Ухвала
від 15.06.2011 по справі 5010/1233/2011-б-13/49
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАН О-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

15 червня 2011 р. Справа № 5010/1233/2011-Б-13/49

Господарський суд Івано-Ф ранківської області у складі судді Шкіндера П.А. ,

розглянувши матеріали спр ави

за заявою: Керівника Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Гал-Агріко",

вул.Снятинська, 8 , смт.Кути, Косівський р-н, Іван о-Франківська область, 78665

до боржника: Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Гал-Агріко",

вул.Снятинська, 8 , смт.Кути, Косівський р-н, Іван о-Франківська область, 78665

про визнання боржника б анкрутом відповідно до ч.2 ст .51 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом"

визнав подані матеріали до статніми для прийняття заяви до розгляду

ВСТАНОВИВ:

Керівником Това риства з обмеженою відповіда льністю "Гал-Агріко", (вул.Снятинська, 8, смт.Кути, Ко сівський р-н, Івано-Франківсь ка область, 78665) у відповідності до ст.7, ч.2 ст.51 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" подано заяву про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відп овідальністю "Гал-Агріко", (Код ЄДРПОУ 36350177, вул.Снятинська, 8, см т.Кути, Косівський р-н, Івано-Ф ранківська область, 78665) (надалі Боржник).

Підставами для звернення д о суду є неможливість викона ння грошових зобов"язань Бор жника перед кредиторами та ф актична відсутність ознак фі нансово-господарської діяль ності Боржника на протязі що найменше 3 (трьох) місяців.

Кредитором Боржника є існу ючий кредитор один із заснов ників Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "ПРІОР ИТЕТ ФІНАНС", (код ЄДРПОУ 33781440, що знаходиться за адресою: 02160, м.К иїв, проспект Возз"єднання, 7-А ), розмір кредиторських вимог , відповідно до Акту звірки ст аном на 29.04.2001 року складає 39 271 336,89г рн.

Серед документів бухгалте рського та фінансового облік у, що підтверджують неплатос проможність Боржника, що бул и виявлені та знайшли своє на лежне правове закріплення є бухгалтерський баланс на ост анню звітну дату, підписаний керівником підприємства-бор жника. Згідно з даними баланс у Боржник перебуває у стані к ритичної неплатоспроможнос ті.

Перелік і повний опис заста вленого майна із зазначенням його місцезнаходження та ва ртості на момент виникнення права застави не складався у зв"язку із фізичною відсутні стю такого майна.

В ході підготовки заяви про банкрутство для подачі до су ду загальні збори працівникі в Боржника не скликалися, так як і не вирішувалось питання щодо обрання уповноваженої особи акціонерів або учасник ів товариств з обмеженою від повідальністю для участі в а рбітражному процесі під час провадження у справі про бан крутство у зв"язку з тим, що ве сь трудовий колектив складає один Директор, який і є одноча сно і власником підприємства Боржника.

Кредиторська заборгованіс ть Боржника перед кредиторам и на даний час складає суму 39 633 ,1 тис.грн., як факт за умови відс утності будь-яких активів.

Факт недостатності майна д ля погашення вимог кредиторі в підтверджуєтья балансом пі дприємства, проведеною інвен таризацією майна, довідками про фінансово-господарський стан підприємства та іншими документами.

Так, на кінець звітного пері оду станом на 01 квітня 2011 року н епокриті збитки підприємств ом складали - 38 643тис.грн., з них к редиторська заборгованість підприємства складає 40 616ттс.г рн., разом з тим, показники лік відності підприємства свідч ить про його неплатоспроможн ість.

За наслідками проведеної і нвентаризацї - майна не виявл ено, нематеріальних та інших активів підприємства - не вия влено.

За таких обставин, Зборами у часників прийнято рішення пр о звернення до господарськог о суду для порушення справи п ро банкрутство даного підпри ємства банкрутом у зв"язку із нехваткою активів підприємс тва для задоволення вимог кр едиторів.

В даний час підприємство пр одовжує нести збитки від вид атків по адмініструванню під приємства уже внаслідок прип инення діяльності, накопичує ться заборгованість за оренд у приміщень для розміщення п ідприємства.

Згідно з ст.193 Господарськог о кодексу України суб"єкти го сподарювання та інші учасник и господарських відносин пов инні виконувати господарськ і зобов"язання належним чино м відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимо г щодо виконання зобов"язанн я - відповідно до виог, що у пев них умовах звичайно ставлять ся. Кожна сторона повинна вжи ти усіх заходів, необхідних д ля належного виконання нею з обов"язання, враховуючи інте реси другої сторони та забез печення загальногосподарсь кого інтересу. Порушення зоб ов"язань є підставою для заст осування господарських санк цій, передбачених цим Кодекс ом, іншими законами або догов ором.

Згідно ст 51 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" за результат ами розгляду заяви про поруш ення справи про банкрутство юридичної особи, майна я кої недостатньо для задово лення вимог кредиторів, гос подарський суд визнає боржни ка, який ліквідується, банкр утом, відкриває ліквідаційн у процедуру, призначає лікві датора.

У заяві про порушення справ и про визнання боржника банк рутом подано клопотання про призначення розпорядником м айна Товариства з обме женою відповідальністю "Гал- Агріко", (Код ЄДРПОУ 36350177, вул.Сня тинська, 8, смт.Кути, Косівськи й р-н, Івано-Франківська облас ть, 78665) арбітражного керуючого Колісника А.О. (ліцензія Мініс терства економіки та з питан ь Європейської інтеграції Ук раїни, серія НОМЕР_1 від 17.03.2 001р.).

За таких обставин, суд визн ав подані матеріали достатні ми для прийняття заяви до роз гляду та доцільністю признач ення заяви про визнання борж ника Товариства з обмеженою відповідальністю "Гал-Агріко ", (Код ЄДРПОУ 36350177, вул.Снятинськ а, 8, смт.Кути, Косівський р-н, Ів ано-Франківська область, 78665) б анкрутом до розгляду.

Керуючись ст.1 ст. 51 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", ст. 4-1, с т. 86 Господарського процесуал ьного кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну з аяву про визнання боржника б анкрутом та порушити провадж ення по справі про визнання Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Гал-Агріко", (Код Є ДРПОУ 36350177, вул.Снятинська, 8, смт .Кути, Косівський р-н, Івано-Фр анківська область, 78665) - банкру том

2. Призначити судове засід ання на 15.09.11 о 10:10 год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Івано-Франківської обл асті (адреса: м.Івано-Фрківськ , вул.Шевченка 16, кабінет № 22).

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторі в боржника до закінчення про вадження у справі.

4. Зобов'язати держав ного реєстратора за місцезна ходженням боржника відпо відно до ч. 2 ст. 39 Закону Україн и "Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців" внести не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвал и про порушення провадження у справі про банкрутство до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців запис про пору шення провадження у справі п ро банкрутство боржника та в той же день повідомити орган и статистики, державної пода ткової служби, Пенсійного фо нду України, фондів соціальн ого страхування про внесення до Єдиного державного реєст ру такого запису.

5. Зобов'язати учасник ів справи направити в судо ве засідання своїх представн иків, повноваження яких офор мити у відповідності з вимог ами ст. 28 ГПК України, та надати належним чином засвідчені к опії документів, що підтверд жують повноваження представ ників.

6. Дану ухвалу для відома та з метою запобіганн я фіктивного банкрутства юри дичної особи направити Прокуратурі Івано-Франкі вської області (вул. Грюнваль дська, 11, м. Івано-Франківськ, 76000 ).

СУДДЯ П.А.ШКІНДЕР

Дану ухва лу направити:

- ініціюючому кредитору (вул.Снятинська,8,Кути,Косівс ький район, Івано-Франківськ а область,78665);

- боржнику (вул.Снятинс ька,8,Кути,Косівський район, Ів ано-Франківська область,78665) ;

- державному реєстратору з а місцезнаходженням банкрут а (Майдан Незалежності, 11, м.Косів);

- Івано-Франківському обла сному відділу з питань банкр утства (вул. С.Стрільців, 15, м . Івано-Франківськ, 76000);

- ТзОВ "Компанія з управл іння активами "ПРІОРИТЕТ ФІН АНС" ( 02160, м.Київ, проспект Возз"єднання, 7-А);

- Прокуратурі Івано-Фран ківської області (вул. Грюн вальдська, 11, м. Івано-Франківс ьк, 76000).

Виготовлено в КП "Документообіг госп. суд ів"

спеціаліст 2 категорії

Петльована Н. Р.


15.06.11

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення15.06.2011
Оприлюднено05.07.2011
Номер документу16563393
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/1233/2011-б-13/49

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Постанова від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 27.10.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 18.07.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 15.06.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні