Постанова
від 23.06.2011 по справі 2а-4490/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 червня 2011 р. № 2а-4490/11/1370

Львівський окружний адмін істративний суд в складі :

головуючого - судді Костів М.В.

при секретарі судового зас ідання Билень Н.С.

з участю представників:

від позивача : Дунець Г.Я. ;

від відповідача : не з'я вилися,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Залізничному ра йоні м. Львова до Товариства з обмеженою відповідальністю СК “Л-Проф-Електрон” про стя гнення 1906,68 грн. боргу,

встановив:

Управління Пенсійного ф онду України в Залізничному районі м. Львова звернулось і з позовом до Товариства з обм еженою відповідальністю СК “ Л-Проф-Електрон” про стягнен ня 1906,68 грн. боргу по сплаті єдин ого внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування.

Ухвалою судді Львівськог о окружного адміністративно го суду від 15.04.2011 р. відкрито про вадження у справі. Розгляд сп рави відкладався в порядку, п ередбаченому ст. 150 КАС Україн и.

Представникам сторін роз' яснено їх права згідно зі ст. с т. 49, 51 КАС України. У відповідно сті до ст. 71 КАС України справа слухається за наявними у ній матеріалами.

Представник позивача у суд ових засіданнях позов підтри мав з мотивів, зазначених у по зовній заяві. Ствердив, зокре ма, що відповідач віднесений до 7 класу професійного ризик у виробництва, розмір єдиног о внеску для якого становить 36,83%. У відповідності до ст. 9 Зак ону України “Про збір та облі к єдиного внеску на загально обов'язкове державне соціа льне страхування”, станом на 04.04.2011 р. заборгованість відпові дача становить 1906,68 грн., які під лягали сплаті не пізніше 20 чис ла місяця, що настає за базови м звітним періодом. Просить п озов задовольнити.

Відповідач вимог ухвал суд у не виконав, заперечень по сп раві не надав, участь уповнов аженого представника у судов их засіданнях не забезпечив.

Розглянувши подані докази в їх сукупності, заслухавши п ояснення, оглянувши оригінал и документів, що мають значен ня для справи, суд встановив н аступне.

Відповідач віднесений до 7 к ласу професійного ризику вир обництва, розмір єдиного вне ску для якого становить 36,83%. У в ідповідності до п. 1 ч. 1 ст. 4 Зако ну України “Про збір та облік єдиного внеску на загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування” відповідач є платником єдиного внеску як роботодавець, визначений як підприємства, установи та ор ганізації, інші юридичні осо би, утворені відповідно до за конодавства України, незалеж но від форми власності, виду д іяльності та господарювання , які використовують працю фі зичних осіб на умовах трудов ого договору (контракту) або н а інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивіль но-правовими договорами (крі м цивільно-правового договор у, укладеного з фізичною особ ою - підприємцем, якщо виконув ані роботи (надавані послуги ) відповідають видам діяльно сті, зазначеним у витягу з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців), у тому числі філі ї, представництва, відділенн я та інші відокремлені підро зділи зазначених підприємст в, установ і організацій, інши х юридичних осіб, які мають ок ремий баланс і самостійно ве дуть розрахунки із застрахов аними особами.

Згідно із ч. ч. 1, 5 ст. 8 вказаног о закону розмір єдиного внес ку для кожної категорії плат ників, визначених цим Законо м, та пропорції його розподіл у за видами загальнообов'язк ового державного соціальног о страхування встановлюютьс я з урахуванням того, що вони п овинні забезпечувати застра хованим особам страхові випл ати і соціальні послуги, пере дбачені законодавством про з агальнообов'язкове державне соціальне страхування; фіна нсування заходів, спрямовани х на профілактику страхових випадків; створення резерву коштів для забезпечення стра хових виплат та надання соці альних послуг застрахованим особам; покриття адміністра тивних витрат із забезпеченн я функціонування системи заг альнообов'язкового державно го соціального страхування. Єдиний внесок для платників, зазначених у пункті 1 (крім аб зацу сьомого) частини першої статті 4 цього закону, встанов люється у відсотках до визна ченої абзацом першим пункту 1 частини першої статті 7 цього закону бази нарахування єди ного внеску (за винятком вина городи за цивільно-правовими договорами) відповідно до кл асів професійного ризику вир обництва, до яких віднесено п латників єдиного внеску, з ур ахуванням видів їх економічн ої діяльності.

Згідно із ч. 1 ст. 9 вказаного з акону єдиний внесок обчислює ться виключно у національній валюті, у тому числі з виплат (доходу), що здійснюються в нат уральній формі. Відповідно д о ч. 2 ст. 9 обчислення єдиного вн еску здійснюється на підстав і бухгалтерських та інших до кументів, відповідно до яких провадиться нарахування (об числення) або які підтверджу ють нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відпов ідно до цього закону нарахов ується єдиний внесок. Відпов ідно до ч. 12 ст. 9 закону єдиний в несок підлягає сплаті незале жно від фінансового стану пл атника. При цьому, відповідно до ч. 8 ст. 9 закону платники єди ного внеску зобов'язані спла чувати єдиний внесок, нарахо ваний за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 ч исла місяця, що настає за базо вим звітним періодом. При цьо му платники, зазначені у пунк ті 1 частини першої статті 4 ць ого Закону, під час кожної вип лати заробітної плати (доход у, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховуєть ся єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум зобо в'язані сплачувати нарахован ий на ці виплати єдиний внесо к у розмірі, встановленому дл я таких платників (авансові п латежі). Винятком є випадки, як що внесок, нарахований на ці в иплати, вже сплачений у строк и, встановлені абзацом перши м цієї частини, або за результ атами звірення платника з те риторіальним органом Пенсій ного фонду за платником визн ана переплата єдиного внеску , сума якої перевищує суму вне ску, що підлягає сплаті, або до рівнює їй. Кошти перераховую ться одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оп лату праці (виплату доходу, гр ошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи нат уральній формі. При цьому фак тичним отриманням (перерахув анням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового за безпечення) вважається отрим ання відповідних сум готівко ю, зарахування на рахунок оде ржувача, перерахування за до рученням одержувача на будь- які цілі, отримання товарів (п ослуг) або будь-яких інших мат еріальних цінностей у рахуно к зазначених виплат, фактичн е здійснення з таких виплат в ідрахувань згідно із законод авством або виконавчими доку ментами чи будь-яких інших ві драхувань. Базовим звітним п еріодом є календарний місяць , а для платників, зазначених в абзацах третьому та четверт ому пункту 1 частини першої ст атті 4 цього Закону, - календар ний рік.

Станом на 04.04.2011 р. заборговані сть відповідача за січень - лю тий 2011 р. становить 1906,68 грн. Належ них доказів сплати зазначено ї суми чи наявності передбач ених законодавством підстав для звільнення відповідача від її оплати, суду не надано. Відповідно до ст. 71 КАС Україн и кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги чи зап еречення.

Враховуючи наведене, позо в підлягає задоволенню. Керу ючись ст.ст. 2, 11, 69-71, 86, 161-163 КАС Україн и, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольн ити повністю.

2. Стягнути з Товариств а з обмеженою відповідальніс тю СК “Л-Проф-Електрон” (79040, м. Ль вів, вул. Стороженка 25а; код ЄДР ПОУ 19331840) на користь Управління Пенсійного фонду України в З алізничному районі м. Львова 1906,68 грн. заборгованості по спл аті єдиного внеску на загаль нообов'язкове державне соц іальне страхування.

Постанова набирає законної сили в строк та в пор ядку, передбаченому ст. 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України.

Апеляційна скарга по дається до Львівського апеля ційного адміністративного с уду через Львівський окружни й адміністративний суд. Копі я апеляційної скарги одночас но надсилається особою, яка ї ї подає, до суду апеляційної і нстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом десяти днів з дня її прог олошення. У разі застосуванн я судом частини третьої стат ті 160 цього Кодексу, а також при йняття постанови у письмовом у провадженні апеляційна ска рга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Костів М.В.

З оригіналом згідно

Суддя Костів М.В.

Повний текст постанови ви готовлено 23.06.2011 року.

Дата ухвалення рішення23.06.2011
Оприлюднено05.07.2011
Номер документу16521470
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4490/11/1370

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Постанова від 02.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 27.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 30.10.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Калашнікова О.В.

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сапіга Віталій Петрович

Ухвала від 26.09.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сапіга Віталій Петрович

Ухвала від 26.09.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сапіга Віталій Петрович

Ухвала від 04.09.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Постанова від 23.06.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костів Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні