОВ «Лег ат-М», ТОВ «Виробничо-комерці йна компанія «ДВМ» та ПП «Нік а і Компанія» скасовані ДПІ у Подільському районі м. Києва в грудні 2010 року, у зв' язку з н еподанням ними податкової зв ітності, що свідчить про неза конне формування податковог о кредиту підприємствами-кон трагентами.

В ході досудового слідства встановлено, що невстановле ні особи використовуючи рекв ізити та печатки ТОВ «Легат-М », ТОВ «Виробничо-комерційна компанія «ДВМ» та ПП «Ніка і К омпанія» створили видимість проведення фінансово-господ арських операцій за результа тами яких, незаконно сформув али податковий кредит ряду С ПД, які зареєстровані в м. Києв і на загальну суму близько 58 м лн. гривень (ПДВ), в тому числі П П «Стилет-Юг» (код ЄДРПОУ 37048886, п ідприємства 1-го ланцюга), яке зареєстроване в м. Херсоні .

В ході подальшого досудово го слідства встановлено, що П П «Стилет-Юг», в свою чергу, за рахунок створення видимості проведення фінансово-господ арських операцій, незаконно сформувало податковий креди т в сумі 2 946 634 грн. ТОВ «БК «Тран сбудсервіс» (код ЄДРПОУ 36927492, 2-и й ланцюг), яке зареєстроване в ДПІ у Печерському районі м. Ки єва.

Постановою від 15 березня 2011 р . ст.слідчим з ОВС СВ ПМ ДПА у Хе рсонській області порушено к римінальну справу по факту с коєння невстановленими особ ами фіктивного підприємницт ва ПП «Стилет-Юг», що заподіял о велику матеріальну шкоду д ержаві, за ознаками злочину, п ередбаченого ч.2 ст. 205 КК Україн и.

За таких обставин по кримін альній справі виникла необхі дність у дослідженні докумен тів, які свідчать про взаємов ідносини між ТОВ «БК «Трансб удсервіс» (код ЄДРПОУ 36927492) та ПП «Стилет-Юг» (код ЄДРПОУ 37048886), що стало підставою для звернен ня до суду з даним поданням пр о проведення виїмки документ ів у службових осіб ТОВ «БК «Т рансбудсервіс».

В судовому засіданні слідч ий подання підтримав, прокур ор також просив подання задо вольнити з викладених у ньом у підстав.

Вивчивши подання, матеріал и кримінальної справи, вислу хавши слідчого, прокурора, вв ажаю, що подання підлягає зад оволенню з наступних підстав .

З матеріалів подання вбача ється, що грошові кошти перер аховані ТОВ «БК «Трансбудсер віс» в адресу ПП «Стилет-Юг», в подальшому перераховувалис ь на рахунки підприємств, які мають ознаки фіктивності ТО В «Легат-М», ТОВ «Виробничо-ко мерційна компанія «ДВМ» та П П «Ніка і Компанія», а тому фін ансово-господарські та бухга лтерські документи, що свідч ать про взаємовідносини між зазначеними підприємствами являються джерелом доказів по кримінальній справі, а вза ємовідносини між ТОВ «БК «Тр ансбудсервіс» та ПП «Стилет- Юг» є предметом дослідження під час проведення досудовог о слідства.

Відповідно до ч. 4 ст. 178 КПК Укр аїни виїмка оригіналів перви нних фінансово-господарськи х та/або бухгалтерських доку ментів проводиться лише за в мотивованою постановою судд і.

На підставі викладеного та керуючись ст. 178 КПК України, пр ихожу до висновку про можлив ість задоволення подання про проведення виїмки документі в у службових осіб ТОВ «БК «Тр ансбудсервіс», які стосуютьс я фінансово-господарських вз аємовідносин з ПП «Стилет-Юг » (код ЄДРПОУ 37048886), а саме: догово рів з додатками, актів прийом у-передачі, податкових накла дних, видаткових накладних, п латіжних документів, товарот ранспортних накладних та дод атків до них, документів лист ування між підприємствами, а ктів звірок, журналів-ордері в, банківських виписок, книги реєстрації податкових накла дних, реєстрів отриманих под аткових накладних, оборотно- сальдових відомостей, книги реєстрації довіреностей, дан их аналітично обліку за весь період фінансово-господарсь ких взаємовідносин.

Керуючись ст. 178 КПК України , -

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнит и.

Провести виїмку у слу жбових осіб ТОВ «БК «Трансбу дсервіс» (код ЄДРПОУ 36927492) за адр есою: м. Київ, вул. Городецьког о 11-Б, оригіналів документів с тосовно фінансово-господарс ьких взаємовідносин з ПП «Ст илет-Юг» (код ЄДРПОУ 37048886), а саме : договорів з додатками, актів прийому-передачі, податкови х накладних, видаткових накл адних, платіжних документів, товаротранспортних накладн их та додатків до них, докумен тів листування між підприємс твами, актів звірок, журналів -ордерів, банківських виписо к, книги реєстрації податков их накладних, реєстрів отрим аних податкових накладних, о боротно-сальдових відомосте й, книги реєстрації довірено стей, даних аналітично облік у за весь період фінансово-го сподарських взаємовідносин .

Постанова оскарженню не пі длягає.

СУДДЯ Войтенко Т. В.

Дата ухвалення рішення24.03.2011
Оприлюднено02.07.2011
Номер документу16398777
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-226/11

Постанова від 17.10.2011

Кримінальне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Пантелєєв Д. Г.

Постанова від 23.08.2011

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Ледньова Т. В.

Постанова від 23.02.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Педенко А. М.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Федорова Л. П.

Постанова від 23.06.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Алтунін О. В.

Постанова від 15.06.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Ковтуненко О. В.

Постанова від 27.12.2011

Кримінальне

Генічеський районний суд Херсонської області

Хоменко В. Г.

Постанова від 22.06.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Артемова Л. Г.

Постанова від 13.05.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Кічинська О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні