Ухвала
від 05.09.2011 по справі 29/5009/508/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

05.09.11 Спр ава № 29/5009/508/11

м. Запоріжжя

Кредитор-1 - Товариство з обмеженою відповідальніст ю “Соя Протеїн Продукт”, м. Пол оги Запорізької області

Кредитор-2 - Закрите акц іонерне товариство “Пологів ський олійноекстракційний з авод”, м.Пологи Запорізької о бласті

Кредитор-3 - Відкрите ак ціонерне товариство “Єлизав етівський елеватор”, с.Єлиза ветівка Приморського району Запорізької області

Кредитор-4 - Дочірнє під приємство “Експорт-Агро з ін оземною інвестицією”, м.Сева стополь

Кредитор-5 - Державне пі дприємство “Агентство з рест руктуризації заборгованост і підприємств агропромислов ого комплексу”, м.Київ

Кредитор-6 - Куйбишевсь ка міжрайонна податкова інсп екція Запорізької області

Боржник - Товариство з об меженою відповідальністю “Ф аворит”, с.Олексіївка Куйбиш евського району Запорізької області, код з ЄДР - 30085298

Банківська установа, що здійснює розрахунково -касове обслуговування боржн ика - Комунарське відділенн я “Промінвестбанк” м.Запоріж жя

Суддя Кричм аржевський В.А.

За участю:

- представни ка кредитора - 1 - ОСОБА_1 (за довіреністю)

- представника кред итора - 2 - ОСОБА_1 (за довіреністю)

- представника кред итора - 3 - ОСОБА_2 (за довіреністю)

- представника кред итора - 4 - ОСОБА_2 (за довіреністю)

- представника кред итора - 5 - не з' явив ся

- представника кред итора - 6 - ОСОБА_3 (за дов іреністю)

- ліквідатора - а рбітражного керуючого Чулак ова П.І.

Установив:

Постановою господарс ького суду Запорізької облас ті від 17.05.2011р. у справі №29/5009/508/11 ТОВ “Фаворит” визнано банкрутом , відкрито ліквідаційну проц едуру та призначено ліквідат ором арбітражного керуючого Чулакова П.І., якого зобов' яз ано здійснити ліквідаційну п роцедуру відповідно до вимог вказаного Закону.

Ліквідатором банкрута 22.08.2011р . до господарського суду Запо різької області поданий звіт і ліквідаційний баланс банк рута, які призначені до розгл яду у судовому засіданні на 05. 09.2011р.

Згідно зі статтею 32 Закону п ро банкрутство після заверше ння усіх розрахунків з креди торами ліквідатор подає до г осподарського суду звіт та л іквідаційний баланс, до яког о додаються: показники виявл еної ліквідаційної маси (дан і її інвентаризації); відомос ті про реалізацію об'єктів лі квідаційної маси з посилання м на укладені договори купів лі-продажу; копії договорів к упівлі-продажу та акти прийм ання-передачі майна; реєстр в имог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кре диторів; документи, які підтв ерджують погашення вимог кре диторів.

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Отже, законодавством перед бачено певну сукупність дій, яку необхідно вчинити лікві датору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатк ів до звіту ліквідатора, які п одаються суду разом із зазна ченим звітом та є предметом д ослідження в судовому засіда нні за підсумками ліквідацій ної процедури, яке проводить ся за участю кредиторів (комі тету кредиторів); подання зві ту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором з а наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Ліквідатором здійснено оп ублікування повідомлення пр о визнання боржника банкруто м в газеті “Голос України” №103 (5103) від 08.06.2011р.

Протягом встановленого за коном строку до ліквідатора надійшла заява з грошовими в имогами від Куйбишевської МД ПІ Запорізької області, які в изнані ліквідатором у повном у обсязі, що відображено у лік відаційному балансі підприє мства-банкрута.

До справи долучені довідки КП “Куйбишевське бюро техні чної інвентаризації”, ДП “ЦД ЗК” та Головного управління статистики у Запорізькій обл асті з яких вбачається, що нер ухомого майна, земельних діл янок та корпоративних прав з а банкрутом не зареєстровано .

Зазначені запити та отрима ні відповіді досліджені в су довому засіданні і долучені до матеріалів справи.

В ході ліквідаційної проце дури були виявлені транспорт ні засоби та сільськогоспода рську техніку, а саме: легкови й автомобіль ВАЗ-21312 з д/н -НОМ ЕР_2, вантажний самоскид КАМ АЗ-55111 з д/н - НОМЕР_1, причіп дв оосний самоскидний - ГКБ-819 з д/н - НОМЕР_3, самохідний комба йн зернозбиральний - СК-5М-1 «Ни ва»з д/н - НОМЕР_4, самохідни й комбайн зернозбиральний - С К-5М-1 «Нива»з д/н - НОМЕР_5, тр актор колісний універсальни й тягового класу - 0,6 т Т-25А з д/н - НОМЕР_6, трактор колісний ун іверсально-пропашний тягово го класу - 1,4 т ЮМЗ-6 КЛ з д/н -НОМ ЕР_7, трактор колісний уніве рсально-пропашний тягового к ласу 1,4 т - ЮМЗ-80 Л з д/н -НОМЕР_8 .

Згідно зі статтею 29 Закону п ро банкрутство майно, на яке з вертається стягнення у лік відаційній процедурі, оцінює ться арбітражним керуючим у порядку, встановленому закон одавством про оцінку майна, м айнових прав та професійну о ціночну діяльність. У разі пр одажу майна на аукціоні варт ість майна, що визначається ш ляхом його оцінки, є початков ою вартістю. Для здійснення о цінки майна арбітражний керу ючий має право залучати на пі дставі договору суб'єктів оц іночної діяльності - суб'єкті в господарювання з оплатою ї х послуг за рахунок коштів, од ержаних від виробничої діяль ності боржника, визнаного ба нкрутом, або реалізації його майна, якщо інше не встановле но комітетом кредиторів.

На замовлення ліквідатора банкрута консалтингова фірм а “Експоком” здійснила оцінк у виявленого майна, вартість якого склала - 73.364 грн.

Майно банкрута 01.07.2011р. було ре алізовано в ході відкритих т оргів.

Загальний розмір виявлено ї ліквідаційної маси банкрут а склав 77.700грн. За рахунок вияв леної ліквідаційної маси бул а погашена заборгованість пе ред ТОВ. “Соя Протеїн Продукт ”, яка була забезпечена заста вою, у сумі 56.202,06грн., оплачені по слуги арбітражного керуючог о у сумі 12.423грн. та витрати на пр оведення ліквідаційної проц едури у розмірі - 9.074,94грн.

Звіт ліквідатора та ліквід аційний баланс банкрута було погоджено на засіданні комі тету кредиторів (протокол № 3 в ід 18.08.2011р.).

Отже, ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки в ход і ліквідації банкрута.

Присутні у судовому засіда нні представники кредиторів не заперечили проти затверд ження звіту ліквідатора та л іквідаційного балансу банкр ута.

Враховуючи викладене, суд в важає за необхідне звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута затвердити.

Пунктом 6 частини 1 статті 40 З акону про банкрутство передб ачено, що господарський суд п рипиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затвер джено звіт ліквідатора в пор ядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки у банк рута відсутні майнові активи за рахунок яких можливе прод овження підприємницької дія льності, підприємницька діял ьність припинена, його необх ідно ліквідувати, а провадже ння у справі припинити.

Відповідно до пункту 6 статт і 31 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом»вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вваж аються погашеними.

Керуючись статтями 32, 34 та 40 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”, статтею 86 Господарського процесуаль ного кодексу України, су д -

Ухвалив:

Звіт ліквідатора та л іквідаційний баланс банкрут а затвердити.

Банкрута - Товариство з об меженою відповідальністю “Ф аворит”, с.Олексіївка Куйбиш евського району Запорізької області, код з ЄДР - 30085298, ліквіду вати.

Провадження у справі припи нити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Державному реєстратору Ку йбишевської райдержадмініс трації, м.Куйбишеве Запорізь кої області, згідно з чинним законодавством внести до Єди ного державного реєстру запи с про припинення юридичної о соби - банкрута - Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Фаворит”, код з ЄДР - 30085298, пр о що повідомити відповідним державним органам та установ ам.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору, д ержавному реєстратору Куйби шевської райдержадміністра ції, ВДВС Куйбишевського рай онного управління юстиції, Г оловному управлінню статист ики у Запорізькій області.

Суддя В. А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення05.09.2011
Оприлюднено12.10.2011
Номер документу18496937
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/508/11

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні