Ухвала
від 27.04.2011 по справі 5013/537/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кір овоградської області

УХВАЛА

"27" квітня 2011 р. Справ а № 5013/537/11

Господарський суд Кіров оградської області у складі судді Кабакової В.Г., розгляну вши у відкритому судовому за сіданні матеріали справи № 5013 /537/11

за позовом об'єднання співв ласників багатоквартирного будинку "Конєва 15", м. Кіровогра д

до відповідача: обслуговую чого кооперативу "Житлово-бу дівельний кооператив "Фіаніт ", м. Кіровоград

про зобов'язання вчинити пе вні дії

за участю представників:

від позивача - ОСОБА_1., до віреність від 04.04.2011 б/н,

від позивача - Колтко Ю.В., гол ова правління,

від відповідача - участі не брали,

ВСТАНОВИВ:

Об'єднання співвласників б агатоквартирного будинку "Ко нєва 15" звернулось до господар ського суду Кіровоградської області з позовною заявою ві д 08.04.2011 про зобов'язання обслуго вуючого кооперативу "Житлово -будівельний кооператив "Фіа ніт":

- передати на баланс об'єдна ння співвласників багатоква ртирного будинку "Конєва 15" жи тловий комплекс, що знаходит ься за адресою: вул. Маршала Ко нєва, 15, м. Кіровоград, та підпис ати акт приймання-передачі ж итлового комплексу з балансу на баланс у формі, що затвердж ена постановою Міністрів Укр аїни від 11.10.2002 № 1521;

- передати об'єднанню багато квартирного будинку "Конєва 15" технічну документацію на жи тловий комплекс, що знаходит ься за адресою: вул. Маршала Ко нєва, 15, м. Кіровоград: інвентар ні справи у кількості 2 шт., пла н земельної ділянки, на якій р озташований житловий компле кс, план прибудинкової терит орії; план забудови, акти прий мання житлового комплексу в експлуатацію та рішення Кіро воградського міськвиконком у про затвердження акта прий мання житлового комплексу ві д 06.12.1985 № 1145, від 03.07.1985 № 594, технічний п аспорт на житловий комплекс та земельну ділянку, плани кв артир, плани поверхів, плани п ідвалів та горищ, проектно-ко шторисну документацію та вик онавчі креслення на житловий комплекс, акт технічного ста ну житлового комплексу на мо мент приймання-передачі, пла ни (схеми) внутрішньобудинко вих мереж централізованого п остачання холодної та гарячо ї води, водовідведення, газо- т а електропостачання, централ ізованого опалення у житлово му комплексі, плани зовнішні х мереж, виконавчі креслення контурів заземлення, паспор ти ліфтового господарства, к ошториси, описи робіт з поточ ного та капітального ремонту , акти технічного огляду, журн али заявок мешканців житлово го комплексу, протоколи вимі ру опору ізоляції електромер еж, протоколи огляду системи вентиляції;

- передати об'єднанню багато квартирного будинку "Конєва 15" документи реєстраційного о бліку мешканців житлового ко мплексу, а також власників, сп іввласників окремих приміще нь житлового будинку, які у нь ому не мешкають: домові книги , переліки квартир та картки з а формою 16 на 216 квартир, ордери на отримання 216 квартир.

Ухвалою від 11.04.2011 господарськ им судом порушено провадженн я у справі за даним позовом, ро згляд справи призначено на 27.0 4.2011, від сторін витребувано нео бхідні для вирішення спору д окази.

Присутні представники поз ивача позовні вимоги підтрим али повністю, вимоги ухвали с уду виконали.

Відповідачем явку повнова жного представника в судове засідання не забезпечено, ви моги ухвали суду від 11.04.2011 не ви конано, витребувані документ и не подано.

Поряд з тим, відповідачем 26.04 .2011 подано до суду клопотання в ід 26.04.2011 про відкладення розгля ду даної справи, мотивоване з находженням голови правлінн я ЖБК "Фіаніт" на лікарняному т а, відповідно, неможливістю п рийняти участь у судовому за сіданні.

Вказане клопотання, врахов уючи зміст статті 22 Господарс ького процесуального кодекс у України та сприяючи сторон ам у здійсненні належних їм п рав, господарським судом зад овольняється.

Окрім того, відповідачем по дано до суду клопотання від 26. 04.2011 про зобов'язання позивача у справі направити на адресу ЖБК "Фіаніт" копії документів на 42 аркушах, які додані до поз овної заяви, оскільки їх нена діслання позбавило відповід ача можливості підготувати а ргументоване заперечення пр оти позову.

Господарський суд не вбача є достатніх підстав для задо волення вказаного клопотанн я з огляду на наступне.

Статтею 22 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и відповідачеві як стороні у справі надано право на ознай омлення з матеріалами справи та зняття з них необхідних ко пій.

Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний коопера тив "Фіаніт" як учасник судово го процесу у даній справі так ож не позбавлений такого пра ва.

Окрім того, стаття 56 Господа рського процесуального коде ксу України покладає на пози вача у справі обов'язок щодо н адіслання сторонам копії поз овної заяви та доданих до неї документів, якщо цих докумен тів у сторін немає.

При цьому, виходячи з наявни х матеріалів справи господар ський суд приходить до висно вку, що додатки до позову, окрі м установчих документів пози вача, повинні бути у наявност і у відповідача.

Поряд з тим, судом враховуєт ься той факт, що ухвалу про пор ушення провадження у даній с праві від 11.04.2011 відповідачем от римано 13.04.2011, що підтверджуєтьс я повідомленням про вручення поштового відправлення від 13.04.2011 № 02034031.

Відтак, відповідач мав дост атньо часу для ознайомлення з матеріалами справи № 5013/537/11 та підготовки власної позиції відносно заявлених позовних вимог.

За результатами судового з асідання у господарського су ду виникла необхідність витр ебування додаткових пояснен ь та доказів.

Неподання відповідачем ви требуваних судом документів та необхідність витребуванн я нових доказів унеможливлює вирішення даного спору в дан ому судовому засіданні та є п ідставою для відкладення роз гляду справи згідно пунктів 2, 3 статті 77 Господарського про цесуального кодексу України .

Керуючись статтями 77, 86 Госпо дарського процесуального ко дексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1.Відкласти розгляд справи до 10.05.2011 на 16:00.

2.Засідання відбудеться у пр иміщенні господарського суд у за адресою: м. Кіровогр ад, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, каб. № 323.

3.Зобов'язати сторін у строк до 06.05.2011 надати суду:

позивача: обґрунтувати нео бхідність витребування та на дати належні докази наявност і у відповідача: технічного п аспорту на земельну ділянку, проектно-кошторисної докуме нтації та виконавчих креслен ь на житловий комплекс, акт те хнічного стану житлового ком плексу на момент приймання-п ередачі, плани зовнішніх мер еж, виконавчі креслення конт урів заземлення, кошториси т а описи робіт з поточного та к апітального ремонту, акти те хнічного огляду, журнал заяв ок мешканців житлового компл ексу, протоколи виміру опору ізоляції електромереж; прот околи виміру опору ізоляції електромереж, протоколи огля ду системи вентиляції, ордер ів на 216 квартир або надати від повідні уточнення;

відповідача: відзив на позо вну заяву, його документальн е та нормативне обґрунтуванн я, та докази направлення відз иву на адресу позивача; доказ и державної реєстрації; дові дку (витяг, виписка) від держав ного реєстратора про знаходж ення відповідача в Єдиному д ержавному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців станом на теперішній ч ас; оригінали для огляду у суд овому засіданні, належним чи ном засвідчені копії - для дол учення до матеріалів справи) документів, зазначених у дру гому пункті прохальної части ни позовної заяви.

У разі неможливості забезп ечити явку повноважного пред ставника в судове засідання або подати витребувані докум енти - завчасно повідомити пр о це суд.

4.Звернути увагу відповідач а на положення статті 75 Господ арського процесуального код ексу України, якою передбаче но право господарського суду розглянути справу за наявни ми в ній матеріалами у випадк у, якщо відзив на позовну заяв у і витребувані господарськи м судом документи не подано.

5.Господарський суд звертає увагу сторін на те, що у разі н еподання витребуваних докум ентів суд вправі притягти ст орони до відповідальності, в становленої пунктом 5 статті 83 ГПК у вигляді стягнення штр афу, а також винести окрему ух валу, як це передбачено части ною першою статті 90 ГПК.

Крім того, в силу ст. 124 Консти туції України ухвали суду є о бов'язковими для виконання н а всій території України, а то му їх невиконання тягне пере дбачену законодавством відп овідальність, зокрема, кримі нальну по ст. 382 Кримінального кодексу України.

6.Примірники ухвали направи ти сторонам.

Суддя В.Г. Кабакова

Дата ухвалення рішення27.04.2011
Оприлюднено30.06.2011
Номер документу16470677
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання вчинити пе вні дії

Судовий реєстр по справі —5013/537/11

Ухвала від 30.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Рішення від 10.05.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 27.04.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні