Ухвала
від 06.06.2011 по справі 2а-865/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПОНОВЛЕННЯ ПРОПУЩЕНОГО СТРОКУ

ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО ЛИСТА ДО ВИКОНАННЯ

06 червня 2011 року                                                      Справа №  2а-865/09/0870

м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді      Матяш О.В.,

   при секретарі                 Васильченко І.Г.,

розглянувши у  відкритому судовому засіданні  в залі суду м. Запоріжжя

заяву ОСОБА_1, представника ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Запорізькій області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1, представник ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Запорізькій області, звернувся до суду із заявою про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, яке просить розглядати без його участі.

Сторони у судове засідання не з’явилися з неповажної причини, про час та місце слухання справи були повідомлені належним чином, про причини не явки суд не повідомили.

Згідно ч. 3 ст. 261 КАС України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно ст.41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що постановою суду від  27.03.2009 по справі за адміністративним позовом прокурора Орджонікідзевського району м. Запоріжжя в інтересах держави в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в особі її територіального управління у Запорізькій області до приватного підприємства  «Європа» про стягнення суми фінансової санкцій позов задоволено та стягнуто з підприємства 1700 гривень фінансових санкцій.

Згідно п.2 ч.1 ст. 22 Закону України «Про виконавче провадження», виконавчі документи можуть бути  пред'явлені до виконання  протягом  року,  якщо  інше  не

передбачено законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 261 КАС України, стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до ч. 2  вказаної статті, заява про поновлення пропущеного строку подається до адміністративного суду, який видав виконавчий лист, або до адміністративного суду за місцем виконання. 

Судом встановлено, що заявник отримав виконавчий лист 02.06.2011, вже після сплину строку пред’явлення виконавчого листа до виконання, оскільки на момент набуття законної сили рішенням по справі № 2а-865/09/0870 діяла інша редакція Закону України «Про виконавче провадження», згідно якої строк пред’явлення виконавчих документів до виконання був визначений у  3 роки, якщо інше не передбачено законом.

Тому  суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та поновити представнику  ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Запорізькій області пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання по даній справі.

Керуючись ст. 261 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

заяву ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання  задовольнити.

Поновити ТУ Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Запорізькій області  пропущений строк для пред'явлення до виконання виконавчого листа по адміністративній справі   № 2а-865/09/0870.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у п’ятиденний строк з дня отримання ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, що її подає, до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                       О.В. Матяш

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.06.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16473759
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-865/09/0870

Ухвала від 06.06.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Постанова від 27.03.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш О.В.

Ухвала від 30.01.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні