Ухвала
від 16.06.2011 по справі 2а-0870/4674/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

16 червня 2011 року Справа № 2а-0870/4674/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Чернова Ж.М., перевіривши ма теріали адміністративного п озову за позовною

заявою: Державної податков ої інспекції у Заводському р айоні, м.Запоріжжя

до: Товариства з обмеже ною відповідальністю «Етало н-Січ»

про: стягнення коштів з а податковим боргом

на виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

15.06.2011 до Запорізького о кружного адміністративного суду надійшов адміністратив ний позов Державної податков ої інспекції у Заводському р айоні, м.Запоріжжя до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Еталон-Січ» в якому поз ивач стягнути з відповідача суму податкового боргу у сум і 2 550 грн.

Судом встановлено, що позов на заява не відповідає вимог ам ст.106 КАС України, виходячи з наступного:

Згідно із ч.3 ст.106 КАС України , до позову додаються її копії та копії всіх документів, що п риєднуються до неї, в данному випадку позовна заява місти ть перелік додатків, що приєд нуються до неї, одним із пунк тів цього переліку зазначен ий документ «підтвердження повноважень особи, яка підпи сала позов»», але в матеріала х справи вказаний документ в ідсутній, про що канцелярією Запорізького окружного адмі ністративного суду складено акт від 15.06.2011 та направлено на а дресу позивача.

Відповідно до ч. 7 ст. 56 КАС Укр аїни законним представником органу, підприємства, устано ви, організації в суді є його к ерівник чи інша особа, уповно важена законом, положенням, с татутом.

Як вбачається із змісту поз овної заяви позивача, особою , яка підписала позов є викону ючий обов' язки начальника Д ержавної податкової інспекц ії у Заводському районі - В.І.Жеребко.

Частиною 2 ст.58 КАС України пе редбачено, що повноваження з аконних представників підт верджуються документами, які стверджують займану ними по саду.

Позивачем не додано до мате ріалів позовної заяви докази на підтвердження повноважен ь особи, що підписала позов.

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС Укр аїни суддя, встановивши, що по зовну заяву подано без додер жання вимог, встановлених ст аттею 106 цього Кодексу, постан овляє ухвалу про залишення п озовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позов ної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, дост атній для усунення недоліків .

З огляду на викладене, суд д ійшов висновку, що позовну за яву Державної податкової інс пекції у Заводському районі, м.Запоріжжя слід залишити бе з руху.

Згідно ч.2, ч.6 ст.108 КАС України , якщо позивач усунув недолік и позовної заяви у строк, вста новлений судом, вона вважаєт ься поданою у день первинног о її подання до адміністрати вного суду.

Керуючись ч.1, ч.2, ч.3 ст.106, ч.1 ст.108 Кодексу адміністративного с удочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державн ої податкової інспекції у За водському районі, м.Запоріжж я до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Еталон-Січ » про стягнення коштів за под атковим боргом - залишити б ез руху.

Надати позивачу строк для у сунення недоліків позовної з аяви до 07 липня 2011 року. Роз' яс нити позивачу, що для усуненн я недоліків позову необхідн о надати до суду докази на під твердження повноважень особ и, що підписала позов.

У разі невиконання вимог ці єї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде п овернута заявникові.

Копію цієї ухвали над іслати позивачу.

Ухвала набирає законної с или після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у вст ановлені строки. У разі подан ня апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасов ано, набирає законної сили пі сля повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті а пеляційного провадження або набрання законної сили ріше нням за наслідками апеляційн ого провадження.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5-денний строк з дн я проголошення ухвали (якщо у хвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржу є, то в 5-денний строк з дня отри мання цією особою копії ухва ли) апеляційної скарги, з пода чею її копії відповідно до кі лькості осіб, які беруть учас ть у справі.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Ж .М.Чернова

07 липня 2011 року

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.06.2011
Оприлюднено24.06.2011
Номер документу16405149
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/4674/11

Постанова від 31.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 08.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 16.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні