Постанова
від 17.05.2011 по справі 29/5009/508/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

17.05.11 Сп рава 29/5009/508/11

Суддя Кричмаржевський В .А.

м. Запоріжжя

Кредитори:

-Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Соя Протеї н Продукт”, м. Пологи Запорізь кої області

-Закрите акціонерне товари ство “Пологівський олійноек стракційний завод”, м.Пологи Запорізької області

-Відкрите акціонерн е товариство “Єлизаветівськ ий елеватор”, с.Єлизаветівка Приморського району Запоріз ької області

-Дочірнє підприємств о “Експорт-Агро з іноземною і нвестицією”, м.Севастополь

-Державне підприємство “А гентство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу ”, м.Київ

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальніст ю “Фаворит” (71042 Запорізька обл асть Куйбишевський район с.О лексіївка вул. Юрченка, 84, код з ЄДР - 30085298)

Банківська установа, що здійснює розрахунково -касове обслуговування боржн ика - Комунарське відділенн я “Промінвестбанк” м.Запоріж жя

Суддя Кричмаржевс ький В.А.

Представники сторі н:

- кредиторів - О СОБА_1 (за довіреністю), ОСО БА_2 (за довіреністю)

За участю розпорядника майна - Чулакова П.І.

У судовому засіданні роз глядається клопотання коміт ету кредиторів та розпорядни ка майна про визнання боржни ка - Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Фаворит” ба нкрутом.

Вивчивши матеріали спра ви та подані документи, суд -

Установив:

Товариство з обмеженою відповідальністю “Фаворит” зареєстроване в Єдиному дер жавному реєстрі за № 30085298 як суб ' єкт підприємницької діяль ності 14.03.2000р. виконкомом Запорі зької міської ради за адресо ю: 71042 Запорізька область Куйби шевський район с. Олексіївка вул. Юрченка, 84.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 26.0 4.2011р. затверджений реєстр вимо г кредиторів та визнано кред иторами:

- Дочірнє підприємство “Еск орт-Агро з іноземною інвести цією” з вимогами у розмірі - 466.276,68грн.

- Товариство з обмеженою від повідальністю “Соя Протеїн П родукт” з вимогами у розмірі - 307.284 грн. (з урахуванням визна них вимог у підготовчому зас іданні) та з вимогами у розмір і - 56.202,06грн., які забезпечені зас тавою

-Закрите акціонерне товари ство “Пологівський олійноек стракційний завод” з вимогам и до боржника у розмірі - 2.854грн .

- Відкрите акціонерне товар иство “Єлизаветівський елев атор” з вимогами до боржника у розмірі - 2.434.902грн.

- Державне підприємство “Аг ентство з реструктуризації з аборгованості підприємств а гропромислового комплексу” у розмірі - 54.467,26грн.

Ухвалою, винесеною за наслі дками попереднього засіданн я, зобов' язано розпорядника майна скликати загальні збо ри кредиторів з метою обранн я комітету кредиторів, який в ідповідно до вимог Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»має пр ийняти рішення про санацію б оржника, чи про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури.

Так, на виконання вимог ухва ли та Закону України «Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом»розпорядником май на скликані загальні збори к редиторів, де обраний коміте т кредиторів, до якого увійшл и Товариство з обмеженою від повідальністю “Соя Протеїн П родукт” та Відкрите акціонер не товариство “Єлизаветівсь кий елеватор”. Головою коміт ету кредиторів обраний кред итор - Відкрите акціонерне то вариство “Єлизаветівський е леватор”. На засіданні коміт ету кредиторів прийнято ріше ння про завершення процедури розпорядження майном, відкр иття ліквідаційної процедур и та визнання боржника банкр утом. Ліквідатором запропоно вано призначити арбітражног о керуючого, який виконував о бов'язки розпорядника майна - Чулакова П.І. Зазначене під тверджується протоколом №1 з асідання комітету кредиторі в від 06.05.2011р.

Присутній у судовому засід анні арбітражний керуючий Чу лаков П.І. не заперечив проти п ризначення його ліквідаторо м боржника.

Розпорядник майна надав у судовому засіданні висновок про проведений аналіз фінан сового стану боржника, на під ставі якого комітет кредитор ів дійшов висновку про необх ідність визнання боржника ба нкрутом.

Відповідно до статті 16 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »до компетенції комітету кр едиторів належить прийнятт я рішення про звернення до го сподарського суду з клопотан ням про відкриття процедури санації, визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури, припинення повноважень арбітражного ке руючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквіда тора) та про призначення ново го арбітражного керуючого (р озпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Господарський суд розглян увши матеріали справи та зас лухавши представників сторі н, розпорядника майна боржни ка вважає, що боржника слід ви знати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру, оскі льки інвестори відсутні та с анація підприємства є недоці льною, фінансовий стан підпр иємства характеризується оз наками надкритичної неплато спроможності.

З огляду на те, що комітето м кредиторів на призначення ліквідатором боржника запр опонована кандидатура розпо рядника майна Чулакова П.І., що не суперечить положенням За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м» та кандидатура якого відп овідає вимогам цього ж Закон у, господарський суд не вбача є перешкод у призначенні лік відатором боржника Чулакова (ліцензія Державного департ аменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1 від 17.10.2007р., іде нтифікаційний номер - НОМЕР _2, адреса місцезнаходження : АДРЕСА_1).

Керуючись статтями 16, 22 Закону України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом», суд -

Постановив:

Визнати Товариство з об меженою відповідальністю “Ф аворит” (71042 Запорізька област ь Куйбишевський район с.Олек сіївка вул. Юрченка, 84, код з ЄДР - 30085298) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором призначити Ч улакова П.І. (ліцензія Державн ого департаменту з питань ба нкрутства серії НОМЕР_1 ві д 17.10.2007р., ідентифікаційний номе р - НОМЕР_2, адреса місцезна ходження: АДРЕСА_1).

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру, надати звіт про викона ну роботу та ліквідаційний б аланс для затвердження у виз начені Законом України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом» порядку та стр ок.

Копію постанови надіслат и: кредиторам, ліквідат ору, банкруту, Державному реє стратору Куйбишевської райд ержадміністрації, Державній виконавчій службі Головного управління юстиції у Запорі зькій області, ВДВС Куйбишев ського РУЮ.

Суддя В.А . Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення17.05.2011
Оприлюднено29.06.2011
Номер документу16488094
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/508/11

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні