Ухвала
від 17.06.2011 по справі 2а-3355/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.1

Ухвала

17 червня 2011 року Справа № 2а-3355/11/1270

Луганський окружний адміністративний суд

у складі:

судді Горпенюк О.А.

при секретарі Колесніковій Я.А.

за участю сторін:

прокурор - заявник: Городенко К.О. (посвідчення № 163

представник позивача : ОСОБА_2 (доруч. від 04.01.2011 № 3/07-09)

представники відпові дача: Пащенко М.М . (наказ по призначення № 1)

ОСОБА_4 (НОМЕР_1 від 06.03.2002)

розглянувши заяву Приватн ого підприємства «Нікафарм» про розстрочення виконання судового рішення за адмініст ративним позовом Прокурора К ам' янобрідського району м. Луганська в інтересах держав и в особі управління Пенсійн ого фонду України в Кам' яно брідському районі м. Лугансь ка до Приватного підприємств а «Нікафарм» про стягнення з аборгованості в сумі 7159,45 грн., -

ВСТАНОВИВ:

10 червня 2011 року Приватним пі дприємством «Нікафарм» пода но до Луганського окружного адміністративного суду заяв у про розстрочення виконання постанови Луганського окруж ного адміністративного суду від 19.05.2011 у справі № 2а-3355/11/1270 за адм іністративним позовом Проку рора Кам' янобрідського рай ону м.Луганська в інтересах д ержави в особі управління Пе нсійного фонду України в Кам ' янобрідському районі м. Лу ганська до Приватного підпри ємства «Нікафарм» про стягн ення заборгованості в сумі 71 59,45 грн.

Заяву обґрунтовано тим, що п ідприємство має тяжке фінанс ове становище, кредити в банк у та відсутні засоби на рахун ках в банку.

Позивач вважає, що обс тавини свідчать про складне фінансове становище ПП «Ніка фарм», що унеможливлює викон ання постанови Луганського о кружного адміністративного суду від 19.05.2011 в повному обсязі , у зв' язку з чим просить розс трочити виконання постанови Луганського окружного адмін істративного суду від 19.05.2011 у сп раві № 2а-3355/11/1270 за адміністратив ним позовом Прокурора Кам' я нобрідського району м. Луган ська в інтересах держави в ос обі управління Пенсійного фо нду України в Кам' янобрідсь кому районі м. Луганська до Пр иватного підприємства «Ніка фарм» про стягнення заборго ваності в сумі 7159,45 грн.

Прокурор - заявник у судов ому засіданні проти задоволе ння заяви про розстрочку спл ати заборгованості по страхо вим внескам не заперечував.

Представники позивача у су довому засіданні проти задов олення заяви про розстрочку сплати заборгованості по стр аховим внескам не заперечува в.

Представник відповідача у судовому засіданні просив з адовольнити заяву про розстр очку сплати заборгованості п о страховим внескам.

Постановою Луганського ок ружного адміністративного с уду від 19.05.2011 по справі № 2а-3355/11/1270 зв ернуто стягнення на активи П риватного підприємства «Нік афарм» в рахунок погашення з аборгованості у розмірі 7159,45 гр н. Постанова набрала законно ї сили.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 К АС України за наявності обст авин, що ускладнюють виконан ня судового рішення (відсутн ість коштів на рахунку, відсу тність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), де ржавний виконавець може звер нутися до адміністративного суду першої інстанції, незал ежно від того, суд якої інстан ції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із под анням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавч ого провадження - із заявою пр о відстрочення або розстроче ння виконання, зміну чи встан овлення способу і порядку ви конання судового рішення.

Відповідно до ст. 263 КАС України за наявності обстав ин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутніс ть коштів на рахунку, тощо) сто рона виконавчого провадженн я може звернутися до суду із з аявою про відстрочення або р озстрочення виконання рішен ня.

Позивач виконавчий л ист за Постановою Луганськог о окружного адміністративно го суду від 19.05.2011 по справі № 2а-3355/ 11/1270 не отримав, виконавче пров адження не відкрито, що є обов ' язковою умовою для звернен ня сторони виконавчого прова дження до суду з заявою про ро зстрочення виконання рішенн я суду.

Враховуючи вищевикла дене суд приходить до виснов ку, що не має підстав для зверн ення до суду з заявою про розс трочення виконання судового рішення - постанови Луганс ького окружного адміністрат ивного суду від 219.05.2011 по справі № 2а-3355/11/1270.

Керуючись ст. ст. 160, 165, 186, 25 4, 263 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

У задоволені заяви Пр иватного підприємства «Ніка фарм» про розстрочення викон ання судового рішення за адм іністративним позовом Проку рора Кам' янобрідського рай ону м. Луганська в інтересах д ержави в особі управління Пе нсійного фонду України в Кам ' янобрідському районі м. Лу ганська до Приватного підпри ємства «Нікафарм» про стягн ення заборгованості в сумі 71 59,45 грн. відмовити.

Ухвала набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано у встановл ений КАС України строк. Якщо б уло подано заяву про апеляці йне оскарження, але апеляцій на скарга не була подана у вст ановлений КАС України строк, ухвала набирає законної сил и після закінчення цього стр оку. У разі подання апеляційн ої скарги ухвала, якщо її не ск асовано, набирає законної си ли після закінчення апеляцій ного розгляду справи.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Про апеляційне оскарж ення спочатку подається заяв а. Обґрунтування мотивів оск арження і вимоги до суду апел яційної інстанції викладают ься в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються до Донецького апеля ційного адміністративного с уду через Луганський окружни й адміністративний суд. Копі я апеляційної скарги одночас но надсилається особою, яка ї ї подає, до суду апеляційної і нстанції.

Заява про апеляційне оск арження ухвали суду першої і нстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було пост ановлено без виклику особи, я ка її оскаржує, то строк подан ня заяви про апеляційне оска рження обчислюється з дня от римання нею копії ухвали. Апе ляційна скарга на ухвалу суд у першої інстанції подається протягом десяти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попередньог о подання заяви про апеляцій не оскарження, якщо скарга по дається у строк, встановлени й для подання заяви про апеля ційне оскарження.

Суддя О.А. Горпенюк

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.06.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16455828
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3355/11/1270

Ухвала від 17.06.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.А. Горпенюк

Постанова від 19.05.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.А. Горпенюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні