Постанова
від 06.07.2011 по справі 5511/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 Харків  

 06 липня 2011 р.                                                                                 № 2-а- 5511/11/2070  

Суддя Харківського окружного адміністративного суду    Панов М.М.   розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за адміністративним позовом   

 Управління пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова   

до

 Товариства з обмеженою відповідалістю "Ф'юче Мобайл"   

про

  стягнення заборгованості ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного Фонду України  в Червонозаводському районі м. Харкова , звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідалістю "Ф'юче Мобайл", в якому просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідалістю "Ф'юче Мобайл" на користь управління Пенсійного фонду України в  Червонозаводському районі м. Харкова суму простроченої заборгованості зі сплати єдиного внеску за січень-лютий 2011 року в сумі 970,80 грн., де 884,40 грн. на р/р 37191008002033 в ВАТ ХОУ "Державний ощадний банк України" МФО 85101, 86,40 на р/р 37194083002033 в ВАТ ХОУ "Державний ощадний банк України" МФО 85101.

Відповідач, який належним чином повідомлений, відповідно, шляхом направлення ухвали про відкриття скороченого провадження,адміністративний позов з копіями доданих до нього документів та  запропоновано надати заперечення на позов, з поштовим повідомленням за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру. Згідно з ч. 11 ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення, яка не вручена адресату, з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Аналізуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи в скороченому провадженні, розгляд справи не порушує прав третіх осіб, за таких умов, відповідно до вимог ч. 4 ст. 128 КАС України справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів, в порядку скороченого провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши докази у їх сукупності, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Товариство з обмеженою відповідалістю "Ф'юче Мобайл" - відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4, п. 3 розділу “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 08.07.2010 № 2464-VI є платником  єдиного  внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова.  

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”від 08.07.2010 № 2464-VI Платниками єдиного внеску є:  роботодавці: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у свідоцтві про державну реєстрацію її як підприємця), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами;  фізичні особи - підприємці, зокрема ті, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством про працю, чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у свідоцтві про державну реєстрацію її як підприємця); фізичні особи, які забезпечують себе роботою самостійно, та фізичні особи, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту); дипломатичні представництва і консульські установи України, філії, представництва, інші відокремлені підрозділи підприємств, установ та організацій (у тому числі міжнародні), утворені відповідно до законодавства України, які мають окремий баланс і самостійно здійснюють розрахунки із застрахованими особами; дипломатичні представництва і консульські установи іноземних держав, філії, представництва та інші відокремлені підрозділи іноземних підприємств, установ та організацій (у тому числі міжнародні), розташовані на території України;  підприємства, установи, організації, фізичні особи, які використовують найману працю, військові частини та органи, які виплачують грошове забезпечення, допомогу по тимчасовій непрацездатності, допомогу або компенсацію відповідно до законодавства, - для осіб, зазначених у пунктах 9 - 14 цієї частини.

Згідно п. п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону № 2464 Єдиний внесок нараховується: для платників, зазначених у пунктах 1 (крім абзацу сьомого), 2, 3, 6, 7 і 8 частини першої статті 4 цього Закону, - на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до закону України “Про оплату праці”,  та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Тобто відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону № 2464 єдиний внесок для платників, зазначених у п. 1 ч. 1 ст. 4 цього Закону встановлюється у відсотках до визначеної абзацом першим п. 1 ч. 1 ст. 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску відповідно до класів професійного ризику виробництва, до яких віднесено платників єдиного внеску, з  урахуванням видів їх економічної діяльності, визначених у Додатку до Порядку визначення страхових тарифів для підприємств, установ та організацій на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2000 № 1423.

Відповідачем було складено та подано до Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова  - Звіт про суми нарахованої заробітної плати, винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно –правовими договорами та оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності  загальна сума єдиного внеску, що  підлягає сплаті за січень 2011 року становить 442,20 грн. та за лютий 2011 року становить 442,40 грн. утримано єдиний внесок у січні 2011 року у сумі 43,20 грн. та у лютому 2011 року у сумі 43,20 грн.

Згідно з ч. 8 ст. 9 Закону № 2464 та п. 3.1 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України від 08.10.2010 № 22-2, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 за № 1014/18309, платники єдиного внеску зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону № 2464 платник зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Базою нарахування єдиного внеску є суми нарахованої заробітної плати з видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні витрати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України “Про оплату праці”та суми винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Відповідно до ч 3. Ст.. 25 Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування» №2464-VI від 08.07.2010 року суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

Відповідно до ч. 4 ст. 25 Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування» №2464-VI від 08.07.2010 року територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.  

Матеріалами справи підтверджено, що позивачем до відповідача була надіслана   вимога  про сплату боргу № Ю-36 від 07.04.2011 року .

Платник єдиного внеску зобов’язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею.

Відповідно до ч.1 ст.11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на загальних засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Таким чином, судом встановлено, що заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за січень –лютий 2011 року 970,80 грн.,  тому суд приходить до висновку, що позовні вимоги щодо стягнення вказаної суми заборгованості є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Згідно з ч. 1 ст. 256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.  

Керуючись ст. ст. 9, 11, 94, 128, 159, 160, 161, п. 4 ч. 2 ст. 162, ст. ст. 163, 167, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –    

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  Управління пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова  до  Товариства з обмеженою відповідалістю "Ф'юче Мобайл"  про стягнення заборгованості - задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідалістю "Ф'юче Мобайл"  (адреса: 61001, м.Харків, вул.. Кірова 38, код ЄДРПОУ 34391892, р/р 29024100000012, МФО 300175,ВАТ СЕБ банк м Києва ) на користь Управління Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м. Харкова заборгованість з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за  січень- лютий 2011 року у розмірі  970  (дев’ятсот сімдесят ) грн. 80 коп. з яких 884,40 грн. перерахувати на р/р 37191008002033 в ВАТ ХОУ «Державний ощадний банк України»МФО 85101, та 86,40 грн. перерахувати на р/р 37194083002033 в ВАТ ХОУ «Державний ощадний банк України», МФО 85101.

Постанова суду підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в Харківський апеляційний адміністративний суд через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя                                                              Панов М.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.07.2011
Оприлюднено13.07.2011
Номер документу16844651
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5511/11/2070

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 13.05.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні