Постанова
від 20.06.2011 по справі 2а-1435/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

  

            ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                              ПОСТАНОВА

                                                      ІМЕНЕМ     УКРАЇНИ

"20" червня 2011 р.                                                                            Справа № 2a-1435/11/0970

м. Івано-Франківськ  

Івано-Франківський  окружний адміністративний суд у складі:

Судді Микитюка Р.В.

при секретарі  Дущак С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом:  Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі      

до відповідача:  Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Надія"

про стягнення заборгованості в сумі 623,88 грн,-  

                                                              ВСТАНОВИВ:

управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі  звернулося в суд з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Надія"  про стягнення заборгованості в сумі 623,88 грн.

Позовні вимоги  мотивовані тим, що за відповідачем рахується заборгованість по відшкодовано управлінню Пенсійного фонду України в Коломийському районі сум витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах відповідно до п. «в»ст..  13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», а саме ОСОБА_1. За відповідачем рахується заборгованість за січень-березень 2011 року в сумі  623,88 грн. Частка плати підприємства становить 25,79% від суми виплаченої пенсії та витрат на її доставку.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, хоча належним чином повідомлявся про дату, час та місце судового розгляду, однак, на адресу суду надіслав письмове клопотання про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.  

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча належним чином повідомлявся про дату, час та місце судового розгляду, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення (рекомендованим), своїм правом на подання письмового заперечення проти позову не скористався. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи чи про розгляд справи без участі представника відповідача на адресу суду не надходило.         

Розглянувши матеріали адміністративної справи, дослідивши наявні в матеріалах справи письмові докази, судом встановлено наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Агрофірма «Надія»зареєстроване Коломийською районною державною адміністрацією 17.07.2001 року та взяте на облік управлінням Пенсійного фонду України в Коломийському районі Івано-Франківської області.      

Відповідач є платником збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.  

Згідно ст.67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ст.1 Закону України “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування” платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.          

Пунктом 1 ст.2 вказаного Закону визначено, що об'єктом оподаткування для платників збору, визначених пунктами 1 та 2 статті 1 цього Закону, - фактичні витрати на оплату праці працівників, які включають витрати на виплату основної і додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Об’єктом оподаткування, для платника зазначеного збору є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів “а”, “б”-“з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого ст.12 вказаного Закону. Згідно пенсійного законодавства відповідач зобов’язаний відшкодовувати витрати органу Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, що здобули стаж, який дає право на даний вид пенсії на цьому підприємстві.             

Підприємство щомісяця до 25-го числа зобов’язане вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомлені місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно ч.2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та ч.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та зареєстрованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України підприємства зобов’язані відшкодовувати витрати органу Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, що здобули стаж який дає право на даний вид пенсії на цьому підприємстві.

Однак, витрати позивача на виплату і доставку пільгової пенсії ОСОБА_1 за січень-березень 2011 року в розмірі 623,88 грн. відповідачем не сплачено.

Наявність заборгованості відповідача перед управлінням Пенсійного фонду України в Коломийському районі Івано-Франківської області по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій підтверджується розрахунком боргу по відшкодуванню витрат на виплату і доставку  пільгових пенсій  ТзОВ «Агрофірма «Надія», довідкою від 15.03.2011 року №631   та іншими матеріалами справи.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, а позов таким, що  підлягає до задоволення.    

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

                                             ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з  товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Надія", 78255, вул. Зелена, 1, с. Ценява, Коломийський район, Івано-Франківська область, код ЄДРПОУ 30831294 на користь Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі заборгованість в сумі 623,88 грн. (шістсот двадцять  три гривні 88 коп.).  

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб’єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п’ятиденного строку з моменту отримання суб’єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили в порядку та строки встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

          

Суддя:                                                            Микитюк Р.В.

Постанова складена в повному обсязі 25.06.2011 року.  

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.06.2011
Оприлюднено07.07.2011
Номер документу16570063
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1435/11/0970

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 20.06.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 20.06.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 20.05.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 29.04.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 20.06.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні