Постанова
від 02.06.2011 по справі 6/125-10-4098
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГО СПОДАРСЬКИЙ СУД


П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" червня 2011 р. Справа № 6/125-10-4098

Одеський апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

Головуючого судді: Буді шевської Л.О.,

Суддів: Мишкіної М.А., Сид оренка М.В.,

при секретарі судовог о засідання Романів О.В.,

за участю представників сторін:

від позивача - ОСОБА_1 - за довіреністю,

від відповідача - не з' явився,

від третьої особи - О СОБА_2 - за довіреністю,

розглянувши у відкрито му судовому засіданні апеляц ійну скаргу Закритого акц іонерного товариства „Одесь кий автоскладальний завод”

на рішення господарськ ого суду Одеської області ві д 11 листопада 2010 року

по справі № 6/125-10-4098

за позовом Відкритого а кціонерного товариства „Киї в-Дніпровське міжгалузеве пі дприємство промислового зал ізничного транспорту”

до відповідача Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „Автозбірне виробництв о”

за участю третьої особи, як а не заявляє самостійних вим ог на предмет спору, на сторон і відповідача - Закрите акц іонерне товариство „Одеськи й автоскладальний завод”

про усунення перешкод в розпорядженні власним майн ом

встановив:

Рішенням господарськог о суду Одеської області від 11 листопада 2010року задоволено п озов відкритого акціонерног о товариства „Київ-Дніпровсь ке міжгалузеве підприємство промислового залізничного т ранспорту” до товариства з о бмеженою відповідальністю „ Автозбірне виробництво” про усунення перешкод в розпоря дженні майном - під' їзними залізничними коліями та вит ребування 385тонн металобрухт у:

Зобов' язано товариство з обмеженою відповідальністю „Автозбірне виробництво” ус унути перешкоди щодо розпоря дження майном Відкритого акц іонерного товариства „Київ-Д ніпровське міжгалузеве підп риємство промислового заліз ничного транспорту”, в особі Одеської філії ВАТ „Київ-Дні провське МППЗТ”, а саме: під' їзними залізничними коліями , загальною довжиною 3853 м., що ро зташовані на території ТОВ „ Автозбірне виробництво”.

Витребувано у товариства з обмеженою відповідальністю „Автозбірне виробництво” 385 т онн металобрухту на користь Відкритого акціонерного тов ариства „Київ-Дніпровське мі жгалузеве підприємство пром ислового залізничного транс порту”, в особі Одеської філі ї ВАТ „Київ-Дніпровське МППЗ Т” (

Стягнуто з товариства з обм еженою відповідальністю „Ав тозбірне виробництво” на кор исть відкритого акціонерног о товариства „Київ-Дніпровсь ке міжгалузеве підприємство промислового залізничного т ранспорту”, в особі Одеської філії ВАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ” 102 гривні витрат по дер жмиту та 236 гривень. витрат за І ТЗ судового процесу.

На вказане рішення господа рського суду подана апеляцій на скарга закритим акціонерн им товариством «Одеський авт оскладальний завод»- особою, яка не була залучена до участ і у справі, але вважає, що дани м рішенням порушені її права .

Ухвалою Одеського апеляці йного господарського суду ві д 18.04.2011р. ЗАТ „Одеський автоскла дальний завод” залучено до у часті у справі в якості треть ої особи, яка не заявляє самос тійних вимог на предмет спор у на стороні відповідача.

Скаржник просить скасуват и оскаржуване рішення місцев ого господарського суду та п рипинити провадження у справ і.

Апеляційна скарга мотивов ана тим, що спірне майно - під ' їзні залізничні колії, нал ежить на праві власності ЗАТ „Одеський автоскладальний з авод”.

Розглянувши матеріали спр ави, оцінивши доводи апеляці йної скарги, заслухавши пред ставників позивача та третьо ї особи, перевіривши юридичн у оцінку встановлених судом першої інстанції фактичних о бставин справи і їх повноту, з астосування норм матеріальн ого та процесуального права, судова колегія апеляційної інстанції вважає, що апеляці йна скарга підлягає частково му задоволенню, виходячи з на ступного.

ТОВ „Автозбірне виробницт во” набуло право власності н а майновий комплекс ЗАТ „Оде ський автоскладальний завод ”, до складу якого входять спі рні під' їзні залізничні кол ії, на підставі мирової угоди , затвердженої ухвалою госпо дарського суду Одеської обла сті від 25.12.2002р. у справі №17-6-32-18-21/7215.

Постановою Вищого господа рського суду України від 20.02.2008р . у справі №17-6-32-18-21/7215 вказана ухва ла скасована, справа передан а на новий розгляд до господа рського суду Одеської област і на стадію санації боржника .

Відповідно до повідомленн я комунального підприємства «Одеське міське бюро техніч ної інвентаризації та реєстр ації об' єктів нерухомості» від 20.03.2008р. згідно постанови Вищ ого господарського суду Укра їни від 20.02.2008р. відмінена реєстр ація нежитлових будівель та споруд по вул. Отамана Чепіги , 29 в м. Одеса.

13.07.2010р. Одеським апеляційним господарським судом прийнят а постанова у справі №34/61-10-1737, від повідно до якої ТОВ „Автозбі рне виробництво” виселено на користь ЗАТ „Одеський автос кладальний завод” з усіх неж итлових приміщень нерухомог о майна - цілісного майновог о комплексу ЗАТ „Одеський ав тоскладальний завод”.

Згідно постанови про закін чення виконавчого проваджен ня від 18.11.2010р., винесеної головн им державним виконавцем Друг ого Суворовського відділу де ржавної виконавчої служби Од еського міського управління юстиції Костіною В.В. ТОВ „Авт озбірне виробництво” виселе но з нежитлових приміщень ці лісного майнового комплексу ЗАТ „Одеський автоскладальн ий завод” по вул. Отамана Чепі ги, 29.

До складу цілісного майнов ого комплексу увійшла також спірна під' їзна залізнична колія.

Таким чином, на момент подач і позову та винесення рішенн я місцевим господарським суд ом ТОВ „Автозбірне виробницт во” не було власником спірно го майна та не володіло ним, ві дповідно жодним чином не пор ушувало прав позивача щодо р озпорядження цим майном.

З огляду на викладене позов ні вимоги ВАТ „Київ-Дніпровс ьке міжгалузеве підприємств о промислового залізничного транспорту” до ТОВ „Автозбі рне виробництво” задоволенн ю не підлягають.

31.05.2011р. від ВАТ „Київ-Дніпровс ьке міжгалузеве підприємств о промислового залізничного транспорту” надійшло клопот ання про заміну позивача у сп раві на приватне акціонерне товариство „Київ-Дніпровськ е міжгалузеве підприємство п ромислового залізничного тр анспорту”, яке підлягає задо воленню.

Обґрунтованим визнається рішення, в якому повністю від ображені всі обставини, що ма ють значення для даної справ и, висновки суду про встановл ені обставини і правові насл ідки є вичерпаними, відповід ають дійсності і підтверджую ться достовірними доказами, дослідженими в судовому засі данні.

Рішення є законним тоді, кол и суд виконав всі вимоги проц есуального законодавства і в себічно перевіривши обстави ни, вирішив справу у відповід ності з нормами права.

Виходячи з викладеного, суд ова колегія вважає, що рішенн я місцевого господарського с уду підлягає скасуванню з пр ийняттям нового рішення про відмову в позові.

Враховуючи викладене , керуючись ст.ст. 99, 101-105 Господар ського процесуального кодек су України,

апеляційний господарський суд,

постановив :

Замінити позивача у с праві - відкрите акціонерне товариство „Київ-Дніпровськ е міжгалузеве підприємство п ромислового залізничного тр анспорту” на приватне акціон ерне товариство „Київ-Дніпро вське міжгалузеве підприємс тво промислового залізнично го транспорту”.

Апеляційну скаргу задовол ьнити частково.

Рішення господарського су ду Одеської області від 11 лист опада 2010 року скасувати.

В позові відмовити.

Постанова набирає законн ої сили з дня її прийняття і мо же бути оскаржена у касаційн ому порядку.

Головуючий суддя Будішевська Л.О.

Суддя Мишкіна М.А.

Суддя Сидоренко М.В.

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення02.06.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16472171
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/125-10-4098

Ухвала від 24.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Постанова від 02.06.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

Ухвала від 18.04.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Будішевська Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні