Ухвала
від 21.06.2011 по справі 27/98б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПІДГОТОВ ЧОГО ЗАСІДАННЯ

21.06.11 р. Справ а № 27/98б

за заявою кредитора (заяв ника) Товариства з обмеженою відповідальністю „АВАНТА БІ ЗНЕС ГРУП” м.Донецьк

до боржника Товариства з об меженою відповідальністю „Т ЕХМЕТСЕРВІС КО” м.Донецьк

про банкрутство

арбітражний керуючий Орло в В.О.

Суддя С.С.Тарапата

Представники сторін: від кр едитора - ОСОБА_1 (за дові р.)

від б оржника - не з' явився

розпорядн ик майна - не з' явився

Господарським судом Донец ької області ухвалою від 09.06.11р . порушена справа про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю „ТЕХМЕТСЕ РВІС КО” м.Донецьк, введений м ораторій на задоволення вимо г кредиторів, введена процед ура розпорядження майном бор жника строком на 5 місяців до 0 9.11.11р., розпорядником майна при значений арбітражний керуюч ий Орлов В.О., розгляд справи п ризначений в судовому засіда нні на 21.06.11р.

20.06.11р. до господарського суду від боржника надійшов відзи в, в якому боржником повідомл ено про визнання безспірних вимог кредитора за векселем в сумі 343182,47грн. та витрат, пов' язаних з опротестуванням век селя, а також, що на теперішній час господарська діяльність боржником на ведеться, майно ві активи та дебіторська заб оргованість у товариства від сутні, на час подання відзиву борг перед ініціюючим креди тором не сплачений у зв' язк у зі скрутним фінансовим ста ном.

В судове засідання 21.06.11р. пред ставник боржника не з' явивс я.

Розглянувши в судовому зас іданні 21.06.11р. заяву про порушен ня справи про банкрутство та інші матеріали справи, заслу хавши представника кредитор а, суд встановив:

Ініціюючий кредитор - Тов ариство з обмеженою відповід альністю „АВАНТА БІЗНЕС ГРУП ” м.Донецьк в заяві про поруше ння справи про банкрутство п осилається на наявність забо ргованості боржника - Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „ТЕХМЕТСЕРВІС КО” м.Д онецьк в сумі 344882,47грн., що підтв ерджується простим векселем , протестом про неоплату векс еля, виконавчим написом нота ріуса та постановою ВДВС у Ку йбишевському районі м.Донець ка від 17.05.11р. про відкриття вико навчого провадження.

Як встановлено в судовому з асіданні, боржником - Товар иством з обмеженою відповіда льністю „ТЕХМЕТСЕРВІС КО” 01.12 .10р. був виданий простий вексе ль серії АА №2020152 на суму 343182,47грн. зі строком платежу - за пред' явленням.

Згідно п.1 ст.14 Закону Україн и „Про цінні папери та фондов ий ринок” вексель - цінний пап ір, який посвідчує безумовне грошове зобов'язання вексел едавця або його наказ третій особі сплатити після настан ня строку платежу визначену суму власнику векселя (вексе ледержателю).

Уніфікованим законом про п ереказні векселі та прості в екселі, запровадженим Женевс ькою конвенцією 1930 року, перед бачено, що простий вексель мі стить безумовне зобов' язан ня сплатити визначену суму г рошей.

В силу статей 34 та 77 Уніфіков аного закону про переказні в екселі та прості векселі век сель строком за пред'явлення м підлягає оплаті при його пр ед'явленні.

Вексель був пред' явлений боржнику до сплати 27.01.11р., що пі дтверджено вимогою вексельн ого платежу №1 від 27.01.11р. та відп овіддю боржника №1-02 від 09.02.11р. щ одо безспірності грошової ви моги про сплату заборгованос ті за векселем та неможливос ті її погашення.

Враховуючи непроведення о плати за векселем, приватним нотаріусом Донецького міськ ого нотаріального округу О СОБА_2 13.05.11р. здійснений акт пр о протест векселя, а також вчи нено виконавчий напис №1656, яки м запропоновано стягнути з в екселедавця Товариства з обм еженою відповідальністю „ТЕ ХМЕТСЕРВІС КО” м.Донецьк на к ористь Товариства з обмежено ю відповідальністю „АВАНТА Б ІЗНЕС ГРУП” м.Донецьк плату в розмірі 343182,47грн., а також витра ти, пов' язані з вчиненням ць ого виконавчого напису в сум і 1700грн., всього в загальній сум і 344882,47грн.

17.05.11р. Відділом державної вик онавчої служби Куйбишевсько го районного управління юсти ції у м.Донецьку відкрито вик онавче провадження з примусо вого виконання виконавчого н апису №1656, виданого 13.05.11р., про ст ягнення з Товариства з обмеж еною відповідальністю „ТЕХМ ЕТСЕРВІС КО” м.Донецьк боргу в сумі 344882,47грн., що підтверджує ться наданою суду постановою про відкриття виконавчого п ровадження від 17.05.11р.

Присутній в судовому засід анні 21.06.11р. представник кредит ора повідомив, що станом на 21.06. 11р. ні боржником, ні виконавчо ю службою не здійснено погаш ення заборгованості.

Згідно п.3 ст.6 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” справа про банкрутство порушується гос подарським судом, якщо безсп ірні вимоги кредитора (креди торів) до боржника сукупно ск ладають не менше трьохсот мі німальних розмірів заробітн ої плати, які не були задоволе ні боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Зако ном.

В силу п.11 ст.11 вказаного Зако ну за результатами розгляду заяви кредитора та відзиву б оржника у підготовчому засід анні виноситься ухвала, в які й визначається розмір вимог кредитора, який подав заяву п ро порушення справи про банк рутство.

Статтю 1 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” встановлено, щ о кредитор - це юридична або фі зична особа, яка має у встанов леному порядку підтверджені документами вимоги щодо гро шових зобов'язань до боржник а, боржник - це суб'єкт підпри ємницької діяльності, неспро можний виконати свої грошові зобов'язання перед кредитор ами протягом трьох місяців п ісля настання встановленого строку їх сплати.

Відповідно до вказаної ста тті закону: грошове зобов'яза ння - це зобов'язання боржника заплатити кредитору певну г рошову суму відповідно до ци вільно-правового договору та на інших підставах, передбач ених цивільним законодавств ом України; безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредитор ів, визнані боржником, інші ви моги кредиторів, підтверджен і виконавчими документами чи розрахунковими документами , за якими відповідно до закон одавства здійснюється списа ння коштів з рахунків боржни ка.

Наявність безспірних грош ових зобов' язань боржника п еред кредитором в сумі 344882,47грн ., що зазначена останнім в заяв і про порушення справи про ба нкрутство, підтверджена нада ними суду документами.

В силу п.31 постанови Пленуму Верховного Суду України №15 ві д 18.12.09р. „Про судову практику в с правах про банкрутство” терм іном з якого має обчислювати ся мінімальний тримісячний с трок прострочення боржником виконання свого зобов' язан ня, є момент у часі, з настання м якого це зобов' язання мал о бути виконано боржником зг ідно з вказівками закону або договору; строк виконання ци вільних зобов' язань взагал і і грошових зокрема визнача ється за правилами, встановл еними ст.530 Цивільного кодексу України.

На дату звернення кредитор а до суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство з аявлені кредитором грошові в имоги за векселем в сумі 343182,47гр н. не задоволені боржником бі льше 3-х місяців, в частині вит рат за вчинення виконавчого напису в сумі 1700грн. 3-х місячни й строк не сплинув.

Таким чином заборгованіст ь Товариства з обмеженою від повідальністю „ТЕХМЕТСЕРВІ С КО” м.Донецьк за векселем в с умі - 343182,47грн. є такою, що не зад оволена боржником протягом т рьох місяців після встановле ного строку для її погашення . Безспірні вимоги кредитора до боржника з основного борг у складають більше 300 мінімаль них заробітних плат.

З огляду на зазначене, суд в важає за необхідне визнати з а результатами підготовчого засідання вимоги ініціюючог о кредитора в сумі 343182,47грн. (осн овний борг).

За результатами підготовч ого засідання, керуючись ст.1, п.3 ст.6, ст.ст. 11, 13 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 43, 86, 75 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В:

Зобов' язати кредитор а (заявника) - Товариство з об меженою відповідальністю „А ВАНТА БІЗНЕС ГРУП” м.Донецьк ” м.Київ у десятиденний строк за його рахунок подати до офі ційного друкованого органу В ерховної Ради України чи Каб інету Міністрів України огол ошення про порушення справи №27/98Б про банкрутство Товарис тва з обмеженою відповідальн істю „ТЕХМЕТСЕРВІС КО” м.Дон ецьк, в якому повинно містити ся:

повне найменування боржни ка, його поштова адреса;

банківські реквізити;

найменування та адреса гос подарського суду;

номер справи, дату порушенн я справи, дату введення морат орію;

відомості про розпорядник а майна.

У тижневий термін після под ачі такого оголошення кредит ору подати до суду докази нал ежного виконання вищевказан их вимог (пл. доручення, рахуно к і т.п.). Невиконання такої вим оги дає право господарському суду залишити заяву про пору шення справи про банкрутство без розгляду.

Визнати вимоги ініціюючог о кредитора - Товариства з обм еженою відповідальністю „АВ АНТА БІЗНЕС ГРУП” м.Донецьк” м.Київ до боржника в сумі 343182,47г рн. (основний борг).

Встановити дату складання реєстру вимог кредиторів - 19.08.2011р.

Встановити дату по переднього засідання суду на 23.08.11 о 10:30 .

Дата проведення перших загальних зборів кредиторів та дата засідання суду щодо в ведення подальшої процедури у справі про банкрутство буд уть визначені ухвалою суду з а результатами попереднього засідання.

Явка розпорядника майна, пр едставника кредитора та борж ника в судове засідання обов ' язкова.

Суддя Тарапата С.С.

Вик тел.

Надруковано примірників -

господарському суду Донец ької області -

кредитору -

боржнику -

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.06.2011
Оприлюднено05.07.2011
Номер документу16563307
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/98б

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Постанова від 06.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 08.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 30.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Постанова від 07.09.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 31.08.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні